Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Janne Levy Quartet,Black Box, Musiikkitalo, helsinki11.3. Klo 19:00

keikka

Janne Levy Quartet soittaa pianisti Janne Levyn uunituoreita sävellyksiä ja raikkaita versioita jazzstandardeista. Yhtyeen musiikki nojaa vahvasti amerikkalaiseen jazzperinteeseen, mutta on kuitenkin kiinni tässä ajassa omalla persoonallisella tavallaan. Kvartetin musiikkia leimaa niin tiivis yhtyesoitto ja svengi kuin lyyrisyyskin. Tilaisuus on Janne Levyn A-tutkintokonsertti.

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@uniarts.fi

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Elifantree levynjulkaisukeikalla RytmihäiriöklubillaJuttutupa, Säästöpankinranta 6, helsinki11.3. Klo 21:00

keikka

Laulaja Anni Elif Egecioglun, saksofonisti Pauli Lyytisen ja rumpali Tatu Rönkön muodostama Elifantree julkaisee kolmannen albuminsa Movers and Shakers helmikuun lopussa tamperelaisen Eclipse-levymerkin kautta. Uusi albumi päivittää Elifantreen soundin ja asettaa yhtyeen yhä kauemmas omalle kartalleen genremääritelmien tuolle puolen.

Vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaissut Elifantree on kulkenut lyhyessä ajassa pitkän matkan yhdeksi Suomen mielenkiintoisimmista uusista bändeistä. Alunperin enimmäkseen kokeelliseksi jazz-yhtyeeksi mielletty kombo on viimeistään nyt edennyt urallaan musiikilliseen maailmaan, jossa yhtyeen genremäärittely tuntuu jopa hieman turhalta. Jazz on ilmaisussa läsnä, mutta Elifantree on enenevässä määrin kokeellista pop-musiikkia, jossa on elementtejä myös elektronisesta musiikista. Kappaleissa on tilaa ja vapautta ja uusina elementteinä Elifantreen musiikissa on kuultavissa erityisesti elektroakustisen soundimaailman syventymistä kaikkien instrumenttien osalta, pianon kasvanutta roolia kokonaissoundissa, kehittynyttä polyrytmiikkaa ja melodisten perkussioelementtien hyödyntämistä.

Elifantree herätti ensimmäistä kertaa laajempaa huomiota voittamalla Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen osuuden vuonna 2008. Yhtyeen debyyttilevy Love & Trees julkaistiin vuonna 2010 ja toinen albumi Time Out vuonna 2012. Elifantree on esiintynyt laajasti sekä Suomessa että ulkomailla kasvattaen tasaisesti fanijoukkojaan energisten esiintymistensä myötävaikutuksella. Suomalais-ruotsalaisen yhtyeen jäsenistä rumpali Tatu Rönkkö vaikuttaa nykyään Berliinissä ja Anni Elif Egecioglu sekä Pauli Lyytinen Helsingissä.

Anni Elif Egecioglu - laulu, syntetisaattori, piano jne.

Pauli Lyytinen - saksofoni, efektit, syntetisaattori jne.

Tatu Rönkkö - rummut, perkussiot jne.

http://www.elifantree.com

Tessa Virta Orkesteri: "BossaTessa"Malmitalo, helsinki11.3. Klo 19:00

keikka

Musiikkialan monitaituri, pianisti-laulaja Tessa Virta vie huippukvintetillään keväisiin rytmeihin ja tunnelmiin. Luvassa on monipuolinen kattaus brasilialaisia bossa nova -klassikkoja, rytmi-ilottelua sekä koskettavan kauniita melodioita. Mukaansa tempaavaan svengiin ja lämminhenkiseen iltaan Tessa Virta lupaa mukaan myös kutkuttavia jazziskelmiä sekä Marizan tunnetuksi tekemiä portugalilaisia fadoja, nyt ensi kertaa suomeksi.

Tessa Virta – piano, laulu, haitari, Kepa Kettunen – rummut, Petri Krzywacki – kitara ja laulu, Olli Peuhu – kontrabasso ja laulu, Mongo Aaltonen – perkussiot

Kesto 2 h + väliaika

Liput 15/10 €

Yhteistyössä Kumina Music Oy ja Helsingin kulttuurikeskus

www.tessavirta.net