Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

HERD & Verneri Pohjola,Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, lahti8.11. Klo 19:00

keikka

Marraskuussa HERD-klubilla on luvassa jälleen korkeatasoinen vierailu, kun vibrafonisti Panu Savolaisen luotsaaman HERDin vieraaksi saapuu niin Suomessa kuin maailmallakin mainetta niittänyt trumpetisti Verneri Pohjola. Muun muassa omasta kvartetistaan (Verneri Pohjola Quartet), Ilmiliekki Quartetista sekä Quintessence-yhtyeestä tuttu Pohjola valmistelee parhaillaan albumia brittiläiselle Edition Records -levy-yhtiölle, ja Lahden konsertissa kuullaankin tältä levyltä löytyviä, varsin tuoreita sävellyksiä.

Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Verneri Pohjola (s. 1977) on julkaissut kaksi omaa sooloalbumia. Hänet on valittu Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi vuonna 2004, ja samana vuonna hänen Ilmiliekki-yhtyeelle myös myönnettiin Teosto-palkinto. Edition Recordsin lisäksi hän on levyttänyt aiemmin arvostetulle saksalaiselle ACT-levymerkille.

Vuonna 2009 perustettu HERD on ehtinyt viisivuotisen uransa aikana mm. voittaa maineikkaan European Jazz Competition -jazzyhtyekilpailun, esiintyä lähes kaikilla suomalaisilla jazzfestivaaleilla sekä julkaista kaksi levyä. Tänä vuonna yhtye on kiertänyt Suomea aktiivisesti yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Muita HERDin vierailijoita ovat olleet mm. Jukka Perko, Zarkus Poussa sekä Timo Alakotila. Yhtyeessä soittavat lahtelaistaustainen Panu Savolainen vibrafonia, Mikko Pellinen bassoa sekä Tuomas Timonen rumpuja. Yhtyeen isännöimät huippusuositut HERD-klubit käynnistyivät Kansallisteatterin Lavaklubilla syyskuussa 2012, laajentuen Lahteen ja Hämeenlinnaan syksyllä 2013. Syksyllä 2014 HERD-klubit tapahtuvat pelkästään Lahdessa.

Verneri Pohjola, trumpetti
Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, basso
Tuomas Timonen, rummut

Liput 14/7 €, ennakkoon Tiketistä 13,50/8,50 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa lahti

Ei muita keikkoja.