Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 23.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti 23.09.2014: Heikki Sarmanto – Solo -levyn julkistuskonsertti ja avoin keskustelutilaisuus: Kypsyykö jazz vanhetessaan,ravintola Laulumiehet, helsinki23.9. Klo 19:00

keikka

Heikki Sarmanto ja flyygeli

Heikki Sarmannon tähänastinen ura muusikkona ja säveltäjänä hakee vertaistaan suomalaisessa jazzgenressä. Sarmannon soittaessa soolokonsertteja New Yorkissa 2009, jazztoimittajat kyselivät levytyksiä näistä sooloista. Mies, joka on tehnyt yli 40 levyä, ei ollut ajatellutkaan levyttää soolomateriaalia. Nyt, vuoteen 2013 mennessä hän on nauhoittanut yli tuhat ottoa ja niistä on valikoitunut Heikki Sarmanto Solo vol. 1.

Heikki Sarmanto kertoo: Levylle on valittu kappaleita, joita olen rakastanut nuoruudestani saakka. Äänityksiä tehdessäni ajattelin myös niiden laulajia (Billie Holiday…), muusikoita (Art Tatum, Clifford Brown, Lennie Tristano…) ja säveltäjiä (Charles Mingus, Charles Ives, Claude Debussy…), jotka kaikki merkitsevät minulle paljon.

www.heikkisarmanto.com

Levyn julkaisija on Fifty-Fifty Records (www.fiftyrecords.com). Solo - levyn lisäksi on juuri julkaistu: 1st Turku Jazz 1970 - Art Farmer & Heikki Sarmanto & Seppo Rannikko - Jamsession CD.

Konsertin jälkeen keskustelutilaisuus – Kypsyykö jazz vanhetessaan – Mistä tulet ja miten menet kohti uutta kukoistusta?

Jazzpastori Markku Salo alustaa ensi aiheesta ja aloittaa avoimen keskustelun yhdessä maesto Heikki Sarmannon ja yleisön kanssa.

Laura Annika Quartet meets Ilkka Uksila,Galleria-sali / Metropolia Pop & Jazz, helsinki23.9. Klo 19:00

keikka

LAQ avaa syyskauden soittamalla yhteiskonsertin vibrafonisti Ilkka Uksilan kanssa Arabianrannan omalla jazzklubilla, Metropolia Pop&Jazzin Galleria-salissa.

Berliinissä jazzmusiikkia opiskelevan Uksilan soittoa ja sävellyksiä kuullaan tällä hetkellä harvemmin Helsingissä, joten tässä on hyvä tilaisuus tulla kuuntelemaan, miten LAQ:n kappaleet soivat yhdessä vibrafonin kanssa ja kuinka kvintetti saa puolestaan Uksilan teokset henkiin. Lämpimästi tervetuloa!

 

Ilkka Uksila, vibrafoni & sävellykset

Annika Mustonen, laulu & sävellykset

Aleksis Liukko, piano & sävellykset

Joonas Tuuri, kontrabasso

Juhana Kiiski, rummut

 

LAQ meets Ilkka Uksila

Ti 23.9. klo 19.00

Galleria-sali

Metropolia pop/jazz

Arabiankatu 2, Hki

Vapaa pääsy

 

Konsertti on osa Metropolia Pop & Jazzin Tiistai Arabia -konserttisarjaa.

Elena & The Rom Ensemble - Record Release Tour,Lavaklubi, helsinki23.9. Klo 20:00

keikka

Elena & The Rom Ensemble julkaisee uuden levynsä "Evening In Romania" Kansallisteatterin alakerrassa sijaitsevan Lavaklubin levynjulkaisukonsertissa tiistaina 23. syyskuuta klo 20. Luvassa kattaus levyn kappaleita jotka ovat uunituoreita sävellyksiä, jotka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Levyn kappaleet ovat suurimmaksi osaksi Elena Mindrun käsialaa ja pianisti Tuomas J. Turusen sovittamia. Englanninkielisissä sanoituksissaan Mindru käsittelee perustavanlaatuisia kysymyksiä, kuten elämän tarkoitusta, rakkautta ja eron tuskaa, mutta mukaan mahtuu myös sadunkaltaisia tarinoita esimerkiksi mystisestä joutsenesta, joka ilmestyy kuulijalleen unenomaisena hahmona toisesta maailmasta.

Tervetuloa!

Levynjulkaisuun liittyen yhtye esiintyy myös seuraavissa paikoissa:

16.9. Tallinna, Philly Joe's Jazz Bar
18.9. Helsinki, YNJC Showcase event, Koko Jazz Club
25.9. Jyväskylä, Poppari

Kokoonpano:

Elena Mindru, laulu / Sampo Hiukkanen, viulu / Tuomas J. Turunen, piano / Eero Seppä, basso / Anssi Tirkkonen, rummut

Liput 10€

http://www.lavaklubi.fi/