Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 3.9.

helsinki

Jazz A Go Go,Bar Loose, Annankatu 21, helsinki3.9. Klo 21:00

Hustle Fuzz

DJ Lord Fatty (www)

keikka

Syyskuussa Helsingin klubitarjonta saa merkittävän lisäyksen kun Hustle Fuzz ja Instro A Go Go alkavat järjestää stadin svengaavinta, viileintä ja jorattavinta musaklubia Bar Loosessa.

1960-luvun alun brittiläisestä klubikulttuurista musiikkinsa ammentava kotibilejazzin sanansaattaja Hustle Fuzz saa mahdollisuuden tuoda arvostamansa mod-jazz estetiikan täydellä voimalla Helsingin yöelämään toimimalla Jazz A Go-Go:n klubi-isäntinä. Groovaavimmat levyt lautaselle asettaa DJ Lord Fatty ja tulossa meheviä artistivieraita sekä teemallisia spesiaaleja!

Avajaisklubi jorataan Hustle Fuzzin debyyttialbumin Hustle Timen julkkaribileiden pohjalta. Tokihan levy julkaistiin vastikään Pori Jazzeilla, mutta stadi ei olisi stadi ilman omaa julkkaribakkanaaliaan!

Liput 8€. Lipunmyynti alkaa ovelta kello 20.00. Jazz A Go Go-toimikunta suosittelee varautumaan käteisellä, koska levyä lunastettavissa koko illan ajan!

joensuu

MAAILMAT KOHTAAVAT: CANZONETTA –KUORO JA ESA PIETILÄ,Rantakylän kirkko, joensuu3.9. Klo 19:00

Canzonetta (www)

keikka

Maineikas kamarikuoro ja vapaamman jazzin vahvimpiin nimiin lukeutuva, myös kirkkokonserteistaan tunnettu tenorisaksofonisti Esa Pietilä kohtaavat.

Kuoromusiikkia ja jazzia kiehtovina yhdistelminä.

Canzonetta-kuoro on maineikas, jo yli 40 vuoden ikäinen joensuulainen kamarikuoro, jonka erikoisalaa ovat suuret, orkesterin kanssa esitettävät kirkkomusiikkiteokset ja haasteellinen a cappella -musiikki. Kuorossa on eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia jäseniä Joensuusta ja ympäristökunnista. Kuoron johtajana toimii Janne Piipponen. Kuorolla on laaja 1800-luvulta moderniin suomalaiseen kuoromusiikkiin ulottuva ohjelmisto. Ennakkoluulottomuutta ohjelmistovalinnoissa kuvastaa mm. kuoron ohjelmistoon kuuluva Bob Chilcott´in jazz-messu, "A Little Jazz Mass". Äänitteitä kuoro on julkaissut kahdeksan kappaletta, viimeksi "Elämän leipä" v. 2013. Kuoro on konsertoinut eri puolilla maailmaa, mm. Australiassa, Japanissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa ja Tsekissä.

Freejazz- ja vapaan improvisoinnin kentältä tunnettu saksofonitaiteilija Esa Pietilä vapauttaa saksofonistaan virtuoosisesti huimia, värikkäitä ja hehkuvia improvisaatioita. Pietilä on pitänyt paljon kirkkokonsertteja, ja kirkon akustiikka luo vahvan pohjan soittimen väkevälle soinnille. Hänen soolokonserttinsa ovat yleensä kokonaan improvisointiin perustuvia, höysteenä on myös improvisaatioita J.S. Bachin musiikista. Pietilä on uransa aikana esiintynyt sekä omilla yhtyeillään että kansainvälisten artistien kera useissa Euroopan maissa, USA:ssa ja Kanadassa. Hän on saavuttanut tunnustusta omintakeisen ja persoonallisen tyylinsä johdosta merkittävillä jazz-, monitaide- ja vapaamman improvisoinnin festivaaleilla kansallisesti ja kansainvälisesti. Nyt saamme kuulla ainutkertaisessa esityksessä, miten kuoron ja saksofonisolistin osuudet vaihtuvat, keskustelevat keskenään ja myös kohtaavat toisensa.

www.canzonetta.org
www.esapietila.com

 

tampere

JAZZ HUG -TOUR: AR Quartet,AMC-klubi, Telakka, tampere3.9. Klo 22:00

keikka

AR Quartet (aiemmin Artturi Rönkä Quartet) on neljän lahjakkaan jazzmuusikon muodostama yhtye Helsingistä. Yhtye tulkitsee pianisti Artturi Röngän upeita sävellyksiä taidokkaalla energialla ja tunteella. Vuonna 2012 AR Quartet edusti Suomea kansainvälisessä Young Nordic Jazz Comets –showcase-tapahtumassa Kööpenhaminassa, Tanskassa, ja vuonna 2012 yhtye sijoittui toiseksi Jazz Hoeilaart –kilpailussa Belgiassa. Joulukuussa 2013 kvartetille myönnettiin We Jazz Rising Star -kunniapalkinto We Jazz 2013 -tapahtuman yhteydessä. JazzHUG -levymerkki julkaisi kokoonpanon odotetun debyyttialbumin maaliskuussa 2014.

Syyskuun kaksi ensimmäistä viikkoa 3.9.-13.9.2014 AR Quartet kiertää Suomessa kahdeksasta keikasta koostuvalla kiertueellaan. Jazz HUGin ja Suomen Jazzliiton kotimainen yhteistuotantokiertue vie nuoret jazzlupaukset esiintymään ympäri Suomea mm. Kuopioon, Tampereelle ja Turkuun.

Sampo Kasurinen – sopraano- ja tenorisaksofonit
Eero Seppä – basso
Artturi Rönkä – piano
Jonatan Sarikoski – rummut

ke 3.9. Tampere, AMC-klubi, Telakka
to 4.9. Kajaani, Koutasali, Kaukametsän kulttuurikeskus
pe 5.9. Kuopio, Jazzklubi, Musiikkikeskus
la 6.9. Tallinna, Philly Joe's Jazz Club
ke 10.9. Turku, Sibelius-museo
to 11.9. Helsinki, Malmisali, Malmitalo
pe 12.9. Savonlinna, Wanha Kasino
la 13.9. Oulu, Pikisali, Kaupunginteatteri