Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 18.9.

hanko

Equally Stupid - Exploading Head Tour,Pub Grönan, Bulevardi 17, hanko18.9. Klo 21:00

keikka

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid esiintyy syyskuussa Suomessa viiden keikan verran levynjulkaisukiertueensa toisella osalla. Yhtye aloittaa kiertueensa Hangon Pub Grönanista 18.9.. Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama triokokoonpano julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Exploding Head ja keräsi mukaansatempaavalla live-esiintymisellään kiitosta helmikuisella Suomen-kiertueeltaan. Nyt nähtävä syyskuinen kiertue on jatkoa alkuvuoden ensimmäiselle levynjulkaisukiertueelle.

Equally Stupid on vahva ja energinen yhtye, jonka musiikki on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Yhtyeen groovaava meininki tempaisee kuulijan mukaansa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan, mikä kuuluu myös yhtyeen Eclipse Musicin julkaisemalla debyyttilevyllä. Vaikka Equally Stupidin yhteinen historia yhtyeenä on vielä melko lyhyt, on jokaisella yhtyeen jäsenellä takanaan usean vuoden kansainvälinen ura oman musiikinsa parissa. Saksofonisti Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi erityisesti pohjoismaista jazz-osaamista yhdistelevistä yhtyeistään Elifantree, DEFEKT sekä Kauhukakara. Helsinkiläistyneen islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soittotyylissä sekoittuu voimakkaasti sekä rockin että jazzin tyylipiirteitä, mitä on aiemmin voinut kuulla useissa pohjoismaalaisissa yhtyeissä, kuten Uinuvassa, DEFEKTissä sekä Fuzz N' Usissa. Lyytinen ja Rögnvaldsson ovatkin tehneet ennen Equally Stupidia paljon yhteistyötä ja soittaneet vuodesta 2005 lähtien yhdessä yli 150 konsertin verran muun muassa juuri DEFEKTin ja Laser-yhtyeen riveissä. Yhtyeen kolmas jäsen David Meier on sveitsiläinen rumpali, joka on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa eri projektien parissa, aktiivisimmin omien yhtyeidensä Hunter-Gathererin sekä Schnellertollermeier'n kanssa.

Pauli Lyytinen, saksofoni

Sigurdur Rögnvaldsson, baritonikitara

David Maier, rummut

Vapaa pääsy!

helsinki

Jazz Finland Festival, Young Nordic Jazz Comets 2014,Koko Jazz Club, helsinki18.9. Klo 19:00

Elena Mindru Finnection

Intone (SWE) (www)

Musik För Hemlösa (DEN) (www)

Krokofant (NOR) (www)

Aurora (ICE) (www)

keikka

Vapaa pääsy! Illan päätteeksi jamit - omat soittimet mukaan!

Vuodesta 2000 järjestetty pohjoismainen YNJC-bändikisa on tarkoitettu nuorille jazzmuusikoille ja sen tarkoituksena on esitellä Pohjolan jazzosaamista, stimuloida pohjoismaista jazzyleisöä ja keikkajärjestäjiä sekä antaa nuorille muusikoille mahdollisuus näyttää kyntensä.

Young Nordic Jazz Cometsin konseptia muutettiin vuonna 2012 kilpailusta showcase-tyyppiseksi tapahtumaksi, jonne kutsutaan maiden parhaat nuoret yhtyeet ja tuotetaan kansainvälisiä konserttijärjestäjiä, median edustajia sekä promoottoreita. Tarkoitus on aktiivisemmin edistää nuorten pohjoismaisten muusikoiden uraa luomalla siihen jatkuvuutta pistokeikkojen sijaan. Yhtyeet tulevat paitsi Suomesta, myös Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. 

Lue lisää Young Nordic Jazz Comets -projektista ja bändeistä täältä!

19.00 Ovet auki
19.30 Aurora (ICE)
Sigmar Þór Matthíasson - b, Helgi Rúnar Heiðarsson - t. sax, Tómas Jónsson - p, keys, Óskar Kjartansson - dr
20.00 Krokofant (NOR)
Tom Hasslan – g, Axel Skalstad – dr, Jørgen Mathisen – sax
20.30 Musik För Hemlösa (DEN)
Signe Emmeluth - sax, Amadeus Wedberg - dr, Björn Petersson - b
21.00 Intone (SWE)
Eric Arellano – sax, Beate Wiesinger – b, Per Orvang – g, Oskar Stenmark – trp, Johan Birgenius – dr
21.30 Elena & The Rom Ensemble (FIN)
Elena Mindru - voc, Sampo Hiukkanen - v, Tuomas J. Turunen - p, Eero Seppä - b, Anssi Tirkkonen – dr
21.50 Jamit - omat instrumentit mukaan!