Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Validi Karkia -Klubi + Vapaat äänet: Superposition,Studio Hilkka, pori23.9. Klo 19:00

keikka

VALIDI KARKIA -KLUBI #297

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Kiertue käsittää yhteensä 15 konserttia. Porissa Validi Karkia -klubi esittää suomalaiskvartettia keskiviikkona 23.9. ja ranskalaisduoa torstaina 1.10.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Superpositionin musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edward Vesalan kvarteteista. Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Fredriksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

“Sointusoittimesta pitäytymisen ohella kuulokuvaa määrittävät nimenomaan akustiset instrumentit. Kun vielä sävellystyön jäljitä on syntynyt upean herkkäpiirteistä musiikkia, on levyn yleisvaikutelmassa jotain luonnollisen eloisaa mutta samalla vastustamattoman kaunista.”
Jyri Ojala – Karjalainen

Superposition:
Adele Sauros, tenorisaksofoni
Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Studio Hilkka, Valtakatu 22, Pori
Showtime klo 19.00, ovet auki klo 18:30 | Liput 20 €
Ikärajaton, kuvaaminen ja äänittäminen kielletty
Ennakot: Music-Divari Green River, Pihlajamaan Musiikki,
kukkesand@hotmail.com

Paikkoja on rajoitetusti. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian aikaisiin rajoituksiin liittyen.
Ethän osallistu tapahtumaan, mikäli sinulla on flunssan oireita!

Konsertti toteutetaan Satakunnan Kulttuurirahaston tuella.
Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto 

 

Keikat samana päivänä kaupungissa pori

Ei muita keikkoja.