Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 25.1.

kuopio

Vapaat äänet + Kuopio Jazz & Blues: Antti Lötjönen Quintet East,Kino Kuvakukko, kuopio25.1. Klo 19:00

keikka

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kuopiolaislähtöinen jazzbasisti Antti Lötjönen esiintyy ensimmäisen kerran Kuopiossa omalla yhtyeellään. Antti Lötjönen Quintet Eastia kuullaan Kino Kuvakukossa keskiviikkona 25. tammikuuta.

Antti Lötjönen kontrabasso
Verneri Pohjola trumpetti
Mikko Innanen baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste tenorisaksofoni
Joonas Riippa rummut

Liput 20€/ 15€ / ovelta klo 18:30 alkaen
Kino Kuvakukko / Vuorikatu 27, 70100 Kuopio
https://kuvakukko.fi/ 

Konsertin järjestäjä: Kuopio Jazz & Blues ry
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertueen tuki: Taike, MES


Kuopiossa varttunut Antti Lötjönen on ollut yli parikymmentä vuotta jazzgenren luottokontrabasisti. Keväällä 2020 ilmestynyt debyyttialbumi oman kvintetin kanssa keräsi laajasti kiitosta ja Suomen jazzestradeilla loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on. Yhtye tekee laajan kiertueen tammi-helmikuussa esiintyen ympäri Suomea 20.1.-4.2.2023.

Antti Lötjönen Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste sekä trumpetisti Verneri Pohjola. Rummuissa loistaa luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn Circus/Citadel juuri kiertueen alla.

“Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa.”

Valokuva (c) Olli Suutela

oulu

OMJ Jazz & Etno 2023: OLLI HIRVONEN TRIO ,RioLive, oulu25.1. Klo 19:00

Olli Hirvonen Trio

keikka

Liput 20 € / 11 € / 8 €
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 € 

Olli Hirvonen – kitara
Simon Jermyn – basso
Nathan Ellman-Bell – rummut

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisen Jazz & Etno -konserttisarjan kevätkausi 2023 alkaa tammikuussa kansainvälisen jazzkokoonpanon konsertilla. Olli Hirvonen Trio kuullaan RioLivessä keskiviikkona 25.1.2023. 

Lappeenrannasta kotoisin oleva ja nykyään Brooklynissa, Yhdysvalloissa asuva Olli Hirvonen on yksi sukupolvensa ansioituineimmista muusikoista, jonka uniikki ilmaisu ammentaa vaikutteita laajasti niin jazzista, kokeellisesta kuin raskaammastakin musiikista. Hirvonen on mm. voittanut Montreaux Jazz Guitar -kilpailun vuonna 2016 ja työskennellyt useiden nimekkäiden kansainvälisten artistien rinnalla.

Marraskuussa 2022 julkaistu albumi Kielo syventää Hirvosen soittoa ja sävellystyötä juurevilla vaikutteilla. Albumin vivahteikas äänipaletti koostuu modernin jazzin, maanläheisen americanan ja rouhean folk-rockin sävyistä. Suomen-kiertueella Hirvosen kanssa soittaa irlantilaisbasisti Simon Jermyn sekä levylläkin kuultava, tinkimättömästä rumputyöskentelystä tunnettu Nathan Ellman-Bell.

“When Hirvonen’s guitar comes roaring in — look out” – Stereogum

salo

Mike Stern (US) @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo25.1. Klo 19:00

Mike Stern

keikka

Liput 31,50 € / 28,50 €

Moninkertainen Grammy-ehdokas ja fuusiojazzin merkittävimpien kitaristien joukkoon lukeutuva Mike Stern käynnistää SaloJazzin vuoden 2023 konserttisarjan.

80-luvulla Miles Davisin yhtyeessä maailman maineeseen noussut Stern omaa ikonisen soundin, jossa yhdistyy hienosti Jimi Hendrixistä kumpuava rockin voima ja toisaalta sulavat jazz-harmoniat. Stern tunnetaan myös työskentelystään Blood, Sweat and Tears sekä Steps Ahead -kokoonpanojen kanssa. Toista kitaraa Sternin aisaparina soittaa mm. Bill Friselliltä oppia ammentanut Leni Stern, jonka Guitar Player -lehti nimesi vuonna 2017 yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmista naiskitaristeista. Kaksikon kanssa Salossa esiintyy loistava kotimainen kolmikko, saksofonisti Joonatan Rautio, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen.

Tarjolla myös Show&Dinner -lippu, ks. lisää nettisivuilta. Yhteistyössä Koko Jazz Club, Salon kaupunki ja Musine