Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 20.1.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Kadi Vija Key Project – Extended Powerspots levyjulkkari,Hakasalmen huvila, helsinki20.1. Klo 19:00

keikka

Kadi Vija Key Project

Kadi Vija: laulu
Max Zenger: bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom: kitara
Tuomas Timonen: rummut

Kotimaisen jazzin huipuista koostuvan Kadi Vija Key Projectin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. Flame Jazz Recordsin marraskuussa julkaisemalla Extended Powerspots -levyllä muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa. Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa turkulaislähtöinen Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Muusikot ovat niittäneet mainetta mm. Maxxxtetin, Herdin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Tuoreella albumilla säveltäjä Vija kuuntele sinnikkäästi omaa vaistoaan. Hän on pyrkinyt antamaan kaikelle, aluksi oudolta ja ehkä jopa väärältäkin tuntuvalle, toisen mahdollisuuden. Levyn kappaleet tekevät tutkimusmatkaa alastomuuteen, haavoittuvuuteen ja yksityiskohtiin keskittymiseen.

– Olen taitelijana vahvistanut omaa näkemystäni, miten haluan musiikkiani ilmaista. Yhä enemmän koen ihmisääneni instrumentiksi, ja samalla olen todennut, että silläkin on omat rajansa, kuten kaikilla muilla instrumenteilla. Minussa on herännyt yhä suurempi halu kokeilla kaikkea vähän outoa ja ennenkuulumatonta, ja huomaan, että Tuomas, Tuomo ja Max tekevät sitä samaa! Kappaleet antavat kokeiluihin tilaa ja mahdollisuuksia. Rajoja on tämän levyn myötä ehdottomasti ja oikeutetusti rikottu, Vija kertoo.

Kadin kotisivut

Kuva: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20/15/12 €

keuruu

Keuruun jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil!,Kulttuuritalo Kimara, keuruu20.1. Klo 18:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 15/10€

Jazz Jkl Collective solistivierainaan laulaja Heidi Ilves ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari antavat kyytiä tammikuun pakkasille aurinkoisten ja pirteiden brasilialaisrytmien tahdittamana!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurin jazzillisimmasta laidasta. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves sekä Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari.

porvoo

Porvoo Jazz Club + Vapaat äänet: Antti Lötjönen Quintet East,Vanha 123, porvoo20.1. Klo 19:00

keikka

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen lähtee kiertueelle oman yhtyeensä kanssa tammi-helmikuussa 2023. Yhtye esiintyy ympäri Suomea 20.1.-4.2.2023 ja saapuu kiihkeästi odottavan Porvoo Jazz Clubin yleisön nautittavaksi pe 20.1. vuoden ensimmäiselle klubille. Kiertue kulkee Antti Lötjönen Quintet Eastin toisen levyn ”Circus/Citadel”:n siivin ja sen julkaisee We Jazz Records.

Antti Lötjönen kontrabasso
Verneri Pohjola trumpetti
Mikko Innanen baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste tenorisaksofoni
Joonas Riippa rummut

Liput 15€/13€ ovelta 20€

Ovet Aatos Cafen herkulliseen baariin aukeaa jo klo 19.30. K-18.
Vanha 123, Kaivokatu 37 B

 valokuva Olli Suutela

turku

Flame Jazz: Olli Hirvonen Trio (FI/IE/US),Bar Ö, turku20.1. Klo 19:00

Olli Hirvonen Trio (www)

keikka

Olli Hirvonen – kitara
Simon Jermyn – basso
Nathan Ellman-Bell – rummut

Lappeenrannasta kotoisin oleva ja nykyään Brooklynissa, Yhdysvalloissa asuva Olli Hirvonen on yksi sukupolvensa ansioituineimmista muusikoista, jonka uniikki ilmaisu ammentaa vaikutteita laajasti niin jazzista, kokeellisesta kuin raskaammastakin musiikista. Hirvonen on mm. voittanut Montreaux Jazz Guitar -kilpailun vuonna 2016 ja työskennellyt useiden nimekkäiden kansainvälisten artistien rinnalla.

Marraskuussa 2022 julkaistu albumi Kielo syventää Hirvosen soittoa ja sävellystyötä juurevilla vaikutteilla. Albumin vivahteikas äänipaletti koostuu modernin jazzin, maanläheisen americanan ja rouhean folk-rockin sävyistä. Suomen-kiertueella Hirvosen kanssa soittaa irlantilaisbasisti Simon Jermyn sekä levylläkin kuultava, tinkimättömästä rumputyöskentelystä tunnettu Nathan Ellman-Bell.

“When Hirvonen’s guitar comes roaring in — look out” – Stereogum

LIPUT Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.