Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet + Kuopio Jazz & Blues: Antti Lötjönen Quintet East,Kino Kuvakukko, kuopio25.1. Klo 19:00

keikka

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kuopiolaislähtöinen jazzbasisti Antti Lötjönen esiintyy ensimmäisen kerran Kuopiossa omalla yhtyeellään. Antti Lötjönen Quintet Eastia kuullaan Kino Kuvakukossa keskiviikkona 25. tammikuuta.

Antti Lötjönen kontrabasso
Verneri Pohjola trumpetti
Mikko Innanen baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste tenorisaksofoni
Joonas Riippa rummut

Liput 20€/ 15€ / ovelta klo 18:30 alkaen
Kino Kuvakukko / Vuorikatu 27, 70100 Kuopio
https://kuvakukko.fi/ 

Konsertin järjestäjä: Kuopio Jazz & Blues ry
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertueen tuki: Taike, MES


Kuopiossa varttunut Antti Lötjönen on ollut yli parikymmentä vuotta jazzgenren luottokontrabasisti. Keväällä 2020 ilmestynyt debyyttialbumi oman kvintetin kanssa keräsi laajasti kiitosta ja Suomen jazzestradeilla loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on. Yhtye tekee laajan kiertueen tammi-helmikuussa esiintyen ympäri Suomea 20.1.-4.2.2023.

Antti Lötjönen Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat saksofonistit Mikko Innanen ja Jussi Kannaste sekä trumpetisti Verneri Pohjola. Rummuissa loistaa luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn Circus/Citadel juuri kiertueen alla.

“Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa.”

Valokuva (c) Olli Suutela

Keikat samana päivänä kaupungissa kuopio

Ei muita keikkoja.