Turku Jazz Orchestra
Henri Lyysaari – sävellys
Ville Vannemaa – kapellimestari

Turkulaislähtöinen Henri Lyysaari on laaja-alainen rytmimusiikin ja teatterin kentällä toimiva säveltäjä, joka on tuotannossaan keskittynyt etenkin big band -musiikkiin. Tammikuun konsertissa Turku Jazz Orchestra esittelee kapellimestari Ville Vannemaan johdolla Lyysaaren säveltuotantoa viime vuosien ajalta, ja luvassa on myös uusia Turku Jazz Orchestralle sävellettyjä kantaesityksiä. Orkesteri äänittää teoksia pian konsertin jälkeen levyä silmällä pitäen. Sävellyksissä annetaan tilaa loistaville solisteille, kuten saksofonisti Max Zenger, pasunisti Kasperi Sarikoski ja pianisti Artturi Rönkä.

Lyysaaren sävellyskieli on virtaavaa, rytmistä ja leikkisää. Musiikki nojaa perinteiseen moderniin big band -estetiikkaan, mutta laaja-alaisesti vaikutteita ottava Lyysaari ei epäile hyödyntää kokoonpanon orkestraalisia mahdollisuuksia laajemminkin. Hänen sävellyksissään voi kuulla häivähdyksiä myös varhaisen jazzmusiikin ja klassisen musiikin puolelta. Teostensa kautta Lyysaari pohtii omaa paikkaansa amerikkalaisen tradition ja konventioiden jatkumossa.

Lyysaaren big band -sävellyksiä ovat Turku Jazz Orchestran lisäksi esittäneet mm. Sibis Alumni Big Band ja Sointi Jazz Orchestra. Lyysaari on valmistunut arvostetusta Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmästä pääaineenaan jazzsävellys ja hänet on palkittu kansainvälisissä Jazz Comp Graz ja Markku Johansson -sävellyskilpailuissa. Vuonna 2016 Lyysaari voitti Turku Jazz Orchestran oman sävellyskilpailun. Lisäksi hänet palkittiin vuonna 2022 Vuoden musiikkiteatterintekijä -tunnustuspalkinnolla.

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 30 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

K-18

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logi-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Logi-salin oven löydät Veturikadun puolelta Logomo-rakennusta!