Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 8.1.

helsinki

SunJazz: Kimmo Salminen Trio,Tenho Restobar, helsinki8.1. Klo 19:00

Kimmo Salminen Trio

Vapaa pääsy

Trion musiikki koostuu omista sävellyksistä. Kaikki jäsenet säveltävät, joten ohjelmisto on mukavan monipuolinen. Improvisaatiolle ja vuorovaikutukselle on jätetty paljon tilaa. Rentoa svengiä, melodista ja sujuvaa. Mukavaa kuunneltavaa!

seinäjoki

Jazzoikoon! AINON + GARDEN,Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali, seinäjoki8.1. Klo 16:00

Liput 20 €

Kaksi jazzin ja nykyklassisen rajapintaa tutkiskelevaa yhtyettä, AINON ja GARDEN kohtaavat intensiivisessä vuoropuhelussa. Mikko Sarvanne Garden ja AINON ovat kaksi kotimaisen nykymusiikin ennakkoluulotonta yhtyettä, jotka tutkivat jazzin ja modernin klassisen musiikin rajapintaa. Yhteisessä konsertissaan yhtyeet kohtaavat ja käyvät kiihkeää musiikillista dialogia.

Gardenissa kolme naisääntä kohtaa mahtavan kontrabasson, juurten lailla avautuvan sellon ja ihmistä vanhemmat lyömäsoittimet. Muinaisista ajoista nouseva laulu, nykyhetkestä ikuisuuteen kaikuva muovirapina sekä maadoittavan ajaton basso luovat musiikillisen todellisuuden, joka seisoo mietteissään tai vääntelehtii epätoivoissaan juuri tässä hetkessä, mutta ottaa mennyttä ja tulevaa käsistä kiinni.

AINON kuljettaa kuulijaansa matkalla ajassa ja tilassa luoden pysäyttäviä mielikuvia. Se natisee ja lilluu, kunnes yhtäkkiä takavasemmalta alkaa rytminen kudos, johon takertua. Musiikki on samaan aikaan mietiskelevää ja leikillistä jättäen tilaa assosiaatioille ja mielikuville.