Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 22.1.

helsinki

SunJazz: Teemu Kekkonen Trio -levynjulkaisukonsertti,Tenho Restobar, helsinki22.1. Klo 19:00

Teemu Kekkonen Trio

Vapaa pääsy

Jazzpianisti ja säveltäjä Teemu Kekkonen on nouseva tähti eurooppalaisella jazzkentällä. Pohdiskelevat sävellykset, elokuvalliset harmoniat, meditatiiviset groovet ja tutunkuuloiset melodiat ovat Kekkosen musiikin tunnusmerkkejä.

Teemu Kekkonen Trio esittää musiikkia pianistin debyyttialbumilta Here/There. Kappaleita tulkitsevat Kekkosen rinnalla basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Roope Kantonen.

Levyn sävellykset ovat syntyneet viimeisen kymmenen vuoden varrella tosielämän tarinoiden ja tunnelmien inspiroimana. Arvostetusta Amsterdamin konservatoriosta äskettäin valmistunut pianisti tarjoilee charmikasta ja herkkää triomusiikkiaan pohjoismaisella, melodisella tyylillä. Inspiraatiota Kekkosen musiikille löytyy yhtä lailla esimerkiksi pianistien Chick Corean ja Vijay Iyerin tuotannosta, kuin myös pop-musiikista ja Maurice Ravelin impressionismista. Laaja-alaiset vaikutteet antavat tälle triolle todella omaleimaisen soundin, joka yhtä lailla innostuttaa ja rauhoittaa kuulijaansa.

viitasaari

Viitasaaren jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil!,Viitasaaren Teatterisali, viitasaari22.1. Klo 16:00

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 15/10€

Jazz Jkl Collective solistivierainaan laulaja Heidi Ilves ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari antavat kyytiä tammikuun pakkasille aurinkoisten ja pirteiden brasilialaisrytmien tahdittamana!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurin jazzillisimmasta laidasta. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves sekä Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari.