Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 29.1.

helsinki

Tenho SunJazz Jam,Tenho Restobar, helsinki29.1. Klo 19:00

Friman/Talvi/Halttunen

Tenhon kuukausittaiset jazzjamit aina kuun viimeisenä sunnuntaina! Illan housebändinä toimii Friman/Talvi/Halttunen. Housebändi soittaa noin tunnin mittaisen setin klo 19-20, jonka jälkeen lava on vapaa! Livemusiikki jatkuu klo 21.45 asti.

savonlinna

Vapaat äänet + Olavin Jazz: Antti Lötjönen Quintet East,Kulttuurikellari, savonlinna29.1. Klo 18:00

keikka

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Savonlinnan kulttuurikellariin uuden levynsä ”Circus/Citadel" julkaisukiertueen merkeissä.

Miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

Ovet auki klo 17:30 | Liput ovelta sekä nettilippu.fi 20/18€
Olavinkatu 34, Savonlinna 

Tapahtuman järjestää Olavin Jazz ry, Suruton Festivaali / Nova Records Oy. Yhteistyössä Savonlinnan Kulttuurikellari ry.
Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat Taike ja MES.

Kuva: Olli Suutela

Äkäslompolo

HANNIBAL & HOT HEROS,Selvä Pyy, Äkäslompolo29.1. Klo 19:00

Hot Heros

Hannibal

Hannibal & Hot Heros on free jazzia­, rappia, soulia, funkia ja spoken wordia yhdistävä kokoonpano. Kollektiivi on keikkaillut yhdessä lähes viisi vuotta, mutta julkaisi debyttialbuminsa vasta alkuvuodesta 2019. Kokoonpanon loistetta kohentaa jäsentensä historia.

Hannu ”Hannibal” Stark tuli 90-luvun lopulla tunnetuksi Tulenkantajista, sitten Joku Roti Mafiasta ja viimeksi Tre-Funk III -kokoonpanosta. Hot ­Heros on puolestaan kaksi kolmasosaa legendaarisen vapaajazz­yhtyeen Black Motorin alkuperäis­kokoonpanosta.

Hot Herosissa ei ole kyse pelkästään siitä, että he osaavat soittaa tyyliä kuin tyyliä, vaan myös soundipuoli on hallussa. Kokoonpano omaa erittäin laajan musiikillisen yleissivistyksen jonka soitto on samaan aikaan kurinalaista, mutta myös äärimmäisen vapaata.

Hot Herosissa soittavat saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi, sekä Ylläs Jazz Blues festivaaleilla vierailevana kitaristina Matti Salo.

Hot Herosin nimi on sanaleikki, ja heidän trioalbumi Folkjazz From Finland, oli vuoden 2018 Jazz Emma -ehdokkaana.