Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

We Jazz 2022: Ka Baird & Linda Fredriksson,GLO Hotel Art, helsinki30.11. Klo 17:00

Ka Baird & Linda Fredriksson

keikka

Alati uusia musiikillisia polkuja etsivä newyorkilaisartisti Ka Baird matkustaa Helsinkiin ainutlaatuisen viisipäiväisen We Jazz -residenssissä merkeissä. GLO Hotel Artissa kuullaan joka alkuilta ainutlaatuista uutta musiikkia lähietäisyydeltä. Linda Fredrikssonista on tullut ansaitusti tähtiartisti kaikkia hehkutuksiakin upeamman Juniper-albumin myötä. Entä mitä tapahtuu nyt?

Tapaaminen GLO Hotel Artin aulassa klo 16.30.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

HiH! Nro 33: Bennink 80 + Xenakis 100Hietsun Paviljonki, helsinki30.11. Klo 19:00

Bennink 80

Xenakis 100

keikka

Liput 20/10 euroa

Hietsu is Happening! kokoaa syksyllä kansainvälisen jazzin huippunimet sekä nykymusiikin inspiroivimmat teokset Helsingin Hietaniemen rannan kupeeseen. Syksyn ohjelmisto tarjoilee niin pohjoismaista modernia jazzia, nykyoopperan uutta ilmaisua, elektroakustisia kokeiluja, tuoretta nykymusiikkia ja kantaesityksiä sekä genrejä venyttäviä ääniseikkailuja.

Illan ensimmäisellä puoliskolla Jerry Piipposen, Lauri Pekkarisen, Anna-Sofia Anttosen ja Petri Kumelan kamariyhtye esittää Xenakista, Crumbia, Weinbergiä ja El-Dabhia.

Hollantilainen, tänä vuonna 80 vuotta täyttänyt, pitkällä urallaan esimerkiksi Peter Brötzmannin, Misha Mengelbergin, Sonny Rollinsin, Ben Websterin ja Eric Dolphyn kanssa soittanut rumpalilegenda Han Bennink saapuu pitkästä aikaa Suomeen. Tällä kertaa hän esiintyy "talon muusikoiden" Antti Lötjösen ja Mikko Innasen kanssa. Luvassa on villiä svengiä ja improvisaation juhlaa.

Sointi Jazz Orchestra: IdolilleniMalmitalo, helsinki30.11. Klo 19:00

keikka

Esikuvat inspiroivat ja vaikuttavat meihin tiedostamattakin, mutta minkälaisia teoksia syntyy, kun sävellystyön lähtökohdaksi otetaan oman elämän idoli?

Tämä selviää Sointi Jazz Orchestran Idolilleni-konsertissa, johon orkesteri on kutsunut mukaan seitsemän säveltäjää orkesterin omista riveistä ja ulkopuolelta

Konsertin säveltäjät:
Aurora Hentunen
Bianca Rantala
Markus Pajakkala
Oskari Siirtola
Rasmus Soini
Panu Luukkonen
Pekka Seppänen

We Jazz 2022: David Friedman Generations Trio, Kokko Quartet, We Jazz DJsHarju 8, helsinki30.11. Klo 19:00

Kokko Quartet

David Friedman Generations Trio

keikka

Vibrafonisti David Friedman on legendaarinen hahmo. Ei edes kannata miettiä kenen kaikkien kanssa hän on soittanut ja missä, sillä musiikki on tässä ja nyt, musiikki elää ja sille voi antautua huoletta. Tästä kuoriudutaan voittajina.

Homma on jämpti varsinkin kun illan avaa Kokko Quartet, joka on erittäin tärkeä ja jo pitkään mielessä ollut kiinnitys We Jazz -festareille.

We Jazz DJ:t soittavat illan levyt.

Yhteistyössä Goethe-Institut Finnland.