Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz-Espa: Riikka Keränen,Espan lava, helsinki29.7. Klo 15:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 15.00 RIIKKA KERÄNEN

Riikka Keränen – laulu Juho Valjakka – piano Jori Huhtala – kontrabasso Anssi Tirkkonen – rummut

Laulaja-säveltäjä Riikka Keräsen vuonna 2019 perustama kvartetti esittää tunnelmallista, modernia jazzia Keräsen debyyttialbumilta A Vision of a Garden, joka julkaistiin helmikuussa 2022 Flame Jazz Recordsin toimesta. Keräsen tumma ja lämmin ääni sekä improvisoinnin pyörteistä vauhtia saavat maisemat vievät kuulijan matkalle vaikuttavan laulujazzin maailmaan. Englanninkielisissä sanoituksissa liikutaan sisäisestä maailmasta Kamerunin sademetsiin ja ajassa taaksepäin faaraoiden ja kuningatar Nefertitin aikaankin.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jazz-Espa: Matti Salo QuartetEspan lava, helsinki29.7. Klo 12:00

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 13.00 MATTI SALO QUARTET

Matti Salo – kitara, Sami Sippola – saksofoni, sähköpiano, Ville Rauhala – kontra- ja sähköbasso, Janne Tuomi – rummut ja perkussiot

Kitaristi-säveltäjä Matti Salon johtaman kvartetin debyyttialbumi Tetraktys (LUOVA 2019) yhdisteli klezmermusiikkia, progressiivista rockia sekä jazzia omaääniseksi kokonaisuudeksi. 14.10.2022 julkaistavan Nepal-levyn kappaleet ovat saaneet alkunsa Salon Aasian matkoilla ja vievät kvartetin soittoa meditatiivisempaan suuntaan. Näytteitä levystä on päästy kuulemaan mm. Tampere Jazz Happeningissä 2020 sekä Kalottjazz & blues -festivaaleilla 2021. Salon monipuolinen musiikillinen historia mm. death metallin, psykedeelisen rockin ja progen parissa paistaa läpi hänen livesoitossaan sekä sävellyksissään - ja kun yhtyeessä vaikuttaa Suomen merkittävimpiin improvisoijiin kuuluva trio, Hot Heros, on seikkailullinen ja yllätyksellinen keikkakokemus taattu.

Jazz-Espa: Josu Mämmi TrioEspan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

Josu Mämmi Trio

keikka

JAZZ-ESPA 2022

KLO 17.30 JOSU MÄMMI TRIO

Aino Juutilainen – sello, Martti Vesala – trumpetti, Josu Mämmi – elektroniikka, rummut

Josu Mämmi Trio soi jazzin, elektroakustisen ja neoklassisen musiikin rajapinnoilla modaalisten harmonioiden, aleatoriikan ja improvisaation sekä generatiivisen elektronisen musiikin kohdatessa. Bändin hypnoottiset kappaleet pitävät otteessaan runsailla äänenväreillä ja herkillä melodioilla. Säveltäjä-perkussionisti Josu Mämmin lisäksi yhtyeen omaleimaisen soundin muodostavat sellisti Aino Juutilainen ja trumpetisti Martti Vesala.

Vapaat äänet: Innanen - Pasborg - PiromalliKonepajan Biergarten, helsinki29.7. Klo 19:00

Innanen - Pasborg - Piromalli (www)

keikka

  

Mikko Innanen (FIN) - saksofonit
Cedric Piromalli (FRA) - Hammond-urut
Stefan Pasborg (DK) - rummut

2019 perustettu trio on nyt ensimmäistä kertaa Suomea kiertämässä. Portugalilainen Clean Feed julkaisi yhtyeen ensilevyn ”This Is It” keväällä 2021. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle, ja se kuuluu myös omissa sävellyksissa ja tiukassa yhteissoitossa. Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön ”se”.

Matti Laipio kirjoittaa Jazzrytmien levyarvostelussaan: "Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”

Mark Corroto from All About Jazz (USA) about This Is It :
"When a Finn, a Dane, and a Frenchman take on the organ trio genre, expect it to be funky and supercool. And This is It is just that. It makes you want to blurt out "yeah
baby!"

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet & Mikko Innanen Music
Kiertueen tuki: AJC – Association Jazzé Croisé