Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Porvoo Jazz Festival: KJETIL MULELID TRIO,Vanha 123, porvoo25.9. Klo 20:00

Kjetil Mulelid Trio

Ovet 19.15
Liput ennakkoon 20/15€,
ovelta 25/20€ K-18

Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Ovet tilaan aukeavat perjantaina ja lauantaina klo 19.15, jolloin yleisö pääsee nautiskelemaan levymusiikista vaikkapa viinilasillisen ääressä. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti klo 20.00 ja pienen tauon jälkeen klo 21.15 yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Lauantaina 25.9. Vanha 123 saleissa nähdään Reiska Laine Quintet sekä Norjalainen Kjetil Mulelid Trio.

 

Kjetil Mulelid Trio

Kjetil Mulelid Trio julkaisi debyyttialbuminsa loppuvuonna 2017 arvostetulla, skandinaavista musiikkia julkaisevalla Rune Grammofon -levymerkillä. Siitä lähtien yhtye on keikkaillut aktiivisesti ympäri Eurooppaa saaden erinomaisia arvioita niin lehdistöltä kuin yleisöltäkin. Yhtyeen toinen albumi julkaistiin 2019 saman levy-yhtiön toimesta. Kappaleet ovat pianisti Kjetil Mulelidin käsialaa. Sävellyksissä kauniit melodiat yhdistyvät kiehtovasti monikerroksiseen rytmimaailmaan ja rikkaisiin harmonioihin.

Kjetil Mulelid Trion konsertti on ensimmäinen Porvoo Jazz Festivalin syksyn Pohjoismaisen jazzyhteistyöprojektin konserteista. Lisää sarjan konsertteja tullaan kuulemaan syksyn Porvoo Jazz Klubeilla.

Kjetil A. Mulelid – piano
Bjørn Marius Hegge – kontrabasso
Andreas Winther – rummut

 

Keikat samana päivänä kaupungissa porvoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland tour: Reiska Laine QuintetVanha 123, porvoo25.9. Klo 20:00

keikka

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa. Viisi Jazzliiton Yrjö-palkinnon saajaa, eli Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–25.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä.

"Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia. Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Reiska Laine Quintet: Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila(* – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut
*) Tuomarila esiintyy Jazzliiton kiertueella Seppo Kantosen sijaan.