Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SaloJazz Festival No10: THE HUSBAND @Bio Jännä,Bio Jännä, salo25.9. Klo 17:00

keikka
 

Liput 22 € (S-etukortilla 20 €) / 18 €

Varre Vartiainen - kitara

Harri Rantanen - basso

Anssi Nykänen - rummut

 

Husband Trio on v. 2000 perustettu funk,rock,jazz,pop- instrumentaaliorkesteri. Yhtyeessä musisoivat Suomen levyhistorian legendaarisin ja eniten taltioitu komppipari Anssi Nykänen, rummut ja Harri Rantanen, basso.

 

Orkesterin sävellyksistä vastaa kuopiolaissyntyinen kitaravirtuoosi Varre Vartiainen. Varre on soittanut ja/tai johtanut mm. TV-bändeissä, UMO:ssa, Leningrad Cowboyseissa ja lukuisissa jazzyhtyeissä jo neljännesvuosisadan ajan. Varren esikoissoololevy "Almost Standards" julkaistaan syksyllä 2021.

 

Husband on esiintynyt kaikilla merkittävillä Suomalaisilla jazzfestareilla ja rock/jazz-klubeissa, kuten Pori Jazz, Keitele Jazz, Kalott Jazz ja Tavastia Klubi.

 

Bändi on julkaissut neljä levyä, joista viimeisin on kriitikkojen ylistämä Bluenote-levymerkillä julkaistu "Lauma". Levy on yhteislevytys Espoo Big Bandin kanssa. Husbandin neljäs vakiojäsen onkin kitaravirtuoosi, taiteilija ja renesanssinero Marzi Nyman.

 

Husband valmistelee parhaillaan v 2022 julkaistavaa viidettä albumia :"The Last Mammoths".

 

Husbandin mottona on "Jassia juopoille ja musiikkia laitapuolenkulkijoille!".

 

Luvassa on rytmi-iloittelua ja kovaa paahtoa; maailmanluokan musiikki-iloittelua; Husband ei jätä ketään kylmäksi.

 

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival No10: SANNA RUOHONIEMI (FI/SE)@Bio JännäBio Jännä, salo25.9. Klo 19:00

Liput 22 € (S-etukortilla 20 €) / 18 €

Sanna Ruohoniemi - laulu ja sävellykset

Joonas Haavisto - piano

Fredrik Lindborg - saksofoni

Lars Ekman - basso

Daniel Olsson - rummut

 

Kansainvälisten kriitikoiden ylistämä, Tukholmassa tällä hetkellä asuva Sanna Ruohoniemi nousee Salo Jazz Festivalin lavalle kolmannen albuminsa ja uuden yhtyeen kanssa. Ruohoniemen edellinen albumi, Start from Nothing, nousi mm. Europe Jazz Media Chartin yhdeksi parhaista julkaisuista vuonna 2018.

 

Uudella albumilla kohtaavat moderni jazz, folkton funk, bebop ja tango. Odotettavissa on myös suomenkielinen versio Zetterlundin klassikosta "Sakta vi gå genom stan", jonka Ruohoniemi sijoittaa entiseen kotikaupunkiinsa Helsinkiin.

 

Lavalla Ruohoniemen kanssa nähdään joukko huippumuusikoita, mm. Ruotsin Gullinpris-palkittu Fredrik Lindborg sekä Suomen yksi arvostetuimmista jazzpianisteista, myös Steinway Artist -rosteriin kuuluva Joonas Haavisto.

 

Viime vuosina Ruohoniemi on esiintynyt mm. Sydney International Women's Jazz Festivalilla ainoana eurooppalaisena artistina, Stockholm Jazz Festivaaleilla lähes vuosittain v. 2015 lähtien, sekä perinteisellä Pori Jazzeilla.

 

Mediasitaatteja:

"Ruohoniemen sävellykset vaeltavat ennakkoluulottomalla tavalla kaihosta kauneuteen, mikä nivoo elämyksestä monipuolisen. Laulajan kyky leikitellä äänellään on kadehdittava; liitelyn kirjo vaikuttaa harvinaislaatuisen vapautuneelta ja ilmavalta."

 

"Kun virtuoosimaisuus ja näkemys kohtaavat, tämä on lopputulos."

 

Juha Seitz, Ilkka-Pohjalainen

"If your favorite brand of music isn't jazz, if you're unfamiliar with what is surely this broadest of genres, this music is the perfect envoy indeed for the genre."

Phil Lively, The Progressive Aspect

 

"Sanna Ruohoniemi has an independent expression in whatever language she decides to use in her music."

Dan Backman, OrkesterJournalen

 

"Opulens was listening to her concert during the Stockholm Jazz Festival, and the Church of Finland at Slottsbacken in the Old Town of Stockholm provided a nice setting for a concert that was very varied. The rumor about her capacity had also spread, and it was more than full. The variation in the musical was found both in the song choice and in Sanna's voice, which shows a great breadth."

Thomas Wihlman, Opulens

 

Lisätietoja:

www.sannaruohoniemi.com

www.facebook.com/sannajazz

SaloJazz Festival No10: SAMI PITKÄMÖ @Bio JännäBio Jännä, salo25.9. Klo 21:00

keikka
Liput 25 € (S-etukortilla 23€)/ 22 €

Sami Pitkämö - laulu

Okke Komulainen - koskettimet

Konsta Mäenpää - kitara

Esa Mäkynen - basso

Anssi Nykänen - rummut

 

Sami Pitkämö aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Parikymppisenä Pitkämö muutti Helsinkiin opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon jazzpasuunan soittoa, ja samaan aikaan soitti ja sovitti Boston Promenaden riveissä, lauloi omassa Riemukupla-bändissään sekä sävelsi.

 

Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria ja tekee monenlaista yhteistyötä hyvän ystävänsä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa duokeikoista yhteisen bändin esiintymisiin. Hän on myös yksi kuudesosa jo lähes legendaarista Hemma Beast- yhtyettä.

 

Vuonna 2008 Sami julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttilevyn, Emma-ehdokkuudenkin ansainnut ”Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin”. Debyyttilevy julkaisuvuonna Pitkämö sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.

 

Kahdenkymmenen vuoden ajan Pitkämö on tehnyt yhteistyötä monien alan legendojen kanssa ja samalla päässyt todistamaan myös uusien tähtien syntyä. Musiikki on vetänyt miestä ympäri maailmaa ja tutuksi ovat tulleet niin Eurooppa, USA, Afrikka, Aasia kuin Australiakin.