Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Espoo Big Band feat. Verneri Pohjola & Mikko Hassinen,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo16.9. Klo 19:00

keikka

BLOOD RED – levynjulkaisukonsertti!
Espoo Big Band feat. Verneri Pohjola
Sävellys ja sovitus Mikko Hassinen

Espoo Big Bandin kahdestoista albumi ”Blood Red” julkaistaan syyskuussa. Levyn ilmestymistä juhlitaan Louhisalin konsertissa. Musiikin on säveltänyt ja sovittanut Mikko Hassinen, EBB:n solistina esiintyy trumpetisti Verneri Pohjola ja yhtyettä johtaa kapellimestari Marzi Nyman.  

Mikko Hassisen säveltämä musiikki on eräänlainen soundtrack 1500-luvun lopun Istanbuliin sijoittuvalle fiktiiviselle tarinalle. Innoituksen musiikilliseen kertomukseen Hassinen kertoo saaneensa luettuaan Nobelisti Orhan Pamukin kirjoittaman ja Tuula Kojon suomentaman kirjan Nimeni on punainen.

Hassinen halusi säveltää Espoo Big Bandille musiikkia, jonka vaikuttimet poikkeavat jo lähtökohtaisesti perinteisimmistä big band -musiikkiin liittyvistä traditioista. Sävellyksissä on vaikutteita arbialaisesta ja persialaisesta musiikista. Live-elektroniikan käyttö tuo lisävivahteen big bandin jo värikkääseen sointiin.

”Olen ollut jo tovin kiinnostunut arabialaisesta musiikista ja siksi tuntui luontevalta yhdistää siitä saamiani vaikutteita jazziin. Verneri Pohjola on loistava jazzimprovisoija, mutta hän oli luonteva valinta solistiksi myöskin voimakkaan lyyrisen soittotapansa vuoksi.”, Mikko Hassinen kertoo.

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Superposition on rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuoren luotsaama kvartettikokoonpano, jonka debyyttilevy ilmestyi We Jazz Recordsin toimesta keväällä 2020. Bändissä mukana ovat mm. Moposta tuttu Linda Fredriksson ja Katu Kaikussa soittavat Adele Sauros ja Mikael Saastamoinen. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen freejazz kuin myös hymnimäisen kauniit balladitkin. Nopeasti livesuosikiksi esimerkiksi Pori Jazzissa noussut uusi yhtye osoittaa uudella levyllä, että se pystyy siirtämään intensiteettinsä mainiosti myös studioon.

Olavi Louhivuori (s. 1981) tunnetaan omaäänisenä rumpalina ja säveltäjänä, jonka omiin projekteihin kuuluvat mm. Svart Recordsille tehdyt soololevyt sekä maailmallakin mainetta niittänyt Oddarrang-yhtye. Lisäksi Louhivuori on tehnyt yhteistyötä mm. edesmenneen trumpetistilegenda Tomasz Stankon kanssa ja lukuisissa laatuyhtyeissä kuten SUN Trio, Joona Toivanen Trio ja Elifantree.

Kesto 1 h
Liput 22/20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi