Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 7.8.

hanko

HANKO SOUL JAZZ WEEKEND: Pääkonsertti,Kaupungintalo Festsalen, hanko7.8. Klo 17:00

Soul Fusion Allstars

Hanko Soul Jazz Weekend järjestetään Hangon kaupungin ja ravintoloiden yhteistyönä ja pääkonsertissa esiintyvät Tukholmassa asuva TV- tähti Simon Zion, laulaja Elna RombergMarkus KetolaKalevi LouhivuoriJere HaakanaJuho Valjakka sekä Jan Simons

Hanko Soul Jazz Weekend: Jari Kanninen,Origo, hanko7.8. Klo 18:00

Jari Kanninen

Hanko Soul Jazz Weekend: Blues & Funk Night,Grönan, hanko7.8. Klo 21:00

helsinki

Ina Forsman Duo,G Livelab Helsinki, helsinki7.8. Klo 20:00

Ina Forsman (www)

keikka

Suomen valovoimaisimpiin blues- ja soul-laulajiin lukeutuva Ina Forsman esiintyy G Livelab Helsingissä elokuussa. Duo-kokoonpanollaan lavalle nouseva vokalisti valmistelee parhaillaan tulevaa kokopitkää albumiaan, jolta kuultiin vastikään herkkä single-kappale Promises. Euroopan ja Yhdysvaltojen keikkalavoilla ihastuttanut Forsman vieraili edellisen kerran klubilla Been Meaning To Tell You -albumin loppuunmyydyllä julkaisukeikalla, josta Helsingin Sanomat kirjoitti näin: "Laulaja Ina Forsmanissa on nyt oikeaa idoliainesta."

jyväskylä

Jazz Jkl Collective feat. Ville Lähteenmäki,Ravintola Poppari, jyväskylä7.8. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

(+ Ville Lähteenmäki)

Liput 15/10 €

Collectiven klubien henkeen kuuluu nostaa ajoittain nuoria lahjakkuuksia solistivieraiksi. Elokuun klubilla tätä viittaa kantaa ansiokkaasti jyväskyläläislähtöinen puupuhaltaja Ville Lähteenmäki. Klubilla Lähteenmäkeä kuullaan bassoklarinetin varressa, ja luvassa on nuoreen mieheen vahvasti vaikuttaneita kappaleita mm. John Coltranen, Alice Coltranen ja Pharaoh Sandersin sielukkaasta tuotannosta.

Ville Lähteenmäki (s.1998) on Suomen nuoren jazzsukupolven eturivin muusikoita, jonka pääsoitin on bassoklarinetti. Jyväskyläläislähtöinen, nykyään Trondheimissa asuva ja opiskeleva muusikko tunnetaan persoonallisesta soundistaan ja rohkeasta ilmaisustaan. 

Lähteenmäen kanssa Jazz Jkl Collective tulkitsee 1960-70 -luvun jazzhelmiä, joiden henkevät tunnelmat rönsyilevät hartaista suvannoista alkuvoimaisen juureviin svengihurmoksiin.

”Konsertissa kuultavissa kappaleissa ja niiden alkuperäisversioissa yhdistyy asioita, joita itse pidän musiikissa tärkeimpinä. Syvälle menevää ilmaisua ja  vahvaa emootioiden välittämistä improvisaatioissa on lähes mahdotonta yrittää selittää ainoastaan järjellä tai musiikillisilla termeillä”, Lähteenmäki kertoo.

Ville Lähteenmäki – bassoklarinetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Petri Jaakonaho – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

maarianhamina

Åland Sea Jazz: Johanna Grüssner Trio,ALANDICA, maarianhamina7.8. Klo 19:00

Johanna Grüssner Trio

Johanna Grüssner – laulu
Mathias Algotsson – piano
Karl Olandersson – trumpetti

Ahvenanmaalla syntynyt ja kasvanut Johanna Grüssner on musikaalinen kosmopoliitti. Yhdysvalloissa uraa luonut laulaja liikkuu vapaasti musiikin eri lajeissa ja muodoissa, mutta pohjimmiltaan hänen juurensa ovat jazzissa. Hänen tyylinsä on kevyesti konstailematon mutta määrätietoinen – viileän pinnan alta löytyy paloa ja intohimoa.

Åland Sea Jazzin lauantai-illassa Johanna esiintyy tuoreen trionsa kanssa, jossa soittavat tukholmalaiset pianisti Mathias Algottson ja trumpetisti Karl Olandersson. Illan aikana kuullaan rakastetuimpia klassikkosävelmiä intiimeinä trio-tulkintoina. Pienessä kokoonpanossa jokainen muusikko saa tilaa improvisoida ja loistaa tasavertaisesti. Kolmikko nousi suureen suosioon keväällä 2020 järjestetyssä Pohjoismaiden neuvoston striimikonsertissa, joka kuvattiin suoraan Johannan olohuoneesta.

”Her clear-as-a-bell vocals, assured phrasing and near perfect grasp of English put Johanna Grüssner right at the top of the current crop of Scandinavian female jazz singers… a gently swinging, highly enjoyable mix, performed with supreme professionalism.” – All About Jazz

Åland Sea Jazz: Jukka Perko PreBoppers,ALANDICA, maarianhamina7.8. Klo 20:30

Jukka Perko PreBoppers

Jukka Perko – saksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Tomi Kettunen – kitara
Joonas Tuuri – basso
Aleksi Heinola – rummut

Mestarisaksofonisti Jukka Perko ystävineen tarjoaa kuulijoilleen täyslaidallisen menevää, perinteistä Amerikan jazzia. Yhtyeessä ovat mukana Django Reinhardtin henkeen taituroivat kitaristit Tomi Kettunen ja Steinway Jazz Talent -palkittu nuoren sukupolven pianisti Toomas Keski-Säntti. Svengin takaavat basisti Joonas Tuuri ja rumpali Aleksi Heinola. Jukan ja hänen iloluontoisten soittoniekkojensa loihtimat versiot ikivihreistä sävelmistä tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-luvun Amerikkaan.

Åland Sea Jazz: Houseband,Arken, maarianhamina7.8. Klo 21:30

Åland Sea Jazz Houseband

Robert Zetterquist gtr
Fredrik Erlandsson b, trp
Anders Brunnsberg drs

oulu

Elojazz 2021: Lauantain pääkonsertti,Hupisaarten kesäteatteri, oulu7.8. Klo 18:00

3TM

Kalle Kalima

Jukka School Statement

(+ Pepe Willberg)
keikka

Hupisaarten teatteri pääkonsertissa lauantaina 7.8. esiintyvät 3TM, Kalle Kalima & Knut Reiersrud sekä Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement: Niin vähän on aikaa - En soisi sen päättyvän.

3TM klo 18:00
Tuottaja-rumpali Teppo Mäkysen 3TM-yhtye esittää ajasta ja tilasta irrallaan olevaa musiikkia, jossa elektroniset sävyt sekoittuvat akustisen jazztrion soundiin tuoreella ja luontevalla tavalla. Tällä keikalla elokuisessa illassa minimalismi ja maksimalismi kohtaavat.

KALLE KALIMA & KNUT REIERSRUD klo 19:30
Kalle Kalima & Knut Reiersrud on kansainvälinen bändi, joka vangitsee hypnoottisella soundillaan. Kitaristi Kalle Kaliman musiikillinen tausta on rockissa ja jazzissa, kun taas kitaristi Knut Reiersrud toimii bluesin ja maailmanmusiikin parissa. Rumpali Moritz Baumgärtner ja basisti Phil Donkin ovat luovia soittajia maailmanluokan kokemuksella. Soittajien erilaiset taustat luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden, ja ohjelmistossa Elojazzeilla kuullaankin niin Amerikan alkuperäiskansojen musiikkia kuin rockin klassikkokappaleita.

PEPE WILLBERG & JUKKA ESKOLA STATEMENT klo 21:00
Elojazzin lauantai-ilta Hupisaarten teatterilla huipentuu todelliseen nostalgiakokemukseen, kun Pepe Willberg nähdään esiintymislavalla yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman Statement-huippuyhtyeen kanssa. Konsertissa kuulemme koosteen kahdesta kulttiklassikon asemaan nousseesta levystä Niin vähän on aikaa ja En soisi sen päättyvän. 1970-luvun alkuvuosina julkaistujen levyjen suomalaisten runoilijoiden teksteihin sävelletyt kappaleet ovat vuonna 2013 edesmenneen Henrik Otto Donnerin käsialaa. Donnerin ja Willbergin yhteistyö oli tuottoisaa, Pepe Willbergistä muodostui Donnerin luottolaulaja ja suomalaisten suursuosikki.

Liput: 50 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja

salo

Liput 20€ / 42€ Show & Dinner 18€/40€ (opisk, eläk)
17€ / 39€ Jäsen
 
 
Johanna Rauma, voc
Lauri Laine, kitara + voc
Ami Kajan, basso + voc
Ilmari Aitoaho, koskettimet
Lauri Levanto, rummut + voc
Victor Regalado, perc
Jarkko "Jargeli" Niemelä, trpt
Aku Painilainen, tenor sax
 
Show & Dinnerissä tarjolla BBQ-ribsit, lämmin perunasalaatti ja maissia sekä jälkiruoaksi Mini New York cheese cake. Myös kasvisvaihtoehto.
Retro soul-yhtye Punomo on Turun Puutorin oma Motown, jossa afroamerikkalaisen soul-musiikin perinteitä kunnioittava estetiikka ja suomenkieliset lyriikat on punottu ennenkuulumattomalla tavalla yhteen. Yhtyeen musiikki edustaa retro soul -genreä, jossa musiikin ja soundien esteettiset ihanteet löytyvät kultaisilta 60- ja 70-luvuilta. Punomo nostaa suomisoulin aivan uudelle tasolle!
Punomo - Onni kääntyy
https://www.youtube.com/watch?v=JFemZEYMih8
Yhteistyössä: Salon Kulttuuripalvelut, SKR, Suomi Musiikki Live

vesilahti

Kimmo Pohjonen Skin,Laukon kartanon puisto, vesilahti7.8. Klo 18:00

Kimmo Pohjonen Skin

keikka

Liput 27,50 €

Kimmo Pohjonen on taiteenlajinsa uudistajana tunnettu harmonikkataiteilija ja säveltäjä, joka on esiintynyt yli 600 kansainvälisellä festivaalilla ja merkittävillä näyttämöillä ympäri maailmaa. Sensitive Skin -levyn ympärille vuonna 2015 perustettu Kimmo Pohjonen Skin -trion musiikki tekee retkiä haitarin, live-elektroniikan, kitaran ja lyömäsoittimien maailmaan.

Laukon Kesä 2021 tarjoilee kotimaisen jazzin ystäville satumaisissa puitteissa rennon tyylikkäitä puistokonsertteja. Konserttilipulla näet aina myös Suomen suurimman ja kauneimman nykytaidekesän. Laukossa konserttivieraita palvelee korkeatasoinen kesäravintola ja filmaattinen kahvila mittavine kesäterasseineen. Laukon kartano sijaitsee Pyhäjärven rannalla 40 km Tampereen eteläpuolella (alle kaksi tuntia Helsingistä, Turusta ja Porista).