Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 26.8.

jyväskylä

Timo Lassy Trio,Ravintola Poppari, jyväskylä26.8. Klo 19:00

Timo Lassy Trio

Liput 20/15 €

Timo Lassy lukeutuu syystäkin maamme valovoimaisimpiin jazz-artisteihin. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Lassyn musiikissa korostuu huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia.

Viime vuonna Lassy vastaanotti Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon, alan tärkeimmän kotimaisen tunnustuksen ansiokkaasta urasta. Lassyn 14-vuotinen sooloura on poikinut yhdeksän kansainvälisesti julkaistua levytystä, joista Moves-albumi palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzlevynä. Albumia on kuvattu sekä kotimaisissa että kansainvälisissä huippuarvioissa merkkiteokseksi, joka esitteli artistin tuotantoa laaja-alaisesti enteillen samalla uusia taiteellisia avauksia ja suuntauksia.

Jyväskylän elokuiseen iltaan Lassy tuo vielä toistaiseksi harvoin kuullun uuden triokokoonpanonsa, jossa ovat mukana suomijazzin kovan luokan luottonimet, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Trio kätkee taakseen uutta ja yllättävääkin, ja luvassa on tuoretta musiikkia elokuun lopussa julkaistavalta Lassyn uudelta albumilta “Trio”.

Timo Lassy – saksofoni
Ville Herrala – kontrabasso
Jaska Lukkarinen – rummut

kangasala

Jalmari-klubi: Mathias Sandberg Trio,Kangasala-sali, kangasala26.8. Klo 19:00

Mathias Sandberg Trio

keikka

Liput
Kangasala-talolta 10 €
Lippu.fi alk. 11,50 € + toim.maksu

Syksyn ensimmäinen Jalmari-klubi on muutettu konsertiksi koronarajoitusten vuoksi. Yleisömäärä on rajoitettu 60 henkilöön. Kapasiteettia pyritään nostamaan AVI:n kulloisenkin ohjeistuksen mukaan.

Mathias Sandberg on arvostettu vaasalainen jazzkitaristi ja säveltäjä. Hän on jo viidentoista vuoden ajan kiertänyt Suomen ja Ruotsin parhaiden jazzmuusikoiden kanssa. Yksitoistavuotiaasta kitaraa soittanut Sandberg on opettanut musiikkikouluissa kuusitoistavuotiaasta lähtien. Hän on valmistunut kotikaupunkinsa konservatoriosta ja opiskellut Berklee College of Musicissa sekä arvostetussa Manhattan School of Musicissa New Yorkissa.

Palattuaan Suomeen Sandberg perusti soul jazz -kvartetin nimeltä Dr. Sandberg’s Soul Clinic ja sen jälkeen Mathias Sandberg Trion. Duona Mariah Hortansin kanssa Sandberg on kiertänyt Yhdysvaltoja ja levyttänyt kaksi albumia. Sandberg on myös Ginger Sisters -jazzlauluryhmän musiikillinen johtaja, kitaristi ja sovittaja. Kansainvälisten kriitikoiden ylistämä The Doctor -albumi julkaistiin syyskuussa 2020.

Esitys on anniskelukatsomon vuoksi kielletty alle 18-vuotiailta.

Esityksen kesto on 1 tunti ja siinä ei ole väliaikaa.

Tuotanto: Kangasala-talo

turku

Archipelgo Sea Tales -levynjulkaisukonsertti,Ravintola Göran, turku26.8. Klo 17:00

keikka
Archipelago Sea Jazz ja Jussi Fredriksson Trio juhlistavat torstaina 26.8. valtakunnallista Itämeripäivää levynjulkaisukonsertilla klo 17 Forum Marinumin ravintola Göranissa (Linnankatu 72, Turku). Vapaa pääsy!
 
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut
 
Kansainvälisesti kiitellyn Jussi Fredriksson Trion uusi albumi Archipelago Sea Tales kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredriksson kirjoitti koronapandemian aikana triolle uuden ohjelmiston, johon säveltäjä kaivoi inspiraatiota koskettavista teemoista aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin. Kantaaottavan Archipelago Sea Tales -albumin kappaleet saivat alkunsa Aspössa, Nauvossa, Bränskärissä, Gullkronassa ja muissa ulkosaariston upeissa saarissa. Levy kertoo Itämeren synkästä nykytilasta sekä toisaalta kauneudesta ja kiehtovasta värien kirjosta.
 
Yleisöä pyydetään huomioimaan turvavälit, käyttämään kasvomaskia sekä huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Itämeripäivän tapahtumiin ei saa osallistua kipeänä!
 
Pöytävaraukset varauskalenterista www.goran.fi tai info@goran.fi, p. 020 741 7330.
 
John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.