Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 5.8.

helsinki

UMO Helsinki Jazz Ensemble: The Blues and the Abstract Truth,Musiikkitalo, helsinki5.8. Klo 13:00

keikka

Tämän konsertin valokeilassa on yksi merkittävimmistä post-bop-tyylin jazzalbumeista, vuonna 1961 ilmestynyt The Blues and the Abstract Truth. Amerikkalaisen saksofonistin ja säveltäjän Oliver Nelsonin (1932–1975) sävellykset saivat ympärilleen aikansa suurimmat jazzmuusikot: Eric Dolphyn, Paul Chambersin, Freddie Hubbardin, Bill Evansin, George Barrowin ja Roy Haynesin.

Septetillä levytetty albumi on tunnettu uniikeista sovituksistaan ja sen avausraita Stolen Moments muodostui nopeasti jazzstandardiksi. Nimensä mukaisesti albumin sävellysten perusta on bluesin rakenteissa ja tunnelmissa. Nyt albumin tulkitsee UMO Helsinki Ensemble, joka on UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienempi kokoonpano.

Konsertin kesto n. 45 min. 

Konsertti toteutetaan erityisjärjestelyin tapahtuman aikana voimassaolevien viranomaismääräysten mukaisesti. Konsertissa istutaan turvavälein, liput myydään numeroimattomana ja niitä on saatavilla vain rajoitettu määrä. Liput 6,50 € Ticketmasterista, sis. käsittelykulut. Hintaan lisätään toimitustavan mukainen toimituskulu. Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja ryhmat@musiikkitalo.fi.

Konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan, jota tuotetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.

 

Jazz Jam & Brew,Konepaja Biergarten, helsinki5.8. Klo 19:00

keikka
Tervetuloa nauttimaan laadukkaista jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!
 
To 5.8. klo 19.00 – Music of Cannonball Adderley
 
Jouni Järvelä, alttosaksofoni
Jari Kanninen, piano
Juuso Rinta, basso
Vilho Louhivuori, rummut
 
Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!
 
Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Metropolian ja Sibelius-Akatemian lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.
 
Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville.

Osmo Ikonen nousee G Livelab Helsingin lavalle huippumuusikoista koostuvan bändinsä kanssa juhlistamaan ensimmäisen suomenkielisen albuminsa julkaisua. Sielukkaasta laulusoundistaan tunnettu Osmo Ikonen on Suomen arvostetuimpiin muusikoihin lukeutuva multi-instrumentalisti ja musiikkituottaja, joka on tullut tutuksi mm. viisi kertaa Kultaisella Venlalla palkitun tv-ohjelman SuomiLOVEn solistina ja sovittajana sekä Sunrise Avenuen kosketinsoittajana.

Osmo Ikonen, laulu, koskettimet, kitara / Riku Karvonen, kitara / Heikki Laine, basso / Mikko Kaakkuriniemi, rummut

oulu

Elojazz 2021: Avajaiskonsertti,Tuiran Kirkko, oulu5.8. Klo 18:00

keikka

Vuoden 2021 Elojazz-festivaali avataan perinteisellä Tuiran kirkon konsertilla yhteistyössä Tuiran seurakunnan kanssa. Torstaina 5.8. klo 18 järjestettävässä konsertissa esiintyvät Marzi Nyman ja Signe.

Avajaiskonsertin aloittava Marzi Nyman seikkailee musiikkityylien väleillä improvisoiden Tuiran kirkon instrumenteilla ja akustiikassa. Konsertin toisella puoliajalla esiintyvä Signe on musiikillaan koetellut niin jazzin, nykymusiikin kuin kansanmusiikin rajoja. Elojazzeilla Signeltä kuullaan täysin uutta materiaalia verevin scatsooloin ja rouhean kontrabasson ryydittämänä.

Konsertin kesto on 2 h 15 min sisältäen väliajan. Konsertin lippuja myy Ticketmaster ja Oulu10-palvelupisteet.

Lipun hinta 28e + Ticketmasterin käsittelykulu.

Konsertti on ikärajaton.

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.

Elojazz 2021: Norrbotten Big Band & Lisa Nilsson,Hupisaarten kesäteatteri, oulu5.8. Klo 21:00

Norrbotten Big Band

Lisa Nilsson

keikka

Torstai-iltana 5.8. Hupisaarten teatterissa maailman arvostetuimpiin big bandeihin kuuluva Norrbotten Big Band saa solistikseen valovoimaisen laulajan Lisa Nilssonin.

Lisa Nilsson teki suuren pohjoismaisen läpimurtonsa vuonna 1992 kappaleella Himlen runt hörnet ja on siitä lähtien toiminut artistina kansainvälisesti. Grammy-ehdokkuuden saaneen Norrbotten Big Bandin juuret puolestaan ovat vahvasti jazztraditiossa, mutta sen oksat ylettyvät niin souliin ja funkiin kuin nykysäveltäjien taidemusiikkiin.

Norrbotten Big Bandin ja Lisa Nilssonin yhteiskonsertissa Elojazzeilla kuullaan genrerajat ylittävä kattaus jazzia, soulia ja brasilialaista musiikkia. Konsertti on tuotettu yhteistyössä Arctic Pulsen ja Euroopan unionin Interreg Nord -aluekehitysrahaston kanssa.

Liput: 28 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Hupisaarten teatterin festivaalialueen ikäraja on 18 vuotta.

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.