Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 6.8.

hanko

Hanko Soul Jazz Weekend,Regatta, hanko6.8. Klo 18:30

Varre Vartiainen Funk Trio

Hanko Soul Jazz Weekend: Ukko Heinonen & Joonas Haavisto,Origo, hanko6.8. Klo 20:00

Ukko Heinonen

Joonas Haavisto

ilomantsi

BBHF Goes Parppeinvaara,Parppeinpirtin ympäristö, ilomantsi6.8. Klo 19:00

Jukka Perko Fountain of Youth

Vili Paavilainen Trio

Tessa Virta Orkesteri

• Jukka Perko Fountain of Youth

• Vili Paavilainen Trio

• Tessa Virta Orkesteri feat. Mikko Pettinen plays Oldies Jazz

Jukka Perko Fountain of Youth
Illan musiikillisen tarjonnan aloittaa yksi maamme arvostetuimmista ja tunnetuimmista jazzmuusikoista. Jukka Perkon johtama perinteistä jazzia soittava kolmikko on saanut nimen Fountain of Youth. Siinä Perkon pitkään hioutunut näkemys jazzin tradition sykkeestä saa niin tukea kuin vastavoimaakin nuoresta innosta ja energiasta.

Blueberry Hill Festivaalilla on luvassa svengihermoja kutkuttava kohtaaminen, kun basisti Joonas Tuuri ja rumpali Aleksi Heinola nousevat lavalle yhdessä Perkon kanssa.

Vili Paavilainen Trio
Vili Paavilainen Trio edustaa korkeatasoista maakunnallista osaamista. Vili Paavilainen julkaisi debyyttialbuminsa Stories From Near and Far viime vuoden lopulla. Trio, Vili Paavilainen - kitara, Jami Westergård - kontrabasso ja Lassi Piipponen - rummut, on samalla myös levytyksellä soittaneiden kaverusten kokoonpano.

Bändin ohjelmisto koostuu Paavilaisen sävellyksistä, mutta jokunen jazzstandardi saattaa myös eksyä joukkoon. Musiikkia voi luonnehtia soljuvaksi kitarajazziksi ja akustinen saundi on olennaista tälle triolle.

Paavilainen luonnehtii albumia näillä sanoilla: "Stories From Near and Far on matka mielensyövereistä kaukaisiin tähtiin ja sieltä takaisin sadepäivän seesteisyyteen ja kesän kirkkauteen".

Tessa Virta Orkesteri feat. Mikko Pettinen
Jazzklassikoita elokuun pimenevässä illassa. Aistikas pianisti-laulaja Tessa Virta nostattaa kesäillan festivaalitunnelman huippuunsa rakastetuilla melodisen svengaavilla jazzklassikoilla.

Tessa Virta Orkesterin monipuoliset muusikot vahvistettuna Mikko Pettisellä laulavat ja soittavat Nat "King" Cole Trion, Louis Armstrongin ja Ella Fitzgeraldin säveliä Erik Lindströmiä unohtamatta.

Tessa Virta on saavuttanut suurta suosiota lämminhenkisillä ja mukaansatempaavilla esiintymisillään jo vuodesta 1990 ja Blueberry Hill Festivaalin iltaan hän tuo mukanaan eturivin muusikoita.

Orkesterin muodostaa Tessa Virta - piano ja laulu, Olli Peuhu - kontrabasso (ja laulu), Petri Krzywacki - kitara (ja laulu), Tommi Rautiainen - rummut ja Mikko Pettinen - trumpetti (ja laulu).

kuopio

Janet Evra (USA) / Kaisa Mäensivu Trio @ Sawohouse Garden Live,Garden Live, Sawohouse, kuopio6.8. Klo 20:00

Kaisa Mäensivu Trio

Janet Evra Quartet

keikka

Liput ennakkoon 22,5€ / Ovelta 25€

Suomalaisista kärki jazzareista koostuva Janet Evran Quartet konsertoi Kuopion Sawohousen Garden Livessä järjestettävässä jazz-illassa perjantaina 6.8. Sawohousen jazz-illassa kuullaan myös basisti Kaisa Mäensivun tuoretta trioa.

Gloucesterista, Englannista kotoisin oleva Janet Evra on laulaja, basisti, säveltäjä ja lauluntekijä, joka asuu tätä nykyä St. Louisissa, Yhdysvalloissa. Hän sekoittaa musiikissaan perinteistä bossa novaa, sambaa ja latinojazzia moderneihin vaikutteisiin indie-twistillä ja tuottaa siten tuoretta, puoleensavetävää ja omaperäistä musiikkia. Evra laulaa englanniksi, portugaliksi, espanjaksi ja ranskaksi. Hänen debyyttialbuminsa Ask Her to Dance (2018) sai kriitikoilta suitsutusta. All About Jazz -lehden arvio tiivisti: "Jokainen soittaja on huippuluokkaa ja jokainen Evran laulufraasi vaikuttaa olevan hymyn korostama."

Janet Evra Quartetissä soittavat Will Buchanan (USA) kitarassa, Tomi Kämäräinen rummuissa ja Tuomo Uusitalo pianossa. Janet Evra konsertoi suomessa kolmen konsertin verran: su 1.8. Linnajazzeilla (kvintetti, jossa mukana myös Petri "Pope" Puolitaival puhaltimissa), pe 6.8. Kuopion Sawohousen Garden Livessä ja viimeisenä Kajaanin Kouta-Salissa la 7.8.

Sawohousen jazz-illassa kuullaan myös basisti Kaisa Mäensivun tuoretta trioa, jossa on suuren maailman meininkiä ja vankkaa kokemusta laulajien kanssa työskentelystä: New Yorkista kotoisin oleva rumpali Joe Peri on levyttänyt Tony Bennettin kanssa, ja vibrafonisti Severi Pyysalo on työskennellyt Sarah Vaughnin kanssa.

maarianhamina

Åland Sea Jazz: Manuel Dunkel Standards Trio,MERIKORTTELI, maarianhamina6.8. Klo 19:00

Manuel Dunkel Standards Trio

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Yhtye pureutuu jazzin ytimeen keskittymällä vähemmän esitettyihin ja kiehtoviin jazzstandardeihin. Ajattomien klassikoiden vahvat melodiat ja selkeät muodot toimivat luontevana lähtökohtana näiden kokeneiden muusikoiden vapautuneelle ja vahvalle ilmaisulle. Mukana on myös haasteellisia originaaleja muun muassa John Coltranelta ja Thelonious Monkilta. Luvassa on svengaavaa, virtuoosista ja sielukasta soittoa!

Åland Sea Jazz: Anni Elif – Edith,Merikortteli, maarianhamina6.8. Klo 20:30

Anni Elif Egecioglu – laulu, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson – fender bass VI
Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, rumpukone
Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori

”Jalkaisin sain kulkea läpi aurinkokunnan, ennen kuin löysin ensimmäisen langan punaiseen pukuuni.” Näin kirjoittaa Edith Södergran runokokoelmassaan Ruusualttari vuodelta 1919.

Anni Elif Egecioglu on laulaja ja säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen puolella yli kymmenen vuotta. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä jazzin, klassisen ja popmusiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Anni Elif – Edith pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazz Emma -palkinnon saajaksi 2018.

Musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ja suomenruotsalaisen modernismin tärkeimmän edustajan runoihin. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat Anni Elifin sävellyskielen kautta saumattomasti tähän päivään.

“Anni Elifin vokaalinen laaja-alaisuus ja ilmaisuvoima häikäisivät, kuin myös Pauli Lyytisen virtuoosiset soolot yhdistettynä tuottamiinsa muihin efekteihin.”

Åland Sea Jazz: Houseband,Arken, maarianhamina6.8. Klo 21:30

Åland Sea Jazz Houseband

Robert Zetterquist gtr
Fredrik Erlandsson b, trp
Anders Brunnsberg drs

oulu

Elojazz 2021: Perjantain pääkonsertti,Hupisaarten kesäteatteri, oulu6.8. Klo 18:00

keikka

Hupisaarten teatterin pääkonsertissa perjantaina 6.8. esiintyvät OYJO, Alexi Tuomarila Quartet feat. Mathias Eick, Peela ja OASBB x Kasmir.

OYJO klo 18:00
Oulu Youth Jazz Orchestra on Madetojan musiikkilukion sekä Oulun konservatorion yhteinen nuoriso- big band. Orkesteriin kuuluu noin 20 nuorta ja he ovat iältään 13-19 vuotiaita. Monet OYJO:ssa soittaneet nuoret ovat hakeutuneet jälkeenpäin ammattimuusikon opintoihin.

ALEXI TUOMARILA QUARTET FEAT. MATHIAS EICK klo 18:45
Vuonna 2020 Emma palkittu Alexi Tuomarila tuo uuden pohjoismaisen kvartettinsa esiintymään Elojazzeille perjantaina 6.8.2021. Yhtyeen solistina toimiva Mathias Eick on jo pitkään kuulunut Norjan ehdottomiin kärkitrumpetisteihin. Kvartetin rumpalina toimii Markku Ounaskari ja basistina Eero Tikkanen.

PEELA klo 20:15 Nuoremman sukupolven jazztaitureista muodostuva kuusihenkinen Peela-yhtye esittää kitaristi-säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove ammentaa jazzista, funkrockista sekä neo-soulista, antaen muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Mukaansatempaava rytminen meininki päätyy etenkin Peelan instrumentaalikappaleisiin, mutta Maja Mannila myös koristelee laulullaan kokonaisuutta eloisasti.

OASBB x Kasmir klo 21:45 Perjantain konsertissa Oulu All Star Big Band saa vieraakseen yhden Suomen valovoimaisimmista tähdistä, R&B-vaikutteista poppia tekevän Kasmirin. Lahjakkaana vokalistina ja biisinkirjoittajana tunnettu Kasmir löi läpi vuonna 2014 ilmestyneellä esikoisalbumillaan, jonka singlelohkaisu Vadelmavene on pysynyt suomalaisten kesähittinä jo vuosien ajan. Hupisaarten teatterin konsertissa kuullaan Kasmirin tuotantoa soulsäveliin puettuina big band -sovituksina. Konsertin johtaa Oulu All Star Big Bandin ja Elojazzin taiteellisena johtajana toimiva Jukka Eskola.

Liput: 50 € + Ticketmasterin käsittelykulu

Elojazz on oululainen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Vuonna 2021 Elojazz järjestetään 5.–7.8. Elojazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola ja festivaalia tuottaa Jazz-20 ry. Tänä vuonna 32. kertaa järjestettävä Elojazz-festivaali on osa Oulun juhlaviikkoja.