Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 2.10.

espoo

April Jazz Club + Weegee: Ebeliopet on stage,WeeGee, espoo2.10. Klo 18:00

keikka

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelin opettajat ovat tuttuja April Jazz Clubillakin esiintyneiden nuorten muusikonalkujen taustavoimista, mutta kukin heistä myös keikkailee kotimaisen jazzin kentällä korkealla tasolla. Solisteina säteilevät Ebelin linjanjohtaja ja muun muassa oman trionsa kanssa aktiivinen laulaja Mirja Mäkelä, tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa viimestelevä jazzlaulaja Jenny Robson ja esimerkiksi Dalindèosta ja Nordic4-yhtyeestään tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival. Ebeliopeissa esiintyvät lisäksi pianistit Riitta Paakki ja Henri Mäntylä, basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Rami Eskelinen. Syksyn ensimmäisen April Jazz Clubin aikana kukin Ebeliopeista pääsee vuorollaan valokeilaan vaihtuvin kokoonpanoin. Luvassa on myös koko joukon yhteisjamittelua ja hyvää meininkiä taattuun Ebelin tyyliin!

Jenny Robson, laulu
Mirja Mäkelä, laulu
Petri ”Pope” Puolitaival, saksofoni
Riitta Paakki, piano
Henri Mäntylä, piano
Vesa Ojaniemi, basso
Rami Eskelinen, rummut

Ebeli Show: Päivän Sää klo 18
Ebeliopet on stage klo 19

Vapaa pääsy!

Tapahtuma on April Jazz Clubin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistuotanto.

iisalmi

KJC Iisalmi: Jukka Perko Trio,Ravintola Raatihuone, iisalmi2.10. Klo 20:00

Jukka Perko Trio

keikka

Saksofonisti Jukka Perko juhlii suuren esikuvansa Charlie Parkerin 100-vuotisjuhlaa soittamalla miehen musiikkia intimillä trio-kokoonpanolla Iisalmen Raatihuoneella.

Jukka Perkon oma ura lähti käyntiin raketin lailla itsensä Dizzy Gillespien orkesterin jäsenenä. Suoraan lähteeltä saatu jazzin perinnetietoisuus kuuluukin Jukan taiteilijuuden ytimessä.

Loistava tarinankertoja Perko onkin, niin saksofonin kanssa kuin ilman. Varaa paikkasi iltaan mestarin seurassa!

Jukka Perko, saksofoni
Eero Seppä, kontrabasso
Teppo Mäkynen, rummut

Liput Ravintola Raatihuone
E-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009

lahti

Masa Orpana Honk & Special Guests,Vaahterasali, lahti2.10. Klo 19:00

keikka

15 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 10 euroa

Masa Orpana Honk tuo juurimusiikin riemun ja monipuoliset rytmit nykyaikaiseen jazz-ympäristöön. Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin musiikissa yhdistyvät afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa. Alunperin Honk on perustettu vuonna 2012 ja se on toiminut keikoilla enimmäkseen kvartettina Masa Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Laajennettu yhtye soitti ensimmäisen keikkansa täpötäydelle klubille talvella 2020. Uusi kokoonpano äänittää Orpanan uutta musiikkia kesällä 2020. Äänitteet on tarkoitus julkaista keväällä 2021.

Masa Orpana - saksofoni
Aino Heikkonen - saksofoni
Tuomas Heinonen - saksofoni
Jonni Seppälä - kitara, laulu
Ville Vallila - basso
Juppo Paavola - rummut

savonlinna

Tomi Kämäräinen Trio,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna2.10. Klo 19:00

Tomi Kämäräinen Trio

keikka

Liput ovelta tuntia ennen konserttia 22/17€ tai ennakkoon www.nettilippu.fi 20/15€

Kulttuurikellari tarjoilee livejazzia perjantaina 2.10.

Tomi Kämäräinen Trio esittää Savonlinnan Kulttuurikellarin keikallaan musiikkia yhtyeen jäsenten soolotuotannoista sekä maukkaita sovituksia jazz-standardeista. Yhtye sai alkunsa Tomi Kämäräisen ajatuksesta perustaa yhtye omille kotikonnuilleen, palattuaan takaisin Kuopioon Kööpenhaminasta. Kitaristiksi trioon tuli Tomin vanha opiskelu ja soittokaveri Samuel Huhtahaara sekä bassoon kaverusten yhteinen tuttu Hermanni Tahvonen. Trion tapa käsitellä musiikkia on maukasta ja modernia. Kitaravetoinen avoin äänimaisema tuo hyvin esiin kaikkien instrumenttien akustiset ominaissoundia ja itse kappaleet ovat saanet vaikutteita 90-luvun modernista jazzista sekä vapaasta improvisaatiosta.

Kämäräistä on aiemmin kuultu muun muassa Case Kämäräinen sekä New New Trio ft. Kari Antila yhtyeen keulahahmona. Edellisen kerran Tomi Kämäräinen Trioa kuultiin Kuopion Maximissa kuvatussa livestream konsertissa kesäkuussa.

seinäjoki

Vapaat äänet + Jazzoikoon!: Roberto Negro & Emile Parisien,Seinäjoen Apila kirjasto, Jaaksi-sali, seinäjoki2.10. Klo 17:30

Roberto Negro (www)

Emile Parisien (www)

keikka

MIELIKUVITUKSEN LENTOA LIGETIN JÄLJILLÄ

Syksyn 2020 Vapaat äänet -kiertue tuo lavoille Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren Superposition sekä pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.-4.10. Seinäjoella kuullaan ranskalaisduoa perjantaina 2.10.

Les Métanuits on visionäärisen pianisti Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetista ”Métamorphoses nocturnes” pianolle ja sopraanosaksofonille. Tähän mahtavaan leikkimieliseen seikkailuun hän on kutsunut duokumppanikseen palkitun saksofonisti Emile Parisienin, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kanssa että duona harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa. Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin.

Roberto Negro & Emile Parisien Les Métanuits
Roberto Negro, piano
Emile Parisien,  sopranosaksofoni

Liput 15 €, käteisellä tai MobileBay
Ennakkovaraukset: 050 5543964 tai ylistarojazz@netikka.fi

Järjestäjänä Jazzoikoon - Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry.

Noudatamme viranomaisten määräyksiä. Lippuja myydään maksimissaan 40, ja pidämme huolta turvaväleistä. Tarjoamme myös kertakäyttömaskin ja käsidesiä.

turku

Flame Jazz: Turun Kirjamessut: Signe,Turun Messukeskus, turku2.10. Klo 17:00

keikka

Josefiina Vannesluoma – laulu
Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Kaisa Mäensivu – kontrabasso, laulu

Turun Kirjamessut viettävät tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan pääteemanaan musiikki. Avajaispäivänä Turun Messukeskuksen auditoriossa järjestetään “Runoutta ja jazzia” -teemakonsertti, jossa esiintyy maaginen menestysyhtye Signe. Nelikon iholle tuleva laulumusiikki kulkee jazzin, nykymusiikin ja kuunnelman rajapinnoilla, ja sen tunnelmat vaihtelevat aina lyyrisestä kaihosta hyvinkin iloisiin ja svengaaviin säveliin. Yhtyeen viime vuonna ilmestynyt ensimmäinen kokopitkä julkaisu To Sappho rakentuu antiikin runoilija Sapfon fragmenttien ympärille. Tarinat ovat ajattomia kuvauksia intohimoisesta rakkaudesta, kaipauksesta ja yhdenvertaisuudesta tunteiden tasolla.

Flame Jazz: Antti Lötjönen Quintet East,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku2.10. Klo 22:00

keikka

Verneri Pohjola – trumpetti
Mikko Innanen – saksofoni
Jussi Kannaste – saksofoni
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Maamme keskeisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Antti Lötjönen palaa Flame Jazz -lavalle tällä kertaa yhtyeen johtajana! Yli sadalla jazzlevytyksellä vaikuttanut, kansainvälisesti arvostettu basisti julkaisee keväällä odotetun soolodebyyttinsä We Jazz Recordsin kautta. Luvassa on tuplasti juhlahumua, kun Lötjönen juhlistaa levynjulkaisun lisäksi myös 40-vuotissyntymäpäiviään seuranaan Suomen eturivin jazztaiteilijat.

Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
Viking Club -etu 18 € (max 2 etua / asiakas)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun, Flame Jazzin ja Åbo Svenska Teaterin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 8.10. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.