Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 8.10.

helsinki

Antti Lötjönen Quintet East,G Livelab Helsinki, helsinki8.10. Klo 19:00

keikka

Liput 28 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3€
Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Maamme keskeisimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva basisti Antti Lötjönen julkaisee huhtikuussa odotetun soolodebyyttinsä ja juhlistaa tapausta esiintymällä G Livelabissa. Lötjönen on ehtinyt ahkeroida yli sadalla jazzlevytyksellä ja ansioluettelosta löytyy muun muassa Ilmiliekki Quartet, The Five Corners Quintet, Aki Rissanen Trio, 3TM, Jukka Perko Tritone, Ricky-Tick Big Band, Timo Lassy Band, Verneri Pohjola Quartet ja Mikko Innanen Autonomus.

Antti Lötjönen, bass / Verneri Pohjola, trp / Mikko Innanen, sax / Jussi Kannaste, sax / Joonas Riippa, drs

Open Waters – László Sülen & Senni Eskelisen levynjulkaisukonsertti,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki8.10. Klo 18:00

László Süle & Senni Eskelinen

László Sülen (sävellys, piano) ja Senni Eskelisen (sähkökantele) tuore duoalbumi Open Waters – Aavat vedet – Nyílt vizek ilmestyi suomalais-unkarilaisena yhteistyönä.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €
Uusi albumi 20 €
Huom. maksu vain käteisellä

HUOM! Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen 7.10. klo 12 mennessä osoitteessa hungarian.culture(at)unkarinkulttuuri.fi ilmoittamalla osallistujien nimet ja lukumäärän. Varmistamme paikan konserttipäivänä klo 17:50 asti. Tilaisuuteen mahtuu enintään 40 henkilöä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

László Sülen ja Senni Eskelisen albumin keskipisteenä on – niin kuin nimikin kertoo – vesi. Pianon ja Suomen kansallissoittimen harvinainen parivaljakko kuvaa ilmeikkäästi veden tuhansia kasvoja joen syntymästä hiljaisen iltasateen väreihin tai vaikkapa putouksen kuohuvaan voimaan. Musiikkimateriaalin kehyksinä on suomalainen ja unkarilainen kansanlaulu, jossa vesi on niin ikään tärkeä motiivi. László Süle ja Senni Eskelinen ovat esittäneet tekeillä olleen albuminsa kappaleita Helsingissä, Turussa sekä Savonlinnassa kuluneen puolentoista vuoden aikana. Kahden muusikon yhteistyö sekä levyn julkaisu ovat jälleen uusi tärkeä vaihe Suomen ja Unkarin musiikkisuhteissa. Albumin julkaisua ovat tukeneet Suomalaisuuden liitto ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus.

online

ELive Stream: Manuel Dunkel,ELive Stream, online8.10. Klo 20:00

keikka

Liput 9,90 €

ELive Stream on nettipohjainen sarja, joka tuo konserttielämykset luoksesi! ELive Stream konserttien katsominen on helppoa! Kaikki konsertit katsottavissa lähetyspäivästä vielä 7 vuorokauden ajan.

Manuel Dunkel - saksofoni
Martin Söderbacka - kitara
Eevalotta Matikainen - kontrabasso

tampere

Elifantree + JAF Trio + AINON,G Livelab Tampere, tampere8.10. Klo 19:00

30€, sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Elifantreen musiikkia on verrattu Pablo Picasson ja David Lynchin töihin, runsaudensarveen ja mystiseen satumetsään. Elektroakustista kokeellista rytmimusiikkia luova Elifantree on laulun, saksofonin ja rumpujen päälle rakentuva trio, joka laajentaa äänimaailmaansa värikkäällä kirjolla soittimia.

JAF Trio on v. 2017 perustettu tanskalais-suomalainen yhtye. Hieman yhtyeen perustamisen jälkeen JAF Trio sai v.2017 We Jazz Rising Star -tittelin.

AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen v. 2017 perustama yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista.

Elifantree: Anni Elif Egeciaglu (laulu, piano, syntetisaattori) Pauli Lyytinen (saksofoni, EWI, syntetisaattori) Olavi Louhivuori (rummut, perkussiot)

JAF Trio: Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofoni Joonas Tuuri, kontrabasso Frederik Emil Bülow (DEN), rummut

AINON: Aino Juutilainen (sello) Satu-Maija Aalto (viulu / alttoviulu / laulu) Suvi Linnovaara (saksofoni / klarinetti / huilu) Joonas Leppänen (rummut)