Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 3.10.

hämeenlinna

Suisto Jazz + Vapaat äänet: Superposition,Suistoklubi, hämeenlinna3.10. Klo 19:00

keikka

JAZZIN LUONNONVOIMA!

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10.

Hämeenlinnan Suistoklubilla esiintyvä Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. 

 Superposition
Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Liput Tiketti

Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto

 

 

lahti

Joakim Berghäll Dark Roast 006,Vaahterasali, lahti3.10. Klo 15:00

Joakim Berghäll Dark Roast 006

keikka

20 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 15 euroa

Joakim Berghäll on säveltänyt uutta musiikkia kokoonpanoltaan harvinaislaatuiselle sekstetille, jonka etulinjassa on kolme baritonisaksofonia/bassoklarinettia (ajoittain kuullaan myös bassosaksofonia ja kontrabassoklarinettia). Yhteispeli on hioutunut studiossa, mutta ensimmäinen keikka osuu vasta Jazztorille. Berghällin lisäksi puhaltajina kuullaan useista yhteyksistä tuttuja Max Zengeriä ja Linda Fredrikssonia. "Intensiivinen sekoitus maanläheistä rouheutta ja kaukomaiden mausteita. Potkua ja syvyyttä, makeutta ja täyteläisyyttä samassa paketissa", kuuluu Berghällin oma luonnehdinta yhtyeen musiikista.

Joakim Berghäll - baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sävellykset
Linda Fredriksson - baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Max Zenger - baritonisaksofoni, bassoklarinetti (sekä ajoittain myös bassosaksofoni ja kontrabassoklarinetti)
Jere Haakana - sähkökitara
Jori Huhtala - basso
Tuomas Timonen - rummut