Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 25.10.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola Troubadours,WHS Teatteri U-NI-ON, helsinki25.10. Klo 19:00

Sylvain Rifflet Troubadours (www)

keikka

Sylvain Rifflet: saksofonit, klarinetit, sruti-laatikko ja Verneri Pohjola: trumpetti

Soolot ja duo

Konsertti on loppuunmyyty!

Sukupolvensa ylistetyimpiin ranskalaismuusikoihin lukeutuva saksofonisti, klarinetisti, säveltäjä ja improvisoija Sylvain Rifflet esiintyy sunnuntaina 25.10. Helsingin WHS Teatteri Unionissa yhdessä suomalaisen trumpetistihuipun Verneri Pohjolan kanssa. Artistit esittävät jaZZanti-konserttisarjaan kuuluvassa illassa Rifflet’n Troubadours-ohjelmistoa sekä erikseen että yhdessä. Ainutlaatuinen konsertti on osa Sylvain Rifflet Troubadoursin Baltian-kiertuetta, joka esittelee saksofonistin yhtyeineen kahdeksassa konsertissa Latviassa ja Virossa.

Sylvain Rifflet yhdistelee vuonna 2019 julkaistulla Troubadours-albumillaan vaikutteita keskiaikaisesta ja toisteisesta musiikista modaaliseen jazziin. Levyllään Rifflet ei pyri toisintamaan keskiaikaista musiikkia historiallisen tarkasti, vaan sen sijaan loihtii esiin näkemyksen ja kuulokuvan siitä, mitä trubaduurien runollinen musiikki voisi tänä päivänä kuulostaa

Pohjola kuvaa yhteistyötä Rifflet’n kanssa erittäin inspiroivana: “Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Olen itse saanut paljon inspiraatiota hänen työmoraalistaan – siitä miten pieteetillä asiat voi ja kannattaa tehdä”, trumpetisti kertoo. “Saksofonistina Sylvainilla on aivan ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Olen kuullut hänen soittavan soolokeikkoja ja kokemus on paikoin kuin kuuntelisi jotain esoteerista laulua, täysin lumoavaa. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”, Pohjola ylistää soittokumppaniaan.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat Äänet -agentuurin kanssa.

WHS teatteri Union, Unioninkatu 45 lh 1-2/Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €.

Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai http://helsinkijazz.fi, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Konsertti on T U R V A V Ä L I K O N S E R T T I ja lippuja on saatavilla rajoitetusti.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuvat: Sylvain Rifflet - Sylvain Gripoix; Verneri Pohjola - Sakari Puhakka

 

kokkola

ELive Jazz Happening 2020: CHARLOTTA CURVES & SÖDERBACKA-MATIKAINEN DUO,Random Café, kokkola25.10. Klo 15:00

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

Charlotte Curves

keikka

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY
Vapaaehtoinen lippumaksu

Kolmipäiväinen jazzfestivaali Kokkolassa ja netissä! Kokkolassa järjestettävä matalankynnyksen jazztapahtuma kutsuu niin kokeneita kuin uusiakin jazzin kuuntelijoita ainutlaatuisiin konserttielämyksiin. ELive Jazz Happening järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 Kokkolan kesäviikkojen yhteydessä. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään useiden yhteistyökumppaneiden kanssa kolmipäiväisenä festivaalina lokakuun lopulla 23.-25.10 tarjoten jazzin ystäville kokonaisen viikonlopun konserttien parissa.

ELive Jazz Happening 2020 tapahtuman konserteissa huomioidaan erityisesti kaikkien turvallisuus ja noudatetaan tarkoin terveysviranomaisten suosituksia. Konsertteihin on rajatusti paikkoja myynnissä ja pääkonsertit lähetetään myös live streameina.

Lisätiedot:
www.elivejazz.fi/elivejazzhappening
www.elivestream.fi

Charlotta Curves - laulu
Martin Söderbacka - kitara
Eevalotta Matikainen - kontrabasso