Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

VANTAAN VIIHDEORKESTERI ENSEMBLE & AILI IKONEN: Piirrä minut,Kulttuuritalo Martinus, vantaa24.4. Klo 19:00

keikka

Oman luottokvintettinsä ja lukuisten puhallinorkestereiden kanssa ahkerasti konsertoinut Ikonen saa huhtikuun 24. päivä taakseen jousiorkesterin. Ainutlaatuisen konsertti-illan aikana kuullaan suomenkielisiä jazzsävelmiä pääosin uudelta levyltä sekä muutama kappale edelliseltä Laulan-levyltä.   

"Piirrä minut on tähänastisista levyistäni ehdottomasti henkilökohtaisin. Laulut ovat elämänmakuisia tuokiokuvia ja tarinoita, joiden toivon puhuttelevan kuulijoita", laulaja itse kuvailee. "Vantaan viihdeorkesteri on hieno, pitkän linjan kokoonpano, joka koostuu rautaisista ammattilaisista. Olen pitkään toivonut, että pääsisin tekemään yhteistyötä orkesterin kanssa. Omista kappaleistani koostuva konsertti onkin hienoin mahdollinen yhteistyöavaus".

Isolle jousistolle tehdyt sovitukset ja Ikosen laulu pitävät kuulijansa otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Niiden tarinat kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista : pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta sekä sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. 

Ikosen musiikista löytyy kosketuspintaa hyvin monenlaisille yleisöille. Se tarjoaa kuulijoilleen sekä viihdettä että haastetta, juuri sopivassa suhteessa. 

"Piirrä minut on askel uuteen, rohkeaan suuntaan sekä Aili Ikosen omalla uralla että kotimaisen laulujazzin saralla." Muun muassa tähän tapaan kuvaillaan arvostetun laulajan uusinta, loppuvuodesta 2017 ilmestynyttä, levyä. 

Laulaja, säveltäjä ja sanoittaja Aili Ikonen on konsertoinut lukuisten orkesterien – esim. Tampereen Filharmonisen Orkesterin, Umo Jazz Ochestran ja Turun Sinfoniaorkesterin – solistina sekä Linnan Juhlien solistina (2015). Loppuvuodesta 2018 Ikonen liittyy osaksi lauluyhtye Rajatonta.

Keikat samana päivänä kaupungissa vantaa

Ei muita keikkoja.