Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazzahead! clubnight: MOPO,Karton, bremen21.4. Klo 19:15

keikka

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo - kolmikko jonka vilpitön pörinä on valloittanut kuulijat puolelleen.  Trio julkaisi tammikuussa uuden albuminsa Mopocalypse, joka on saanut hienon vastaanoton ja räjäyttää Mopon monipuolisen musiikin uusille tasoille. Se on vahva kokonaisuus, jonka tunneskaala kattaa koko spektrin raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta kirkkaaseen onnellisuuteen. 

Linda Fredriksson (bar & as)
Eero Tikkanen (b & el-b)
Eeti Nieminen (d, perc)

Keikat samana päivänä kaupungissa bremen

Jazzahead! clubnight: Pauli Lyytinen MachineryKarton, bremen21.4. Klo 16:15

Pauli Lyytinen Machinery

keikka

Pauli Lyytinen Machinery Jazzahead!-tapahtuman clubnight-illassa 21. huhtikuuta.

Machinery on Lyytisen sooloprojekti, joka koostuu rakenteellisista sävellyksistä, laajennetuista saksofoni tekniikoista, äänimaisemista ja kerroksista.  Lyytinen käyttää live-efektejä laajentaakseen musiikkinsa äänimaisemaa sekä orkestraatiota ja mprovisaatio on alati läsnä tällä musiikkimatkalla.

Jazzahead! clubnight: VirtaKarton, bremen21.4. Klo 20:45

keikka

Viime vuonna Jazzahead!-tapahtumaan Finnish Night showcase-konsertilla osallistunut VIRTA nähdään tänä vuonna clubnightin puolella Cool Suomi im Karton -illassa Kartonissa.

Keväällä 2011 perustettu VIRTA ei välitä ilmaisussaan tyylilajien välisistä raja-aidoista: skandinaavisen jazzin monikasvoisten suurnimien Jaga Jazzistin, Supersilentin ja Nils Petter Molvaerin vaikutus kuuluu taustalla, mutta yhtyeen oma ääni on varsin vahva. Kokoonpano yhdistelee pohjoismaista jazzia elektroniseen post-rockiin avantgarden vivahteilla.

 Antti Hevosmaa (tpt, voc. Elec),
Heikki Selamo (g, voc, elec),
Erik Fräki (d, perc elec)