Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 20.5.

helsinki

 

Pianisti Joonas Haaviston luotsaama Joonas Haavisto Trio on löytänyt dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu yhtyeen muusoiden laaja kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Haaviston, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Joonas Riipan soitossa on ilmavaa raikkautta, jota voisi kutsua "skandinaaviseksi".

Joonas Haavisto, piano / Antti Lötjönen, basso / Joonas Riippa, rummut

Ovet: 19:00  
Showtime: 20:00 

Saturday Jazz: Antila / Remmel / Taavitsainen,Pub Adjutantti, helsinki20.5. Klo 21:00

Antila / Remmel / Taavitsainen

keikka

Saturday Jazz -klubi Pub Adjutantissa!

Kari Antila, kitara
Heikko Remmel, basso
Jonne Taavitsainen, rummut

Vapaa pääsy!

 

Claes Andersson Trio 80-v,KokoTeatteri, helsinki20.5. Klo 19:00

Claes Andersson Trio

keikka

Claes Anderssonin 80-vuotisjuhlia juhlitaan KokoTeatterissa 20. ja 21.5. 20.5. esitys alkaa klo 19 ja 21.5. klo 17. Ovet avataan aina tuntia ennen.

Jazzmuusikkona runoilija Andersson palaa riffeihin ja aiheisiin, mutta aina uudella soinnilla, yllättävällä sävelellä. Claes Anderssonin lyriikka ilmaisee usein henkilökohtaista tai kollektiivista menetystä: käyttörunoilija rakkaudessa ja surussa.

Claes Andersson – piano 
Reiska Laine – rummut 
Pentti Mutikainen – basso 

Lavalla myös:
Lena Labart
Eero Enqvist
Minna-Maria Mattila

Liput 20 / 15 €

Esitys on KokoTeatterin ja Suomen Lausujain Liiton yhteistuotantoa.

Tings 3-v!,Siltanen, helsinki20.5. Klo 21:00

keikka

Bassoradion suosituimpiin ohjelmiin kuuluva TINGS täyttää kesäkuussa kolme vuotta. Syntymäpäiviä juhlistetaan lauantaina 20.5. Helsingin Siltasessa.

Lauantaisin klo 9-12 kuultava TINGS on noussut viimeisten vuosien aikana yhdeksi valtakunnallisen Bassoradion suosituimmista ohjelmista. Ohjelman toimittaja–dj Klaus Wing tunnetaan persoonallisesta otteestaan ja lauantaiaamun tunnelmaan sopivasta tyylistään.

Viikottainen TINGS–radio-ohjelma on tunnettu korkealaatuisena, niin kotimaisen kuin ulkomaisenkin uuden sielukkaan musiikin esittelijänä. Ohjelman laatu on pysynyt korkealla erityisesti lukuisten henkilöhaastatteluiden myötä. Ohjelmassa ovat vierailleet mm. Makaya McCraven, Jeff Parker, Marcus Strickland, Joyce Moreno, Robert Glasper, José James, Dj Craze, Imogen Heap, Ed Motta, Kamasi Washington, Thundercat, Josef Leimberg, J. Karjalainen, M.A. Numminen, Olli Ahvenlahti, Heikki Sarmanto & Jimi Tenor. Keväällä 2017 ohjelman toiseksi tekijäksi liittyi pitkän linjan radiojuontaja ja dj Jaako Hurme.

TINGS on ollut ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi RadioGaalan yleisöäänestyksessä vuonna 2016. Klaus Wing on ollut ehdolla Bassoradion vuoden toimittajaksi RadioGaalassa vuosina 2016 & 2017. Klaus Wing valittiin myös vuoden kuraattoriksi Sneakers.fi -sivuston toimesta vuonna 2016.

Ohjelman merkkipäivää juhlistetaan lauantaina 20.5. Helsingin parhaaksi tituleeratun äänentoiston siivittämänä ravintola Siltasessa. Luvassa takuuvarmasti tunnelmaa ja huolella valittua musiikkia. Musiikista vastaavat TINGS-dj:t Klaus Wing & Jaako Hurme sekä myös mahdolliset yllätysvieraat.

TINGS lauantaisin Bassoradiolla klo 9-12.
Taajuudet: pääkaupunkiseutu 102,4 Mhz; Tampere 103,1 Mhz; Turku 101,9 Mhz; Jyväskylä 99,7 Mhz; Oulu 105,4 Mhz.
Bassoradiota voit kuunnella missä vain osoitteessa basso.fi.

Vapaa sisäänpääsy!

pieksämäki

Jazz Memories 2017,Pieksämäki, pieksämäki20.5. Klo 11:30

keikka

Jazz valloitti Suomen sen itsenäisyyden alkuvuosina Viipuri - Kotka - Helsinki akselilla. Nyt Suomen 100 -vuotisjuhlavuoden myötä se valloittaa Pieksämäen 19. - 20.5. soitettavalla Jazz Memories –tapahtumalla, joka avaa samalla myös Suomen jazzkesän 2017.

Kulttuurikeskus Poleenin, kauppatorin lavan ja vanhan kirkon monitahokkaalla rytmikattauksella sekä Poleenissa 12.-21.5. esillä olevalla Musiikkiarkiston jazznäyttelyllä että jazzin historiaesitelmillä ja konserttijuonnoilla luodaan maukas katsaus menneiden vuosikymmenten jazziin.

Klo 11.30 Kauppatorin lava
FRIM - FRAM
Juki Välipakka voc, g, Sirpa Suomalainen sax
Vapaa pääsy!

Klo 13.30 Poleenin kahvio
MATTI LAIPIO
Jazzin historialuento
Vapaa pääsy!

Klo 16.00 Vanha kirkko
JAZZ PARTOUT & Friends
Mika Huusari acc, Petri Krzywacki g, Kimmo Iltanen g, Eerik Siikasaari b
Liput 15 euroa (vain käteisellä ovelta)

Klo 19.00 Poleenin sali
JAZZ MEMORIES - Juonnettu musiikillinen läpileikkaus jazzinhistoriaan
PERTTI METSÄRINNE QUINTET
Pertti Metsärinne p, Heikki Kauppinen cl, sax, Eerik Siikasaari b, Mika Huusari acc, Harri Heininen dr
WADE MIKKOLA TRIO & PENTTI LASANEN
Wade Mikkola b, Lasse Hirvi p, Thomas Törnroos dr, Pentti Lasanen asax, cl
Liput 25 euroa (sis. toimituskulut)

Jotta jazzin syvin olemus selviäisi kaikille, päättyy Wade Mikkolan yhtyeen esitys lauantain koko soittokaartin tullessa lavalle yhteiseen päätösjamiin.

Illan yhtyeissä vierailevat Petri Krzywacki g, Juki Välipakka voc, g. Sirpa Suomalainen, sax, Kimmo Iltanen g.

tampere

Eclipse Jazz Club: Sound The Bell! & Esa Kotilainen,Ylioppilasteatteri, tampere20.5. Klo 19:00

Sound of the Bell

keikka

20.5. Vietetään Ylioppilasteatterissa Eclipse -klubin progeiltaa. Sound The Bell! -trio julkistaa tuolloin esikoisalbuminsa Kingston Wall -vaikutteista materiaalia. Yhtyeessä soittavat mm. Black Motorista tuttu Simo Laihonen, kitaristi Antero Mentu sekä basisti-laulaja Panu Ukkonen. Trio saa seurakseen sekä Wigwamista että sooloalbumeistaan tunnetun keyboard-velhon Esa Kotilaisen, joka esittää klubilla eteeristä soolomateriaaliaan.

Ovet: 18.30

Liput: 15€ ovelta

turku

Flame Jazz: Jukka Eskola Soul Trio +,Jazzklubi Monk, turku20.5. Klo 21:00

keikka

Kevätkauden viimeinen klubikeikka kutsuu yleisön maukkaan soul-jazzin pariin. Jukka Eskola Soul Trio julkaisee huhtikuussa debyyttialbuminsa, ja yhtyeen levynjulkaisukiertue ulottuu luonnollisesti myös Turkuun. Kokoonpanon musiikilliset esikuvat ovat peräisin 50- ja 60-luvuilta, ja juurevat gospel- ja soul-vaikutteet kuuluvat vahvasti trion musiikissa. Trumpetisti Jukka Eskolan nimekkään trion vahvistukseksi saapuu turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala.

Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Helevä – Hammond-urut
Ville Herrala – kontrabasso
Teppo Mäkynen – rummut

Liput: ovelta 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 €
Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50 €)