Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 13.5.

helsinki

Sami Saari & Jazzpojat,G Livelab, helsinki13.5. Klo 20:00

Pitkän linjan artisti Sami Saari Jazzpoikineen tanssittaa yleisöään vauhdikkaasti svengaavilla rytmeillä. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu enimmäkseen Sami Saaren suomentamista jazzin ikivihreistä, Saaren uusista sävellyksistä sekä konkarin klassikoista. 

Sami Saari, laulu & kitara / Mikael Myrskog, piano / Eero Seppä, basso / Ville Pynssi, rummut

Doors: 19:00  
Showtime: 20:00 

 
 

salo

Jukka Eskola Soul Trio,Hometown, salo13.5. Klo 21:00

keikka

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen. Trion esiintyessä bassolla vahvistettuna, mukana kokoonpanossa on myös huikean monipuolinen Ville Herrala. Espoon Sellosalin konsertissaan yhtye saa erikoisvieraakseen legendaarisen Jukka Perkon.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.

Soul Trio julkaisee yhtyeen nimeä kantavan albumin 5. toukokuuta. Albumin julkaisijana on arvostettu helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Kiertuepaikat

pe 5.5. klo 20 Porvoo, Vanha Studio 123, Wsoy-Talo
to 11.5. klo 19 Helsinki, G Livelab
pe 12.5. klo 19 Espoo, Sellosali (feat. Jukka Perko)
la 13.5. klo 21 Salo, Hometown
ke 17.5. klo 20, Oulu, Voimala 1889
to 18.5. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 19.5. klo 19 Pieksämäki, Jazz Memories, Kulttuurikeskus Poleeni
la 20.5. klo 21 Turku, Jazzklubi Monk

Kiertue on Suomen Jazzliiton tukema.

turku

Flame Jazz: Turku Jazz Orchestra & Viktoria Tolstoy (SE),Åbo Svenska Teater, turku13.5. Klo 19:00

Turku Jazz Orchestra

(+ Viktoria Tolstoy)
keikka

Turku Jazz Orchestra
Viktoria Tolstoy (SE) – laulu

Euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluva Viktoria Tolstoy saapuu vihdoin Turku Jazz Orchestran solistiksi. Ruotsalaisartistilla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä välittömästi vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla.

Tolstoyn muuntautumiskyvystä kertoo, että hän on versioinut yli 20-vuotisen soolouransa aikana sävellyksiä musiikin suurnimiltä Herbie Hancockista Princeen ja Pat Methenysta Pjotr Tšaikovskiin.

Viktoria Tolstoy ja Turun maineikas big band tarjoavat huikean elämyksen – luvassa on tunnelmallista jazzia, bluesia ja balladeja. Lahjakkaan laulajan suvussa on ollut ennenkin kansainvälisesti arvostettuja taiteilijoita – hänen isoisoisänsä on maineikas venäläiskirjailija Leo Tolstoy!

 

Liput: 17-34,50€ Åbo Svenska Teater ja Ticketmaster
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu -10 % kaikista normaalihintaisista lipuista (max 2 etua/asiakas) ÅST:n lippukassasta OP-kortilla tai Pivolla.