Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 7.5.

helsinki

Hietsu is Happening: Koko perheen Megasunnuntai,Hietsun paviljonki, helsinki7.5. Klo 15:00

keikka

Hietsu is Happening! palaa tauolta sunnuntaina 7.5. komealla kattauksella. Kitaristi Petri Kumelan, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen kuratoima tapahtumasarja tuo Hietsun Paviljongin vanhaan puurakennukseen neljä kovaa kokoonpanoa musiikin eri alueilta. 

Klo 15:00 Ousseynou Mbaye Duo
Senegalilaislähtöinen rumpu- ja lyömäsoitintaituri Ousseynou Mbaye duoineen avaa Hietsu is Happening!in koko perheen konsertilla. Mbaye on vaikuttanut jo pitkään Suomen musiikkikentällä mm. Galaxy- Krakatau & Senegalese Drums -yhtyeissä. Kaikenikäisille suunnattu konsertti tuo kesän Hietarantaan etuajassa.

Klo 16:30 Free Okapi
1990 perustetun Free Okapin juuret ovat syvällä modernissa konserttimusiikissa, mutta sointia rikastuttavat esimerkiksi free jazzista ja etnomusiikista saadut vaikutteet. Okapissa soittavat Jorma Valjakka (oboe), Sampo Lassila (basso), Markus Fagerudd (piano), Juhani Liimatainen (periodisoittimet) ja Heikki Nikula (bassoklarinetti). Polttopisteessä on kiinnostus ääneen tilassa - oli se sitten elektronisesti tuotettua tai akustisesta soittimesta lähtöisin olevaa. Musiikki vie Okapia, arkaa eläintä, joka poimii valtavalla kielellään puista vihreitä maistiaisia; se vaeltelee vapaasti, yli rajojen.

Klo 17:30 Petrin Perämakari
Megasunnuntaina pääsemme ensimmäistä kertaa kurkistamaan Petrin Peräkamariin. Se on intensiivisen musisoinnin tyyssija, oli sitten kyse peräkamari- tai vaikkapa sänkykamarimusiikista. Tällä kertaa kitaristi Petri Kumelan vieraana on viulisti Eriikka Maalismaa ja soittolistalla Niccolo Paganini.

Klo 18:30 Harmolodisesti Sinun - Ornette Colemanin sävellyksiä
Ornette Coleman (1930-2015) kuuluu jazz-musiikin klassikoihin. Miten taittuvat suomijazzareilta Texasin taikurin kimurantit sävellykset? Hietsussa harmolodisen haasteen edessä ovat saksofonisti Mikko Innanen, trumpetisti Jukka Eskola, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Reiska Laine.

Hietsu is Happening! nro 8
Su 7.5. klo 15 alkaen
Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)

Liput:
Koko päivän lippu: 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)
Lippu vain klo 15 konserttiin: 5 € (0-10-vuotiaat ilmaiseksi)