Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 18.5.

lappeenranta

Jukka Eskola Soul Trio,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta18.5. Klo 20:00

keikka

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen. Trion esiintyessä bassolla vahvistettuna, mukana kokoonpanossa on myös huikean monipuolinen Ville Herrala. Espoon Sellosalin konsertissaan yhtye saa erikoisvieraakseen legendaarisen Jukka Perkon.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.

Soul Trio julkaisee yhtyeen nimeä kantavan albumin 5. toukokuuta. Albumin julkaisijana on arvostettu helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Kiertuepaikat

pe 5.5. klo 20 Porvoo, Vanha Studio 123, Wsoy-Talo
to 11.5. klo 19 Helsinki, G Livelab
pe 12.5. klo 19 Espoo, Sellosali (feat. Jukka Perko)
la 13.5. klo 21 Salo, Hometown
ke 17.5. klo 20, Oulu, Voimala 1889
to 18.5. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 19.5. klo 19 Pieksämäki, Jazz Memories, Kulttuurikeskus Poleeni
la 20.5. klo 21 Turku, Jazzklubi Monk

Kiertue on Suomen Jazzliiton tukema.

tampere

Vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että Verneri Pohjola, menestynyt trumpetisti ja säveltäjä, tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. TTT-Klubilla soi Pekka-levyn julkaisukonserteista ensimmäinen: siinä kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan musiikista.

Verneri on valinnut ohjelmistoon omia suosikkejaan isänsä laajasta tuotannosta. Intiimistä räjähtävään improvisointiin ulottuva kokonaisuus kattaa kappaleita 1970-luvulta 1990-luvulle saakka. Kyse ei ole tribuutista, vaan uudelleentulkinnoista musiikki edellä - Vernerin lisäksi korvaamattoman panoksensa kokonaisuuden syntymiseen antavat hänen yhtyessään soittavat suomalaisen jazzin ykkösnimet.

Levyn biisilistalla ovat Kätkäväärän lohikäärme, Ensimmäinen aamu, Inke ja mä, Nipistys, Sekoilu seestyy, Benjamin ja Innocent Questions.

Vuonna 2008 menehtynyt Pekka Pohjola ehti luoda lähes 40-vuotisen uran 1970-luvun rockbändivuosista 2000-luvun orkesterisävellyksiin. Hän oli jäsenenä mm. yhtyeissä Wigwam, Jukka Tolonen Band ja Made in Sweden sekä teki yhteistyötä Mike Oldfieldin kanssa. Suurimman jäljen historiaan Pohjola jätti soolotuotannollaan, jonka omaleimaista ja eri musiikinlajeja yhdistelevää tyyliä moni on kuvaillut poikkeuksellisen suomalaiseksi. Tässä mielessä häntä on verrattu itseensä Sibeliukseen.

Verneri Pohjola – trumpetti
Teemu Viinikainen – kitara
Tuomo Prättälä – koskettimet
Antti Lötjönen – kontrabasso
Mika Kallio – rummut