Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

 

Pianisti Joonas Haaviston luotsaama Joonas Haavisto Trio on löytänyt dynaamisen ja itsevarman oman äänensä, jossa kuuluu yhtyeen muusoiden laaja kokemus tyylillisesti erilaisissa kokoonpanoissa Suomen jazzkentällä. Haaviston, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Joonas Riipan soitossa on ilmavaa raikkautta, jota voisi kutsua "skandinaaviseksi".

Joonas Haavisto, piano / Antti Lötjönen, basso / Joonas Riippa, rummut

Ovet: 19:00  
Showtime: 20:00 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Saturday Jazz: Antila / Remmel / TaavitsainenPub Adjutantti, helsinki20.5. Klo 21:00

Antila / Remmel / Taavitsainen

keikka

Saturday Jazz -klubi Pub Adjutantissa!

Kari Antila, kitara
Heikko Remmel, basso
Jonne Taavitsainen, rummut

Vapaa pääsy!

 

Claes Andersson Trio 80-vKokoTeatteri, helsinki20.5. Klo 19:00

Claes Andersson Trio

keikka

Claes Anderssonin 80-vuotisjuhlia juhlitaan KokoTeatterissa 20. ja 21.5. 20.5. esitys alkaa klo 19 ja 21.5. klo 17. Ovet avataan aina tuntia ennen.

Jazzmuusikkona runoilija Andersson palaa riffeihin ja aiheisiin, mutta aina uudella soinnilla, yllättävällä sävelellä. Claes Anderssonin lyriikka ilmaisee usein henkilökohtaista tai kollektiivista menetystä: käyttörunoilija rakkaudessa ja surussa.

Claes Andersson – piano 
Reiska Laine – rummut 
Pentti Mutikainen – basso 

Lavalla myös:
Lena Labart
Eero Enqvist
Minna-Maria Mattila

Liput 20 / 15 €

Esitys on KokoTeatterin ja Suomen Lausujain Liiton yhteistuotantoa.

Tings 3-v!Siltanen, helsinki20.5. Klo 21:00

keikka

Bassoradion suosituimpiin ohjelmiin kuuluva TINGS täyttää kesäkuussa kolme vuotta. Syntymäpäiviä juhlistetaan lauantaina 20.5. Helsingin Siltasessa.

Lauantaisin klo 9-12 kuultava TINGS on noussut viimeisten vuosien aikana yhdeksi valtakunnallisen Bassoradion suosituimmista ohjelmista. Ohjelman toimittaja–dj Klaus Wing tunnetaan persoonallisesta otteestaan ja lauantaiaamun tunnelmaan sopivasta tyylistään.

Viikottainen TINGS–radio-ohjelma on tunnettu korkealaatuisena, niin kotimaisen kuin ulkomaisenkin uuden sielukkaan musiikin esittelijänä. Ohjelman laatu on pysynyt korkealla erityisesti lukuisten henkilöhaastatteluiden myötä. Ohjelmassa ovat vierailleet mm. Makaya McCraven, Jeff Parker, Marcus Strickland, Joyce Moreno, Robert Glasper, José James, Dj Craze, Imogen Heap, Ed Motta, Kamasi Washington, Thundercat, Josef Leimberg, J. Karjalainen, M.A. Numminen, Olli Ahvenlahti, Heikki Sarmanto & Jimi Tenor. Keväällä 2017 ohjelman toiseksi tekijäksi liittyi pitkän linjan radiojuontaja ja dj Jaako Hurme.

TINGS on ollut ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi RadioGaalan yleisöäänestyksessä vuonna 2016. Klaus Wing on ollut ehdolla Bassoradion vuoden toimittajaksi RadioGaalassa vuosina 2016 & 2017. Klaus Wing valittiin myös vuoden kuraattoriksi Sneakers.fi -sivuston toimesta vuonna 2016.

Ohjelman merkkipäivää juhlistetaan lauantaina 20.5. Helsingin parhaaksi tituleeratun äänentoiston siivittämänä ravintola Siltasessa. Luvassa takuuvarmasti tunnelmaa ja huolella valittua musiikkia. Musiikista vastaavat TINGS-dj:t Klaus Wing & Jaako Hurme sekä myös mahdolliset yllätysvieraat.

TINGS lauantaisin Bassoradiolla klo 9-12.
Taajuudet: pääkaupunkiseutu 102,4 Mhz; Tampere 103,1 Mhz; Turku 101,9 Mhz; Jyväskylä 99,7 Mhz; Oulu 105,4 Mhz.
Bassoradiota voit kuunnella missä vain osoitteessa basso.fi.

Vapaa sisäänpääsy!