Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 9.5.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri,ravintola Laulumiehet, helsinki9.5. Klo 19:00

keikka

Pauli Lyytinen – saksofonit, sävellykset / Verneri Pohjola – trumpetti / Eero Tikkanen – kontrabasso / Mika Kallio – rummut

“Huima bändi tämä Magnetia, ja vielä sen verran tuore, että se on helppo nostaa ykkössuositukseksi: jos joku sattuisi minulta tiedustamaan uutta ja tuoretta ja mielenkiintoista ja suositeltavaa kotimaista jazzia, Magnetia olisi juuri nyt ensimmäinen ehdotus.” – Pentti Ronkanen, suomijazz.com 09/2016

“Pikkuhilljaa ja hieman takavasemmalta kotimaisen jazzmusiikin parhaisiin tekijöihin ujuttautunut Lyytinen kiilaa Magnetiallaan jopa ihan sinne kärkipaikalle. Siltä se ainakin lauantaina Joensuun Pakkahuoneella kuulosti: kuunneltiin tämän hetken kuuminta suomalaista jazzyhtyettä.” – Jyri Ojala, Karjalainen 09/2016

“Olen näiden taitavien soittajien tekemisiä kuullut lukuisia kertoja eri kokoonpanoissa. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kuulin tätä vähän toista vuotta nyt kasassa ollutta Magnetia Orkesteria. Tuntien ja tietäen soittajien taidot, odotukset olivat varsin korkealla etukäteen. Konsertti täyttikin täysin ennakko-odotukset.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit 09/2016

Promo video

http://www.paulilyytinen.com/

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuva: Cansu A-R

Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Jos haluat jazzillallisen, tilaa se numerosta 045-2622 991.

Rönkä / Remmel / Sommer,Tenho Restobar, helsinki9.5. Klo 20:00

Rönkä / Remmel / Sommer

keikka

Suomalais-tanskalais-virolainen Rönkä / Remmel / Sommer soittaa straight ahead jazzia vapaalla otteella. Trion ohjelmisto koostuu sekä soittajien omista sävellyksistä että tarkoin valituista lainakappaleista. Rumpali Daniel Sommerin ja pianisti Artturi Röngän yhteistyö alkoi vuonna 2014 Sommerin asuessa Helsingissä ja on jatkunut myöhemminkin keikoilla sekä Suomessa että Tanskassa. Trion täydentää Helsinkiin kotiutunut virolainen huippubasisti Heikko Remmel.

Artturi Rönkä - piano
Heikko Remmel - basso
Daniel Sommer - rummut

joensuu

Teemu Viinikainen: 100 Years of Thelonious Monk,Teatteriravintolan terassi, joensuu9.5. Klo 19:00

keikka

Vuosi 2017 on monella tavalla jazzin merkkivuosi. Kolmen suuren tähden, Thelonious Monkin, Dizzy Gillespien ja Ella Fitzgeraldin, syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta, samoin kuin ensimmäisen jazzlevytyksen julkaisusta. Tähän juhlintaan haluaa osallistua myös joensuulainen Jazzkerho -76 kevätkauden päätöskonsertissaan.

Suomen arvostetuimpiin jazzkitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen on paneutunut säveltäjä, pianisti ja yhtyeenjohtaja Thelonious Monkin musiikkiin tulkitsemalla Monkin sävellyksiä soolokonserteissaan teemanaan ’100 Years of Thelonious Monk’. Vuonna 1917 syntynyt Monk mullisti jazzmusiikkia sekä omaleimaisilla sävellyksillään että erittäin persoonallisella soittotyylillään. Nämä seikat tarjoilevat kitaristi Viinikaiselle mitä herkullisimmat eväät tehdä tutkimusmatka syvälle Monkin musiikilliseen maailmaan ja tuoda se tähän päivään.

Viinikainen toteaa Monkin sävellysten olevan upeita taideteoksia, joita on inspiroivaa soittaa yhä uudestaan – niistä löytyy aina jotain uutta. Niissä on myös tilaa laittaa oma kädenjälki mukaan, mikä näin soolokonsertissa on erityisen tärkeää, Viinikainen sanoo. Luvassa on siis kattaus upeita kappaleita ja mestarillisen tulkitsijan intensiivistä kitarointia.

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu Viinikainen on noussut muun muassa Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanojen myötä maailmanluokan kitaristiksi. Kotimaassa Viinikainen on huomioitu mm. Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony-jazzpalkinnolla. Lisäksi hän on ollut kahdesti ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi Perko-Pyysalo-Viinikainen -trion levytysten ansiosta. Viinikainen on julkaissut useita levytyksiä myös omalla nimellään, ja hänen trionsa on nauttinut niin kriitikkojen kuin yleisön suurta arvostusta.

Teemu Viinikaisen soolokonsertti järjestetään Teatteriravintolan terassilla tiistaina 9.5. kello 19. Konsertin järjestäjänä on Jazzkerho -76.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €.