Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 28.5.

helsinki

Tenhon sunnuntaijazz: Alder Ego levyjulkkarikeikalla,Tenho Restobar, helsinki28.5. Klo 19:30

keikka

Alder Ego - yhtye joka esittää Joonas Leppäsen musiikkia.

Alder Ego on peloton jazzkvartetti. Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin palannut rumpali ja säveltäjä luotsaa yhtyettään, joka koostuu nuorista improvisaatiolahjakkuuksista. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja sävelletyn viitekehyksen välissä. Yhtye julkaisee ensilevynsä norjalaisella Amp Music & Recordsilla 26.5., ja sen julkaisua juhlitaan Tenho Restobarin sunnuntaijazzklubilla 28.5.!

Jarno Tikka: tenorisaksofoni
Tomi Nikku: trumpetti
Teemu Åkerblom: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut, sävellykset

Näytteistä levystä täällä: https://soundcloud.com/joonas-1/alder-ego-album-teaser-1 

Vapaa pääsy!

kerava

Kerava Jazz: Ramblin' Jazz Quartet, Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartet,Aurinkomäki, kerava28.5. Klo 15:00

keikka

Keravalaistunut Lasse Keso on pitkän uran tehnyt elokuva-alan monitoimimies - ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja, leikkaaja, kuvaaja ym. Hän on myös muusikko, mutta jossain vaiheessa elämää piti tehdä uravalinta. Elokuva voitti.

Ei Keso onneksi kokonaan luopunut musiikin tekemisestä. Hän on mm. säveltänyt elokuvamusiikkia ja ylläpitänyt jazzkitaristin taitojaan vuosien varrella Käpyläläisessä ravintolassa järjestämissään jamitilaisuuksissa. Sapattivuosi filmitöistä on mahdollistanut paneutumisen kitaran soittoon ja musiikin opiskeluun ylipäätään. Kuuntelukokemuksen perusteella se on kannattanut. Keson soitto on perinnetietoista ja varmaotteista jazzkitarointia, jossa efektilaitteille ei ole tarvetta.

Lasse Keso, kitara
Jukka Tolonen, basso
Vesa Lapinkero, rummut
Antti Utriainen, piano

Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartetilla on jazzmusiikin teoria hallinnassa! Kaikilla jäsenillä on takanaan laajat opinnot Sibelius-Akatemiassa, ja myöhemmin opetustehtäviä sekä siellä että pääkaupungin muissa musiikin opinahjoissa. Ja mikä mainiointa - jokainen heistä on soveltanut teoriaa käytäntöön hyvällä menestyksellä!

Alttosaksofonistina tunnettu Perkiömäki onnistui muutama vuosi sitten hankkimaan erinomaisen baritonisaksofonin. Sillä treenaillessa hänelle syntyi ajatus muodostaa yhtye, jossa rytmisektiona toimisi urkutrio. Kitaristilegenda George Benson oli aikoinaan säveltänyt musiikkia vastaavalle kokoonpanolle, ja siitä muodostuikin Organic Baritone Quartetin alkuperäinen keikkaohjelmisto. Taideyliopiston rehtorin tehtäväkiireistä huolimatta Perkiömäki on ehtinyt säveltämään omaa materiaalia, jota on julkaistu yhtyeen mukaan nimetyllä levyllä.

Jari Perkiömäki, baritonisaksofoni
Sami Linna, kitara
Mikko Helevä, urut
Heikki Sandrén, rummut

Vapaa pääsy!

HUOM: Sateen sattuessa konsertti pidetään Kerava-salissa!