Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.5.

espoo

April Jazz Club X Espoo Ciné: Virta,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo5.5. Klo 20:15

keikka

ESPOO CINÈ -ELOKUVAFESTIVAALIN AVAJAISKLUBI!

20:15 | Ebeli Show
21:15 | Virta

Virta on helsinkiläinen trio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Tuloksena syntyy eteerinen ja voimakas ääniaaltojen virtaus, johon voi upota kuin suurkaupungin sykkeeseen. Vuodesta 2011 toiminut trio on herättänyt kiinnostusta laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin: esikoisalbumi ”Tales from the Deep Waters” (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja yhtye on hiljattain kutsuttu esiintymään arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille Saksan Bremeniin huhtikuussa 2017. Nyt Virta keikkailee ahkerasti uuden ”Hurmos” -albuminsa (Svart Records 2016) julkaisun myötä ja on huippuvalmiudessa esiintymään Espoo Cinén avajaisklubilla!

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä 12,50 € (sis. palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

porvoo

Porvoo Jazz Klubin kevätjuhla: Jukka Eskola Soul Trio / Katri Sipilä / DJ Bunuel,Vanha Studio 123, porvoo5.5. Klo 19:00

keikka

Kevään viimeisellä Porvoo Jazz Klubilla on luvassa ruokaa niin silmille kuin korvillekin. Lavalla nähdään rouhean soul jazzin perinteestä ammentava Jukka Eskola Soul Trio. Tilaisuus on yhtyeen levynjulkaisukeikka!

Yhtyeen musiikkia kuviksi tulkitsee kuvataiteilija Katri Sipiläinen.

Jukka Eskola, trumpetti
Mikko Helevä, urut
Teppo Mäkynen, rummut

Levymusiikista vastaa DJ Bunuel.

Ovet aukeavat ja DJ-setti alkaa klo 19, livekeikka klo 20.

Liput 7/5 €

Jukka Eskola Soul Trio,Vanha Studio 123, WSOY-talo, porvoo5.5. Klo 20:00

keikka

Soul Trio on Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä, sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen. Trion esiintyessä bassolla vahvistettuna, mukana kokoonpanossa on myös huikean monipuolinen Ville Herrala. Espoon Sellosalin konsertissaan yhtye saa erikoisvieraakseen legendaarisen Jukka Perkon.

Trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul vaikutteisista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat juurevuus ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla.

Soul Trio julkaisee yhtyeen nimeä kantavan albumin 5. toukokuuta. Albumin julkaisijana on arvostettu helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Kiertuepaikat

pe 5.5. klo 20 Porvoo, Vanha Studio 123, Wsoy-Talo
to 11.5. klo 19 Helsinki, G Livelab
pe 12.5. klo 19 Espoo, Sellosali (feat. Jukka Perko Artist Page)
la 13.5. klo 21 Salo, Hometown
ke 17.5. klo 20, Oulu, Voimala 1889
to 18.5. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 19.5. klo 19 Pieksämäki, Jazz Memories, Kulttuurikeskus Poleeni
la 20.5. klo 21 Turku, Jazzklubi Monk

Kiertue on Suomen Jazzliiton tukema.

 

turku

Flame Jazz: Sibis Jazz - Thelonius Monk 100 Years (FI/US),Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku5.5. Klo 22:00

keikka

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä juhlii 100-vuotiasta Thelonious Monkia, jonka musiikki elää ajattoman tuoreena ja inspiroivana. Monkin sävellyksissä tuttu ja tuntematon yhdistyvät tavalla, joka kiehtoo yhä uusia muusikkosukupolvia ja kuulijoita ympäri maailman. Konsertin tähtivieras on amerikkalainen basisti Darryl Hall, joka voitti arvostetun Thelonious Monk -kilpailun vuonna 1996. Perjantai-ilta tunnelmallisessa Café Tiljanissa tarjoaa Monk-tribuutin Sibelius-Akatemian jazztaitureiden tyyliin.

Jussi Kannaste – saksofoni
Giorgios Kontrafouris – piano
Sami Linna – kitara
Darryl Hall (US) – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput: 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 € / S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) ÅST:n lippukassa, Hansakortteli
Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50 €)