Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vasta nyt on kulunut niin paljon aikaa, että Verneri Pohjola, menestynyt trumpetisti ja säveltäjä, tuntee voivansa tarttua isänsä musiikkiin omana itsenään. TTT-Klubilla soi Pekka-levyn julkaisukonserteista ensimmäinen: siinä kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan musiikista.

Verneri on valinnut ohjelmistoon omia suosikkejaan isänsä laajasta tuotannosta. Intiimistä räjähtävään improvisointiin ulottuva kokonaisuus kattaa kappaleita 1970-luvulta 1990-luvulle saakka. Kyse ei ole tribuutista, vaan uudelleentulkinnoista musiikki edellä - Vernerin lisäksi korvaamattoman panoksensa kokonaisuuden syntymiseen antavat hänen yhtyessään soittavat suomalaisen jazzin ykkösnimet.

Levyn biisilistalla ovat Kätkäväärän lohikäärme, Ensimmäinen aamu, Inke ja mä, Nipistys, Sekoilu seestyy, Benjamin ja Innocent Questions.

Vuonna 2008 menehtynyt Pekka Pohjola ehti luoda lähes 40-vuotisen uran 1970-luvun rockbändivuosista 2000-luvun orkesterisävellyksiin. Hän oli jäsenenä mm. yhtyeissä Wigwam, Jukka Tolonen Band ja Made in Sweden sekä teki yhteistyötä Mike Oldfieldin kanssa. Suurimman jäljen historiaan Pohjola jätti soolotuotannollaan, jonka omaleimaista ja eri musiikinlajeja yhdistelevää tyyliä moni on kuvaillut poikkeuksellisen suomalaiseksi. Tässä mielessä häntä on verrattu itseensä Sibeliukseen.

Verneri Pohjola – trumpetti
Teemu Viinikainen – kitara
Tuomo Prättälä – koskettimet
Antti Lötjönen – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.