Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.1.

espoo

Ebeli 20-v JuhlaShow: "Mä lehden luin",Espoon kulttuurikeskus, espoo27.1. Klo 18:00

keikka

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli juhlistaa
20-vuotista taivaltaan juhlakonsertin merkeissä

Ebeli 20-v JuhlaShow: "Mä lehden luin" -esityksen sävellykset ja sanoitukset ovat Ebelin oppilaiden käsialaa ja niitä on työstetty yhdessä kotimaisten huippumuusikoiden Tuija Rantalaisen ja Marzi Nymanin kanssa. Workshopeissa syntyneet kappaleet nivoutuvat konsertissa eheäksi näyttämölliseksi kokonaisuudeksi, jonka tähtinä loistavat Ebelin laulajat ja soittajat. Esityksessä on mukana 12 solistin lisäksi kuoro ja juhlabändi, joita ovat ohjanneet Ebelin omat opettajat Mirja Mäkelä, Eerik Siikasaari ja Rami Eskelinen. Ilmaisutaidon opettajina ja esityksen vetäjinä ovat toimineet Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Espoon kuvataidekoulun oppilaat ovat puolestaan luoneet konsertin visuaalisen maiseman. JuhlaShow:n nimi "Mä lehden luin" viittaa sanoituksiin, jotka ovat saaneet innoituksensa sanomalehtien sivuilta. Esityksen punaisena lankana onkin nuorten näkökulma ajankohtaisiin ilmiöihin.

Näytökset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa:
Perjantai 27.1. klo 18.00
Lauantai 28.1. klo 15.00 ja 18.00
Sunnuntai 29.1. klo 13.00 ja 16.00
Näytöksen kesto: 60 min.

Liput 10/5 € ovelta.
Alennusryhmät: alle 12-vuotiaat lapset,
työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat.
Ennakkovaraukset: info@ebeli.info


April Jazz Club: The Filthy Six (UK/FIN),Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo27.1. Klo 21:00

The Filthy Six

keikka

Lontoolaisen trumpetisti-säveltäjä Nick Etwellin johtama The Filthy Six saapuu Suomeen tammikuussa 2017 – luvassa on ainutlaatuinen ”must see -keikka” kaikille tiukasta groovesta kiinnostuneille ja etenkin soulin ja acid jazzin faneille!

Nick Etwell on yksi Lontoon arvostetuimmista trumpetisteista ja hän on jo vuosia vaikuttanut Grammy-palkitun Mumford and Sonsin kiertuekokoonpanossa. Muut Suomeen saapuvat muusikot ovat Frank Walden ja James Fenn. Walden on Tom Jonesin saksofonisti ja sektioliideri jo seitsemän vuoden ajalta. Tätä ennen hän soitti Amy Winehousen yhtyeessä koko laulajatähden uran ajan. Fenn on Lontoossa vaikuttava jazzkitaristi, joka tunnetaan muun muassa James Taylor Quartetin riveistä. Suomalaisen kompin muodostaa uransa Lontoossa tehnyt rumpali Kari Paavola sekä basisti Heikki Laine ja urkuri Sami Nieminen. Yhtye esittää Nick Etwellin säveltämää materiaalia The Filthy Sixin kolmelta Acid Jazz Recordsin julkaisemalta levyltä, joista uusin ilmestyi keväällä 2016.

Nick Etwell: trumpetti
Frank Walden: saksofoni
James Fenn: kitara
Sami Nieminen: urut
Heikki Laine: basso
Kari Paavola: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

April Jazz Club -illat ovat perinteisesti alkaneet Ebeli Show´lla, joka on tällä kertaa erillinen tapahtuma Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa pe 27.1.2016 klo 18.00 alkaen. Liput ovelta 5/10 €. Katso tarkempi info Ebeli 20-v JuhlaShow: ”Mä lehden luin” -konsertin Facebook-tapahtumasta.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

helsinki

Hurmos-levynsä joulukuun 2016 alussa julkaissut Virta suuntaa ympäri Suomen tammi-helmikuussa. Kiertueen ajan aiemmin kolmihenkisenä yhtyeenä tunnettu Virta laajenee kuusihenkiseksi taidekollektiiviksi, kun kokoonpanoon liittyvät visuaalitaiteilija Emma Luukkala, valosuunnittelija Jere Suontausta sekä ääniteknikko Mika Savolainen.

Virta on helsinkiläinen instrumentaalitrio, joka yhdistelee musiikissaan pohjoismaista jazzperinnettä, post-rockia sekä elektronisen nykymusiikin elementtejä. Vuodesta 2011 toimineen yhtyeen debyyttialbumi Tales from the Deep Waters (Tourist Information, 2012) myi itsensä loppuun ja keräsi paljon kiitosta niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin. Omintakeisen instrumentaation omaava yhtye on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisellä tasolla ja sai juuri kutsun arvostetuille Jazzahead! -festivaaleille jotka pidetään Bremenissä huhtikuussa 2017.

Antti Hevosmaa: trumpetti, vokaalit, elektroniikka
Heikki Selamo: kitara, vokaalit, elektroniikka
Erik Fräki: rummut, perkussiot, elektroniikka

Livevisuaalit: Emma Luukkala
Valosuunnittelu: Jere Suontausta
Miksaus: Mika Savolainen

Liput 15/10 €

Jazzpamaus: Timo Lassy Band X Dalindèo,Tavastia-klubi, helsinki27.1. Klo 19:00

keikka

Kotimainen kärkijazz täyttää Tavastian 27.1.! Alkuvuoden kovin jazztapaus tuo yhteen huippuyhtyeet Dalindèon ja Timo Lassy Bandin. Konsertti starttaa samalla Timo Lassyn 10-vuotisjuhlavuoden. Ilta huipentuu ainutkertaiseen yhteissoittoon.

Suomen karismaattisimman yhtyeen tittelistä kisaavan Timo Lassy Bandin esiintymisillä on aina 100% laatutakuu. Tiukan juurevasta ja svengaavasta soitosta kuulun bändin tyylitaju on ehdotonta niin ilmaisussa kuin lavalla. Tavastian konsertti on lähtölaukaus 10-vuotisjuhlalle, jota yhtye viettää 2017. Kulttibändin maineesta nauttivan, kitaristi-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen johtaman Dalindèon "rautalankajazz" on jo ilmiö. Yli vuosikymmenen ajan kuulijoita valloittanut yhtye tunnetaan energisenä esiintyjänä, jonka tiedetään villinneen suomalaisetkin pöydille tanssimaan.

Timo Lassylla ja Valtteri Pöyhösellä on pitkä yhteinen historia kotimaisen jazzin saattajina uusille yleisöille. Nyt superkokoonpanot jakavat ensimmäistä kertaa saman lavan bändien ideoimassa yhteisessä musiikillisessa ilotulituksessa. Illan hostina nähdään Radio Helsingin legendaarinen DJ Bunuel.

Jazzpamaus: Timo Lassy Band x Dalindèo
27.1. klo 19, Tavastia-klubi (Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki)
19:00 Ovet
20:30 Timo Lassy Band
22:00 Dalindèo
23:00 Grande finale

hosted by DJ Bunuel

Esiintyjät pidättävät oikeudet erikoisyllätyksiin. 

Liput 25 €

kolari

Ylläs Jazz & Blues 2017,Ylläs/Äkäslompolo, kolari27.1. Klo 15:00

Martti Vesala Soundpost Quintet

Birger's Ragtime Band

Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen

Pekka Helin Duo

Tomi Kalenius & Ninni Poijärvi co.

Sven Seebeck Septet

Eero Raittinen Eldis

Lumberjacks

Blue Stone

keikka

15:00 Ravintola Toweri
Tribute to Nat King Cole, Oulun Konservation Pop & Jazz -linjan opiskelijat
Vapaa pääsy!

15:00 Karilan Navettagalleria
Ninni Poijärvi & Mika Kuokkanen
Liput 8 €

17:00 Ravintola Rouhe
Pekka Helin Duo
Liput 8 €

20:00 Revontuliravintola Poro
Tommi Kalenius & Ninni Poijärvi co.
Liput 10 €

20:00 Lapland Hotel Ylläskaltio
Sven Seebeck Septet: Mingus Project
Martti Vesala Soundpost Quintet
Liput 18€

21:00  Lapland Hotel Äkäshotelli
Birger's Ragtime Band
Eero Raittinen Eldis
Lumberjacks
Liput 22€, 00:00 yölippu 10€

22:00 Public House Selvä Pyy
Blue Stone
Liput 8€

pori

Vapaat äänet & Validi Karkia -Klubi: Equally Stupid,Porin pääkirjasto, pori27.1. Klo 19:30

keikka

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää mielikuvituksellista urbaania ilmaisuaan ja julkaisee juuri toisen albuminsa Eclipse Music -levymerkille.

“All are equal. Some are more equal than others. But only very few are equally stupid.”

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid on saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama vahva ja energinen yhtye, jonka tuotanto on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Menevät ja mm. progressiivisesta rockmusiikista ammentavat sävellykset jättävät runsaasti tilaa väkeville solisteille. Eclipse Musicin helmikuussa 2014 julkaisema debyyttilevy Exploding Head sai riemastuttavan vastaanoton niin levyllä kuin keikkalavoillakin. Trion toinenkin albumi Escape From The Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music levymerkillä Vapaat äänet – kiertueen yhteydessä. Toisella albumillaan Equally Stupid vie musiikkinsa entistä persoonallisempaan ja rikkaampaan suuntaan monenkirjavine sävellyksineen ja soitinyhdistelmineen.

Equally Stupid koostuu kolmesta omaleimaisesta artistista, joista jokaisella on takanaan jo yli kymmenen vuoden aktiivinen kansainvälinen ura oman musiikin parissa. Lyytisen viime vuosien aktiivisimpia yhtyeitä ovat olleet mm. Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Rögnvaldsson on tullut tutuksi mm. Sigurdur Rögnvaldsson Dark Forest, DEFEKT ja Uinuva yhtyeistään. Meierin on viime vuosina ollut esillä mm. schnellertollermeier, Trio Riot ja Hunter-Gatherer yhtyeillään.

Validi-Karkia Klubi Porin pääkirjastossa
klo 19:30 (ovet klo 19:00) / Liput 15 €
os: Gallen-Kallelankaatu 12, Pori

turku

Flame Jazz: Nordic Trinity,Jazzklubi Monk, turku27.1. Klo 21:00

keikka

Kolmen sukupolven muusikot yhdistävät voimansa Nordic Trinity -kokoonpanossa. Legendaarisen Junnu Aaltosen tähdittämä yhtye julkistaa kiertueellaan jo viidennen albuminsa Blessings. Levyn kappaleet ovat melodisia kuvaelmia jazzmusiikin eri tyyleistä. Sävykirjot vaihtelevat kuulaista balladeista nopeatempoiseen bebopiin. Nordic Trinityn konseptissa ei selkeää pulssia eikä rakenteita ole sovittu etukäteen. Soittajien välinen intensiivinen vuorovaikutus on kiehtovaa kuultavaa ja seurattavaa.

Juhani “Junnu” Aaltonen – saksofoni
Mikko Iivanainen – kitara
Klaus Suonsaari – rummut

Liput: ovelta 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50 €)