Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 21.1.

helsinki

Jazzliiton kiertueella: Martti Vesala Soundpost Quintet,Koko Jazz Club, helsinki21.1. Klo 21:30

keikka

Martti Vesala Soundpost Quintet esittää nuoremman polven helsinkiläisen trumpetistin ja säveltäjän Martti Vesalan säveltämää modernia svengaavaa jazzia. Tärkeimpinä tyylillisinä esikuvina bändillä ovat Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaaminen groove, saman aikakauden kokeellinen yhdysvaltalainen jazz sekä saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin elegantti sävelkieli. Yhtyeen debyyttilevy ”Helsinki Soundpost” julkaistiin 16.9.2016 saksalaisella, jazziin erikoistuneella Ozella Music -levymerkillä.
 
Martti Vesala, trumpetti
Petri ”Pope” Puolitaival, tenorisaksofoni, huilu,
Joonas Haavisto, piano
Juho Kivivuori, kontrabasso
Ville Pynssi, rummut

Ovet auki klo 21, konsertti klo 21.30

Liput 18 / 15 €

koli

Koli Jazz 2017: Ajaton-kvartetti,Kolin kirkko, koli21.1. Klo 14:00

Ajaton-kvartetti (www)

keikka

Suomalaisen jazzvuoden avaava Koli Jazz tarjoaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan erittäin mielenkiintoisen, monipuolisen ja kuuntelijaystävällisen ohjelmiston, ja ainutlaatuisen hienossa ympäristössä.

Lauantaina järjestetään perinteiseen tapaan kirkkokonsertti Kolin kirkossa. Tänä vuonna esiintyjänä kuullaan omaäänisistä ja arvostetuista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin taitajista koostuvaa Ajaton-kvartettia.  Laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori), ja yhtye onnistuu luovalla tavalla rakentamaan rikkaasta aineistostaan omanlaisen, kiehtovan sointimaailman. Kamarimusiikkia parhaimmillaan!

Kirkkokonsertin lippujen (20/15/10 €) ennakkomyynti Tiketissä, Levy-Eskoissa ja Kolin Sale-myymälässä.

Koli Jazz 2017: Pauli Lyytinen Machinery, Light as a Feather, Mikko Pettinen Happy People,Ravintola Grill It!, koli21.1. Klo 19:00

Pauli Lyytinen

Light as a Feather

Mikko Pettinen Happy People (www)

keikka

Suomalaisen jazzvuoden avaava Koli Jazz tarjoaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan erittäin mielenkiintoisen, monipuolisen ja kuuntelijaystävällisen ohjelmiston, ja ainutlaatuisen hienossa ympäristössä.

Lauantain iltakonsertin avaa Pauli Lyytinen Machinery. Uudella sooloprojektillaan ja sooloalbumillaan nimekkäimpiin saksofonisteihimme lukeutuva Pauli Lyytinen vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Tällä kertaa Lyytinen on yksin, mutta loihtii silti kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti, aina hämmästyttävän taidokkaasti ja vangitsevasti.

Yhtye Light as a Feather esittää Chick Corean ja hänen Return to Forever –yhtyeensä musiikkia. Light as a Feather –yhtyeen muusikoita yhdistää kiinnostus Corean sävelkieleen, sen haastavuuteen ja monimuotoisuuteen. Asialla ovat onnekkaasti suomalaisen jazzin parhaat voimat: maan julmetuimman grooven kuulijan korviin lataavat pianisti Kari Ikonen, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen, ja henkäyksen taivaan porteilta tuo Mia Simanainen lauluosuuksillaan. Meediona yhtyeessä toimii saksofonisti-huilisti Ville Vannemaa. Kukin soittaja kokee voimallisesti inspiroituneensa Chick Corean maineikkaasta yhtyeestä, ja musiikki herättää nostalgista riemua niin heissä kuin kuulijoissakin.  

Lauantai-illan päättää vauhdikas kokoonpano Mikko Pettinen & Happy People Combo & TriSis. Trumpetisti-laulaja-kosketinsoittaja-säveltäjä Mikko Pettisen yhtye Happy People Combo on soulia, funkkia, jazzia, poppia ja gospelia yhdistelevä energinen huippukokoonpano, joka soittaa pääasiassa Pettisen omia sävellyksiä.

19.00 Pauli Lyytinen Machinery
20.30 Light As A Feather
22.00 Mikko Pettinen Happy People

Iltakonserttien lippujen hinta on 25 €, kahden illan yhteislippu 46 €, hinta S-etukortilla 40 €. Kirkkokonsertilla on erillinen lipunmyynti.

turku

Flame Jazz Cruise 10,Viking Grace, turku21.1. Klo 20:55

keikka

Flame Jazz Cruise 10 on musiikin ystävien todellinen juhlaristeily! Suomen satavuotisen taipaleen lisäksi vuonna 2017 tulee kuluneeksi sata vuotta jazzin suurnimien Dizzy Gillespien ja Thelonius Monkin syntymästä, ja Flame Jazz Cruise 10 avaa juhlavuoden sen arvolle kuuluvalla tavalla.

Huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana esiintyy Viking Gracella viimeistä kertaa ennen pitkää keikkataukoa. Paleface, Redrama, Tommy Lindgren ja 17-henkinen jazzorkesteri yhdistävät jazzia ja hiphopia tavalla, joka on valloittanut varauksetta kriitikoiden sekä musadiggareiden sydämet.

Saksofonisti Jukka Perko juhlii entisen työnantajansa Dizzy Gillespien 100-vuotisjuhlia triokonsertin muodossa, ja kitaristi Teemu Viinikainen soittaa soolona harvinaisen Thelonius Monk -setin.

Balkan-vaikutteista progejazzfunkia esittävä Jargoslavia ja tummansävyinen Tommy Lindgren Metropolis osoittavat, että Suomen kieli taipuu kansainvälisten vaikutteiden siivittämänä uskomattomiin sfääreihin!

Kymmenennen Flame Jazz Cruisen ohjelmisto juhlii Suomen kielen monimuotoisuutta ja tasavuosia täyttäviä jazzhistorian jättiläisiä. Risteily on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

AIKATAULU

LA 21.1.
21.30 Talk Show (Retro)
22.00 Sun Trio (Retro)
23.00 Jam Session (Retro)
23.00 Jargoslavia (Vogue)
24.00 RTBB & Julkinen Sana (Vogue)

SU 22.1.
13.00 Teemu Viinikainen Solo: 100 Years of Thelonius Monk (Retro)
14.00 Jam Session (Retro)
14.30 Talk Show (Vogue)
15.30 Jukka Perko Tritone Goes Dizzy (Vogue)
17.00 Tommy Lindgren Metropolis (Vogue)

Paluu sunnuntaina 22.1. klo 19.50
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.