Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 3.1.

helsinki

jaZZanti-konsertti: IMPULSION – Mika Kallio ja Satu Rinnetmäki,ravintola Laulumiehet, helsinki3.1. Klo 19:00

keikka

Mika Kallio – rummut, kellot, gongit

Satu Rinnetmäki – tanssi

IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle.

Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoitti­met tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi element­tiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisterik­si vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magne­tia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015.

Satu on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa: mm Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali.

Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash land ja POST POST NATURE.

Levy: Mika Kallio – Impulsion, Fredrikssonmusic FRMCD021

http://www.mikakallio.net/

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com).