Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 3.12.

helsinki

Il Mondo Di Karri with Luigi Mattachione 4tet,Oluthuone Kaisla, helsinki3.12. Klo 20:00

keikka

Idea tästä bändistä syntyi Italiassa Frosinonen konservatoriolla, jossa Karri Luhtala tutustui huuliharpisti Luigi Mattacchioneen koulun käytävällä. Luigi pyysi soittamaan kappaleitaan luokkahuoneeseen ja tästä syntyi yhteistyö. Mukaan kvartettiin tulee vuosi sitten Suomessa vieraillut rietiläinen kontrabasisti Stefano Guercilena ja roomalainen rumpali Alessandro D´Anna. Kokoonpano soittaa tribuutin huuliharpistilegenda Toots Thielemansille.

Luigi Mattacchione - huuliharppu
Karri Luhtala - piano
Stefano Guercilena - kontrabasso
Alessandro D´Anna - rummut

Jazz Business: Bongo Connotations (LIVE),Putte's Bar & Pizzeria, helsinki3.12. Klo 21:00

keikka

Bongo Connotations
Turkulaiset pitkän linjan jazzarit Tero Kemppainen, Topias Tiheäsalo ja Jaakko Tolvi ovat työstäneet kitarajazziaan todella korkealla tasolla jo vuosia. Vauhdikkaat tulkinnat mm. Thelonious Monkin kappaleista soljuvat vapaasti ja rennosti. Bongo Connotations -yhtyeessä kotimaisen vapaan jazzin maanalaisista tekijöiden kolmikko täydentyy kotimaisen jazzin ykköslyömäsoittajiin lukeutuvalla Simo Laihosella sekä saksofonisti Matti Luokkasella, jotka ohjaavat koko porukan huomattavasti totuttua kuumemmille leveysasteille mielyttävien lattarirytmien läheisyyteen, josta he pääsevät käsiksi pönäkkään svengiin ja keinuvaan grooveen. Bändin ohjelmisto rakentuu Thelonious Monkin musiikin ympärille, mutta mukana on myös free jazzin keskeisiä sävellyksiä Ornette Colemanista Sun Rahan. Oman lisänsä tuovat kahden hienon basistin, Ronnie Boykinsin ja William Parkerin sävelet. Näistä lähtökohdista käsin yhtyeen jumittava groove saattaa paikoin aueta myös ethio-jazzin sekä Gabor Szabon kitaroinnin suuntaan.

Tero Kemppainen - b
Simo Laihonen - perc
Matti Luokkanen - sax
Topias Tiheäsalo - g
Jaakko Tolvi - dr

Jazz Business DJ:t Heikki H ja Pierre Ringwald (Lauantaijatsit)
Jazz Business on tanssijatsille omistettu kuukausittainen klubi-ilta, jonka DJ:T Heikki H ja Pierre soittavat lauantaisin levyjä myös Basson taajudella Lauantaijatsit -ohjelmassa.

Ilmainen sisäänpääsy!

 

 

J & D: Jyrki Karttunen & Jussi Kannaste,Koko Jazz Club, helsinki3.12. Klo 20:00

Jussi Kannaste Quartet

keikka

Tanssitaiteilija Jyrki Karttunen sähköistää ilman joulukuun Jazz&Dance-illassa. Hänen kanssaan improvisoi saksofonisti Jussi Kannasteen johtama nelikko.

Jyrki Karttunen aloitti uransa vuonna 1989 Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä tanssijana. Freelancer-tanssijana ja -koreografina Karttunen on valloittanut vuoden teatteritekonakin palkitun kauhukakara Jeminan villissä konseptissa ja kiitetyssä roolissa. Vuoden 2013 alusta alkaen Karttunen on toiminut Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän eli Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana. Kansainvälisesti menestynyt tanssija-koreografi on myös yksi palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä.

Saksofonisti Jussi Kannaste on vaikuttanut viime vuosina mensetyksekkäästi niin taiteilijana, kuin Sibelius-Akatemian jazzosaston aineryhmän johtajana. Hänen musiikillinen monipuolisuutensa ilmenee niin harkitussa motiivien käsittekyssä, kuin räjähtävässä intuitiivisessa soitossa. Nuorempi kollega Ville Vannemaa hallitsee kaikki puupuhaltimet, ja tuo maagisen harvemmin kuullun bebophuilisminsa jazz&dance- konserttiin.

Jyrki Karttunen, tanssi
Wilma-Emilia Kuosa, tanssi
Jussi Kannaste, saksofoni
Ville Vannemaa, huilu ja saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Iltaa emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa.

salo

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,Taidemuseo Veturitalli, salo3.12. Klo 18:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€

tampere

Vapaat äänet: AMOK AMOR,Tullikamarin KLUBI, tampere3.12. Klo 14:15

Amok Amor (www)

keikka
AMOK AMOR: Jazzin seikkailijat Berliinistä ja New Yorkista saapuvat Tampereelle lauantaina 3.12.

Amok Amor tuo yhteen ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion ja amerikkalaistrumpetisti Peter Evansin. Yhtyettä kuullaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa Vapaat äänet -kiertueella, joka poikkeaa Tampereelle lauantaina 3.12.  Konsertti Tullikamarin Klubilla lupaa kuumaa paahtoa ja yllättäviä käänteitä.

Berliiniläinen freejazz -trio Slavin-Eldh-Lillinger yhdistää voimansa amerikkalaisen trumpetistin ja musiikillisen uranuurtajan Peter Evansin kanssa ja saapuu konsertoimaan Suomeen mittavalle kiertueelle joulukuussa. Saksalaiset alttosaksofonisti Wanja Slavin ja rumpali Christian Lillinger sekä ruotsalaisbasisti Petter Eldh saivat maineikkaan amerikkalaisvahvistuksen seurakseen ensi kertaa elokuussa 2015 Itävallan Bezau Beatz -festivaalilla ja Amok Amor -nimeä kantava kokoonpano on sittemmin julkaissut debyyttialbumin ja kiertänyt esiintymässä ympäri Eurooppaa. Ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion nerokas soitto ihastutti suomalaisyleisöä vuonna 2013 yhtyeen esiintyessä Suomessa Pori Jazzin Ultra Music -konserttisarjassa, mutta Amok Amor nähdään nyt ensi kertaa Suomessa, kun yhtye esiintyy Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla, Suomea ja Viroa kiertävällä kiertueella 1.–7.12. yhteensä 7 esiintymisen verran.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä  Tampere Jazz Happeningin, Goethe-Institut Finnlandin ja Tampereen saksalaisen kulttuurikeskuksen kanssa.
Yhteistyökumppani: Kumu drums

AMOK AMOR
Peter Evans, trumpetti
Wanja Slavin, saksofoni
Petter Eldh, basso
Christian Lillinger, rummut

Keikan liput 0 €

Klubin Brunssi ♥ Jazz Happening
klo 11-14 / Liput 11,90 € / opiskelijat 9,50 €

Tarjolla kattava, monipuolinen ja erikoisruokavaliot huomioon ottava buffet-aamiainen! Dj-vieraana Alaskan Pete. Brunssin lunastaneet ilmaiseksi Amok Amarin konserttiin, klo showtime 14:15.
Opiskelijakortilla -20%.

Tullikamarin KLUBI
Tullikamatin aukio 2, 33100 Tampereturku

Tuomas Paukku Scription,Monk, turku3.12. Klo 21:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Jyväskyläläinen kitaristi-säveltäjä juhlistaa debyyttilevynsä julkaisua kiertueella, jolla myös esitellään hänen hiljattain kokoamansa uusi, rautainen kokoonpano. 

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description. 

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. "Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on", Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Liput 8/6 €