Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 4.12.

helsinki

Tuomas Paukku Scription,Tenho Restobar, helsinki4.12. Klo 20:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Jyväskyläläinen kitaristi-säveltäjä juhlistaa debyyttilevynsä julkaisua kiertueella, jolla myös esitellään hänen hiljattain kokoamansa uusi, rautainen kokoonpano. 

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description. 

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. "Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on", Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Vapaa pääsy!

We Jazz 2016: Jazz kiinnostaa -brunssi,El Fant, helsinki4.12. Klo 11:00

keikka

Radio Helsingin suosittuun Jazz kiinnostaa -lähetykseen voi osallistua koko tapahtuman avaavalla brunssilla Torikortteleiden El Fantissa. Matti Nives ja Teppo Mäkynen tuovat ohjelmassaan jazzin lähelle kuulijaa ja tilaisuudessa päästään taatusti nauttimaan livelähetyksen välittömästä tunnelmasta.

Liput: 39 €

We Jazz 2016: Berlin X Helsinki Ensemble (DE/FI) & Jukka Eskola Soul Trio,Kansallisteatterin suuri näyttämö, helsinki4.12. Klo 18:00

keikka

We Jazz -viikon avajaiskonsertti järjestetään Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Juhlavat puitteet sopivat erityislaatuiseen jazz-iltamaan, jossa suomalaisyleisölle näyttäytyy ensi kertaa saksofonisti Timo Lassyn ja saksalaisen trumpetisti Sebastian Studnitzkyn kokoama suomalais-saksalainen sekstettikokoonpano.  Sama kombo esiintyy marraskuussa Berliinissä We Jazzin ja berliiniläisen XJazz-kollektiivin uudessa Scope-yhteistapahtumassa. Illan avaa kotimainen laatukokoonpano Jukka Eskola Soul Trio, joka juhlistaa keikalla tuoretta julkaisuaan.

Berlin X Helsinki Ensemble

Timo Lassy, tenorisaksofoni / Sebastian Studnitzky, trumpetti / Uri Gincel, piano / Paul Kleber, basso / Jaska Lukkarinen, rummut / Abdissa Assefa, perkussiot

Jukka Eskola Soul Trio

Jukka Eskola, trumpetti / Mikko Helevä, urut / Teppo Mäkynen, rummut

Liput: 28 / 18 €

kotka

Vapaat äänet: AMOK AMOR,Laulumiestentalo, kotka4.12. Klo 18:00

Amok Amor (www)

keikka
AMOK AMOR: Jazzin seikkailijat Berliinistä ja New Yorkista saapuvat Kotkaan sunnuntaina 4.12.

Amok Amor tuo yhteen ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion ja amerikkalaistrumpetisti Peter Evansin. Yhtyettä kuullaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa Vapaat äänet -kiertueella, joka poikkeaa Tampereelle lauantaina 3.12.  Konsertti Tullikamarin Klubilla lupaa kuumaa paahtoa ja yllättäviä käänteitä.

Berliiniläinen freejazz -trio Slavin-Eldh-Lillinger yhdistää voimansa amerikkalaisen trumpetistin ja musiikillisen uranuurtajan Peter Evansin kanssa ja saapuu konsertoimaan Suomeen mittavalle kiertueelle joulukuussa. Saksalaiset alttosaksofonisti Wanja Slavin ja rumpali Christian Lillinger sekä ruotsalaisbasisti Petter Eldh saivat maineikkaan amerikkalaisvahvistuksen seurakseen ensi kertaa elokuussa 2015 Itävallan Bezau Beatz -festivaalilla ja Amok Amor -nimeä kantava kokoonpano on sittemmin julkaissut debyyttialbumin ja kiertänyt esiintymässä ympäri Eurooppaa. Ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion nerokas soitto ihastutti suomalaisyleisöä vuonna 2013 yhtyeen esiintyessä Suomessa Pori Jazzin Ultra Music -konserttisarjassa, mutta Amok Amor nähdään nyt ensi kertaa Suomessa, kun yhtye esiintyy Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla, Suomea ja Viroa kiertävällä kiertueella 1.–7.12. yhteensä 7 esiintymisen verran.

Kotka Jazz ryn:n järjestämä konsertti Laulumiestalossa on osaa Jazz Finland Live -hanketta.  Konsertti toteutetaan yhteistyössä  Goethe-Institut Finnlandin ja Vapaiden äänien kanssa.

AMOK AMOR
Peter Evans, trumpetti
Wanja Slavin, saksofoni
Petter Eldh, basso
Christian Lillinger, rummut

Liput 10 € / Kotka Jazzin jäsenet 8 € / opiskelijat 5 €

Laulumiestalo
Korkeavuorenkatu 11, 48100 Kotka

Lisätietoja:
Olli Andersen, Kotka Jazz ry / Jazz Finland Live
puh. 050 - 536 6141 /  olli.andersen@kymp.net

riihimäki

Il Mondo di Karri: Luigi Mattacchione 4tet,Vihreä talo, riihimäki4.12. Klo 18:00

keikka

Vuoden viimeinen Il Mondo di Karri -jazzilta tuo talolle aivan erityislaatuisen solistin. Karri Luhtala on opiskellut musiikkia monessa maassa, ja Italiassa, Frosinonen konservatoriossa, opiskellessaan hän tapasi koulun käytävällä nuoren miehen, joka hetken keskustelun jälkeen pyysi Karria soittamaan kanssaan omia kappaleitaan. Mies oli huuliharpisti Luigi Mattacchione, ja tästä tapaamisesta syntyi yhteistyö, joka nyt kantaa hedelmää myös Vihreässä talossa, Riihimäellä. Edellisten lisäksi talolle saapuvassa kvartetissa soittavat rietiläinen kontrabasisti Stefano Guercilena ja roomalainen rumpali Alessandro D'Anna. Illan ohjelma on tribuutti huuliharpistilegenda Toots Thielemansille.

Luigi Mattacchione - huuliharppu
Karri Luhtala - piano
Stefano Guercilena - kontrabasso
Alessandro D´Anna - rummut

Liput 20 euroa, käteisellä ovelta. Ennakkoon varatut liput 15 euroa: olli@vihreatalo.fi

Ovet ja alkupala klo 17.30. Soitto noin klo 18.00.

Korkeatasoisen musiikin lisäksi Vihreän talon Il Mondo di Karri -illat tunnetaan erinomaisesta tunnelmastaan sekä tietysti italialaistyylisestä alkupalasta, joka tarjoillaan ennen konsertin alkua. Vihreän talon IMDK-illat ovat kaikkien aistien juhlaa!