Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 8.12.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat,Savoy-teatteri, helsinki8.12. Klo 19:00

keikka

Suomalaisen musiikin päivänä 8.12. Sointi Jazz Orchestra tekee paluun Savoy-teatteriin! Luvassa on 18-henkisen ja neljän valovoimaisen laulusolistin esittämä monipuolinen kattaus suomalaista joulumusiikkia. Luvassa on ihastuttanut ja ylistetty uudelleensovitus perinteisestä Tiernapojat-kuvaelmasta, missä tuttuja tyyliteltyjä melodioita värittävät sävelletyt orkestraaliset välisoitot sekä huumaavat improvisaatiot. Väliajan jälkeen on luvassa myös kattaus juuri tätä konserttia varten sovitettuja joululauluklassikoita sekä uuttakin joulumusiikkia.

Syksystä 2013 lähtien Sointi Jazz Orchestra on toteuttanut uusia ja innostavia konserttikokonaisuuksia, joissa musiikki on yhtyeelle räätälöityä ja toteutus ensiluokkaisen tyylikäs. Luvassa on reipas ja monipuolinen konserttikattaus, jossa viimeistään joulumieli kohoaa.

Sointi Jazz Orchestra kapellimestarinaan Rasmus Soini
Laulajat: Kalle Ruusukallio (Herodes), Lauri Mikkola (Murjaanien kuningas), Juuso Waris (Knihti) sekä Minna Tuuliainen (Mänkki)

Tiernapoikien sovitus: Siiri Partanen ja Rasmus Soini
Kesto noin 1 h 50 min. sis. väliajan

Liput: 31/25/16,50 €

http://www.sointijazzorchestra.com/  

 

We Jazz 2016: Otis Sandsjö (SE) & friends,Kahvila Sävy, helsinki8.12. Klo 18:00

keikka

 

Nuoren polven nouseva nimi, mm. Lucia Cadotschin ”Speak Low” -yhtyeestä ja Markus Pesonen Hendectetistä tuttu ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjö esiintyy Sävyssä suomalaisten muusikoiden kanssa. Sändsjön ja We Jazz -työryhmän yhdessä ideoimassa kokoonpanossa mukana ovat paitsi pianistina myös kokeellista elektronista musiikkia tekevänä artistina tunnettu Aki Rissanen, sekä mm. Aavikko- ja K-X-P-yhtyeistä tuttu rumpali Tomi Leppänen. Luvassa on ainutlaatuinen ja yllättävä triokokoonpano, joka tarjoilee hetken magiikkaa parhaimmasta päästä

 OTIS SANDSJÖ & FRIENDS

Otis Sandsjö, saksofoni
Aki Rissanen, elektroniikka
Tomi Leppänen, rummut

Liput 18 / 12 €

We Jazz 2016: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Buba Wii Aa,Genelec House, helsinki8.12. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Pauli Lyytisen tuore Magnetia Orkesteri on jo ehtinyt herättää kohua ”piireissä”, eikä ihme. Erittäin kokenut kvartetti on silkkaa rautaa ja laimentamatonta supersmoothieta alusta loppuun. Lyytisen kavereina lauteille nousevat Verneri Pohjola, Eero Tikkanen ja Mika Kallio. TOI-MII.

Kovaa nousua kansainvälisiin kärkikahinoihin tekevä Buba Wii Aa on kasettiharrastajille tuttu loppuunmyydyn debyyttijulkaisunsa myötä ja urkutrio on omimmillaan silloin kun se saa soittaa jazzia kuulijoille. Eli nyt.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri:

Pauli Lyytinen, saksofoni / Verneri Pohjola, trumpetti / Eero Tikkanen, basso / Mika Kallio, rummut

 

Buba Wii Aa:

Mikael Myrskog, urut / Eero Seppä, basso / Sami Nummela, rummut

Liput: 23 / 18 €

kuopio

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,King's Crown, kuopio8.12. Klo 20:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€