Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 1.12.

helsinki

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri,G Livelab, helsinki1.12. Klo 19:00

keikka

Vuonna 1969 perustetun Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin lähestymistapa jazzmusiikkiin on ollut alusta asti huumorin esiin tuominen. Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin esityksissä ilonaiheita aiheuttavat laulaja M. A. Nummisen lauluääni ja kepeät teksteit, pianisti Jani Uhleniuksen instrumentaaliset vitsit tai vaikkapa hanuristi Pedro Hietasen aivan muista kappaleista poimimat pienet lainaukset. Myös kontrabasisti Pekka Sarmanto, kun hänen soolovuoronsa tulee, viljelee yllättäviä sävelkulkuja kesken jyräävän tyylinsä. Kaiken kaikkiaan swing-pohjaisen musiikin tarkoituksena on saada yleisö hyvälle tuulelle.

Jeff Denson Trio feat Lee Konitz (US),Koko Jazz Club, helsinki1.12. Klo 19:00

Jeff Denson (www)

Lee Konitz

keikka

Koko Jazz Club toivottaa ylpeänä tervetulleeksi jazzlegenda Lee Konitzin!

Charlie Parkerin johdattaessa 1940-luvulla mustan musiikin vallankumousta Konitz vei jo ilmaisua vahvasti omaan moderniin suuntaansa. Pianisti Lennie Tristanon kanssa tiiviisti työskennellyt saksofonisti toi jazzmusiikkiin täysin omanlaisia melodisia ja rytmisiä innovaatioita. Konitz oli 1950-luvulla mukana vaikuttamassa myös cool jazziksi kutsuttavan tyylilajin syntyyn, muun muassa Miles Davisin klassikkoalbumilla Birth of the Cool. Konsertissa Konitz tulkitsee omia sävellyksiään, Tristano-klassikkoja ja jazzstandardeja – tuoden yhä edelleen musiikkiinsa uusia, kekseliäitä sävyjä ja tuoreita tuulahduksia.

Basisti Jeff Denson on tehnyt saksofonistilegendan kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2007 lähtien ja on soittanut myös Lee Konitz New Quartetin riveissä. California Jazz Conservatoryn professorina työskentelevä Denson on konsertoinut lisäksi muiden huippuartistien kuten Joe Lovanon ja Dave Douglasin kanssa. Jeff Denson Triossa musisoivat lisäksi pianisti Kari Ikonen ja newyorkilaisrumpali Ronen Itzik.

Lee Konitz, alttosaksofoni, laulu
Jeff Denson, basso, laulu
Kari Ikonen, piano
Ronen Itzik, rummut

Liput 33/28 €

oulu

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,Teatteriravintola Vänmanni, oulu1.12. Klo 19:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€

turku

Vapaat äänet: AMOK AMOR,Turun seudun musiikkiopisto, turku1.12. Klo 19:00

Amok Amor (www)

keikka
Jazzin seikkailijat Berliinistä ja New Yorkista saapuvat Turkuun  torstaina1.12.

Amok Amor tuo yhteen ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion ja amerikkalaistrumpetisti Peter Evansin. Yhtyettä kuullaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa Vapaat äänet -kiertueella, joka poikkeaa Turkuun torstaina  1.12.  Konsertti Turun seudun musiikkiopistossa lupaa kuumaa paahtoa ja yllättäviä käänteitä.

Berliiniläinen freejazz -trio Slavin-Eldh-Lillinger yhdistää voimansa amerikkalaisen trumpetistin ja musiikillisen uranuurtajan Peter Evansin kanssa ja saapuu konsertoimaan Suomeen mittavalle kiertueelle joulukuussa. Saksalaiset alttosaksofonisti Wanja Slavin ja rumpali Christian Lillinger sekä ruotsalaisbasisti Petter Eldh saivat maineikkaan amerikkalaisvahvistuksen seurakseen ensi kertaa elokuussa 2015 Itävallan Bezau Beatz -festivaalilla ja Amok Amor -nimeä kantava kokoonpano on sittemmin julkaissut debyyttialbumin ja kiertänyt esiintymässä ympäri Eurooppaa. Ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion nerokas soitto ihastutti suomalaisyleisöä vuonna 2013 yhtyeen esiintyessä Suomessa Pori Jazzin Ultra Music -konserttisarjassa, mutta Amok Amor nähdään nyt ensi kertaa Suomessa, kun yhtye esiintyy Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla, Suomea ja Viroa kiertävällä kiertueella 1.–7.12. yhteensä 7 esiintymisen verran.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä  Goethe-Institut Finnlandin ja Vapaiden äänien kanssa.

AMOK AMOR
Peter Evans, trumpetti
Wanja Slavin, saksofoni
Petter Eldh, basso
Christian Lillinger, rummut

Liput 10 €

Turun seudun musiikkiopisto / Mestarinkatu 2, 20810 Turku