Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

J & D: Jyrki Karttunen & Jussi Kannaste,Koko Jazz Club, helsinki3.12. Klo 20:00

Jussi Kannaste Quartet

keikka

Tanssitaiteilija Jyrki Karttunen sähköistää ilman joulukuun Jazz&Dance-illassa. Hänen kanssaan improvisoi saksofonisti Jussi Kannasteen johtama nelikko.

Jyrki Karttunen aloitti uransa vuonna 1989 Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä tanssijana. Freelancer-tanssijana ja -koreografina Karttunen on valloittanut vuoden teatteritekonakin palkitun kauhukakara Jeminan villissä konseptissa ja kiitetyssä roolissa. Vuoden 2013 alusta alkaen Karttunen on toiminut Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän eli Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana. Kansainvälisesti menestynyt tanssija-koreografi on myös yksi palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä.

Saksofonisti Jussi Kannaste on vaikuttanut viime vuosina mensetyksekkäästi niin taiteilijana, kuin Sibelius-Akatemian jazzosaston aineryhmän johtajana. Hänen musiikillinen monipuolisuutensa ilmenee niin harkitussa motiivien käsittekyssä, kuin räjähtävässä intuitiivisessa soitossa. Nuorempi kollega Ville Vannemaa hallitsee kaikki puupuhaltimet, ja tuo maagisen harvemmin kuullun bebophuilisminsa jazz&dance- konserttiin.

Jyrki Karttunen, tanssi
Wilma-Emilia Kuosa, tanssi
Jussi Kannaste, saksofoni
Ville Vannemaa, huilu ja saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Iltaa emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Il Mondo Di Karri with Luigi Mattachione 4tetOluthuone Kaisla, helsinki3.12. Klo 20:00

keikka

Idea tästä bändistä syntyi Italiassa Frosinonen konservatoriolla, jossa Karri Luhtala tutustui huuliharpisti Luigi Mattacchioneen koulun käytävällä. Luigi pyysi soittamaan kappaleitaan luokkahuoneeseen ja tästä syntyi yhteistyö. Mukaan kvartettiin tulee vuosi sitten Suomessa vieraillut rietiläinen kontrabasisti Stefano Guercilena ja roomalainen rumpali Alessandro D´Anna. Kokoonpano soittaa tribuutin huuliharpistilegenda Toots Thielemansille.

Luigi Mattacchione - huuliharppu
Karri Luhtala - piano
Stefano Guercilena - kontrabasso
Alessandro D´Anna - rummut

Jazz Business: Bongo Connotations (LIVE)Putte's Bar & Pizzeria, helsinki3.12. Klo 21:00

keikka

Bongo Connotations
Turkulaiset pitkän linjan jazzarit Tero Kemppainen, Topias Tiheäsalo ja Jaakko Tolvi ovat työstäneet kitarajazziaan todella korkealla tasolla jo vuosia. Vauhdikkaat tulkinnat mm. Thelonious Monkin kappaleista soljuvat vapaasti ja rennosti. Bongo Connotations -yhtyeessä kotimaisen vapaan jazzin maanalaisista tekijöiden kolmikko täydentyy kotimaisen jazzin ykköslyömäsoittajiin lukeutuvalla Simo Laihosella sekä saksofonisti Matti Luokkasella, jotka ohjaavat koko porukan huomattavasti totuttua kuumemmille leveysasteille mielyttävien lattarirytmien läheisyyteen, josta he pääsevät käsiksi pönäkkään svengiin ja keinuvaan grooveen. Bändin ohjelmisto rakentuu Thelonious Monkin musiikin ympärille, mutta mukana on myös free jazzin keskeisiä sävellyksiä Ornette Colemanista Sun Rahan. Oman lisänsä tuovat kahden hienon basistin, Ronnie Boykinsin ja William Parkerin sävelet. Näistä lähtökohdista käsin yhtyeen jumittava groove saattaa paikoin aueta myös ethio-jazzin sekä Gabor Szabon kitaroinnin suuntaan.

Tero Kemppainen - b
Simo Laihonen - perc
Matti Luokkanen - sax
Topias Tiheäsalo - g
Jaakko Tolvi - dr

Jazz Business DJ:t Heikki H ja Pierre Ringwald (Lauantaijatsit)
Jazz Business on tanssijatsille omistettu kuukausittainen klubi-ilta, jonka DJ:T Heikki H ja Pierre soittavat lauantaisin levyjä myös Basson taajudella Lauantaijatsit -ohjelmassa.

Ilmainen sisäänpääsy!