Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 23.12.

turku

Pekka Toivonen: My Sins,Mikaelinkirkko, turku23.12. Klo 16:00

Pekka Toivonen (www)

keikka

Kun säveltäjä Pekka Toivonen (s. 1979) koskettaa pianoa, sydän puhuu. My Sins -joulukonserttikiertueella kuullaan Toivosen mustavalkoisimpia sävellyksiä. Osin improvisoiden esitettyjen kappaleiden teemat liikkuvat äärimmäisyyksien; elämän, kuoleman, toivon, epätoivon, voiman, heikkouden, yksinäisyyden ja universaalin yhteenkuuluvuuden rajavyöhykkeillä.

My Sins -pianokonsertissa lähtökohtana on synti. "Synti on uskonnollinen käsite, ja koska todellinen taide on moraalitonta, miltä minun syntini kuulostaa?" Toivonen pohtii. Konsertin ajankohta on poikkeuksellinen: perjantai-iltapäivä. "Haluan tehdä asiat toisin. Suomessa konsertit alkavat yleensä poikkeuksetta klo 19. Miksi? Yökonsertti, se vasta hienoa olisi", Toivonen innostuu. "Kehoitan ihmisiä aloittamaan jouluviikonlopun etuajassa, kaikessa rauhassa, herkän musiikin tahdittamana."

My Sins on jatkoa toukokuussa 2016 Temppeliaukion kirkossa esitetylle My Signs -monimediateokselle, jossa Toivonen yhdisteli ennennäkemättömällä tavalla elävää musiikkia, liikkuvaa kuvaa ja graafista muotoilua orkesterin, kuoron, elokuvallisen heijastuksen ja painotuotteen voimin.

Vapaa pääsy!