Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 16.12.

espoo

April Jazz Club: Teemu Viinikainen III,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo16.12. Klo 19:00

Teemu Viinikainen III

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Teemu Viinikainen III

Teemu Viinikainen on ollut jo pitkään yksi Suomen johtavista jazzkitaristeista ja hänen kykynsä kestävät erinomaisesti myös kansainvälisen vertailun. Suvereeni Viinikainen julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa 2005 ja vuosien varrella häntä on kuultu lukemattomissa erilaisia tyylisuuntia edustaneissa yhtyeissä. Nyt Viinikainen esittelee uunituoreen trionsa, jonka lähtökohdat ovat mielenkiintoiset: Joonas Riippa on aikapäiviä sitten lunastanut paikkansa suomalaisten jazzrumpalien eliitistä, mutta Fender Rhodesin taakse asettuva Mikael Myrskog kuuluu puolestaan jazz-skenen tuoreimpiin tulokkaisiin. Jokaista kotimaisen jazzin ystävää taatusti kutkuttaa kuulla, mitä tämä kolmikko saa keskenään aikaan!

Teemu Viinikainen: kitara
Joonas Riippa: rummut
Mikael Myrskog: Rhodes

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

helsinki

Metropolia Big Band – Joulusvengit,Arabiasali, helsinki16.12. Klo 19:00

keikka

Metropolia Big Band solistivieraanaan Nat Newborn. Kapellimestarina Erno Tiittanen.

Konsertissa kuullaan jouluisia jazzstandardeja ja Nat Newbornin sävellys- ja sanoitustuotantoa Red Hot Christmas -levyltä: big band -swingiä, 60-lukuhenkistä boogaloota ja herkkiä balladeja. Svengaavaa ja nättiä, taattua Natia. Lisäväriä konserttiin tuovat Metropolian Musiikin laulunopiskelijat Veera-Selina Lajoma, Annika Mustonen ja Petri Söderlund.

Normaalihintainen lippu: 10 euroa
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät: 5 euroa
Liput ovelta klo 18 alkaen, maksuvälineinä käyvät käteinen ja kortti.
Lippuvaraukset sähköpostitse osoitteesta musiikki (at) metropolia.fi

 

Dizzy Queens - Jazz Up your Christmas Show,Teatteri Forum, helsinki16.12. Klo 19:00

Dizzy Queens

keikka

Vuoden parhaat joulujuhlat Kulttuurisalongissa Teatteri Forumissa valloittavien Dizzy Queensien kanssa!

Kuusi loistavaa naismuusikkoa valloittavat sydämesi upeilla klassikkojazz-tulkinnoillaan joulusikermää unohtamatta. Energisoiva show tempaa mukaansa lauluillaan kuten "Some Like It Hot", "Fever", "Lets Do It", "When You're Good to Mama". Joulun tunnelmaan nostattavat mm. sellaiset hitit kuin "Let It Snow" ja "Santa Baby". Upeissa Teatteri Forumin puitteissa aivan ydinkeskustassa, Yrjönkatu 31, vietät ikimuistoiset joulujuhlat.

Solistit: Lidia Bäck, Daniela Fogelholm, Nora Grotenfelt / piano: Elina Mäkiranta / perkussiot: Tatjaana Kuivas / basso: Sara Puljula.

Hinnat: Show 32,50 € / Show & joulubuffet 65 € 

Pekka Toivonen: My Sins,Temppeliaukion kirkko, helsinki16.12. Klo 15:00

Pekka Toivonen (www)

keikka

Kun säveltäjä Pekka Toivonen (s. 1979) koskettaa pianoa, sydän puhuu. My Sins -joulukonserttikiertueella kuullaan Toivosen mustavalkoisimpia sävellyksiä. Osin improvisoiden esitettyjen kappaleiden teemat liikkuvat äärimmäisyyksien; elämän, kuoleman, toivon, epätoivon, voiman, heikkouden, yksinäisyyden ja universaalin yhteenkuuluvuuden rajavyöhykkeillä.

My Sins -pianokonsertissa lähtökohtana on synti. "Synti on uskonnollinen käsite, ja koska todellinen taide on moraalitonta, miltä minun syntini kuulostaa?" Toivonen pohtii. Konsertin ajankohta on poikkeuksellinen: perjantai-iltapäivä. "Haluan tehdä asiat toisin. Suomessa konsertit alkavat yleensä poikkeuksetta klo 19. Miksi? Yökonsertti, se vasta hienoa olisi", Toivonen innostuu. "Kehoitan ihmisiä aloittamaan jouluviikonlopun etuajassa, kaikessa rauhassa, herkän musiikin tahdittamana."

My Sins on jatkoa toukokuussa 2016 Temppeliaukion kirkossa esitetylle My Signs -monimediateokselle, jossa Toivonen yhdisteli ennennäkemättömällä tavalla elävää musiikkia, liikkuvaa kuvaa ja graafista muotoilua orkesterin, kuoron, elokuvallisen heijastuksen ja painotuotteen voimin.

Toivonen välttelee musiikin genremääritelmiä. Hänen sävellyksensä ovat sekoitus klassisia oppeja, jazzia ja pop-vaikutteita – sekä graafista ajattelua, kiteyttämistä. "Musiikki on minulle pyhää", Toivonen summaa. Suurimmaksi musiikilliseksi esikuvakseen hän ilmoittaakin aikamme merkittävimmän minimalistin ja pyhän musiikin taitajan, virolaisen säveltäjän Arvo Pärtin.

Luvassa on myös väkevämpää soitantaa: Temppeliaukion kirkon konsertissa kuullaan ensi kertaa Pekka Toivonen Ensemble -kokoonpanoa. "Tender jazzia" soittavan kvartetin muut jäsenet ovat suomalaisia huippumuusikoita – kontrabassoa soittaa Teemu Keränen, sopraano- ja tenorisaksofonia Ilkka Ferm ja sähkökitaraa Hannu Kropsu. Musiikin alttarilla vierailee myös multi-instrumentalisti Johanna Tarkkanen.

Vapaa pääsy!

turku

Flame Jazz: Classics Meet Modern, Turku Jazz Orchestra & Teppo Mäkynen: Tribute To Mel Lewis + Aki Rissanen Trio,Logomo, Logi 3, Köydenpunojankatu 14, turku16.12. Klo 19:00

keikka

Flame Jazzin ja Turku Jazz Orchestran syyskauden huipennus kumartaa musiikin historialle sekä modernille ajalle. Illan aloittaa vahvasti vuodessa 2016 elävä kansainvälisesti kiitelty Aki Rissanen Trio. Konsertin ja koko ensimmäisen Jazz City Turku -vuoden päättää Turku Jazz Orchestra ja Teppo Mäkynen tulkitsemalla mestarirumpali Mel Lewisin big band -klassikoita.

Turku Jazz Orchestra & Teppo Mäkynen: Tribute To Mel Lewis
Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Teppo Mäkynen – rummut

Mel Lewis on kiistatta yksi suurimmista big band -rumpaleista kautta aikojen ja myös vuoden 2016 Flame Jazz -artistin, Suomen jazzrumpaleiden aateliin lukeutuvan Teppo Mäkysen suuri innoittaja. Turku Jazz Orchestran kauden päätöskonsertti tarjoaa Mäkysen johdolla hienon kokonaisuuden hänen esikuvansa musiikkia, jota Lewis soitti eri big bandien kanssa ja muovasi vahvasti omalla soitollaan.

Aki Rissanen Trio
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Aki Rissanen on murtautunut vahvasti keskeisten eurooppalaisten jazzpianistien joukkoon. Tuore brittiläiselle Edition Recordsille julkaistu albumi Amorandom nosti Rissasen kansainvälisten kriitikoiden suosioon. Myös kotimainen media arvioi levyn ennakoivan pianistin kansainvälistä läpimurtoa. Antti Lötjösen ja Teppo Mäkysen täydentämä on kiehtova yhdistelmä klassista lyyristä ilmaisua ja energistä svengiä. Virtuositeetti on näille muusikoille mitä luonnollisinta, ja trion saumaton yhteissoitto vangitsee kuulijan yhteiselle musiikilliselle matkalle.

www.jazzcityturku.fi 

32,5 € / 30 € / S-Etu 29 € (max 2 etua kortti, ei bonusta)
Dinner & Show 90 € Lippupiste (+ palvelumaksu)