Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 2.12.

espoo

April Jazz Club: Jaska Lukkarinen Trio,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo2.12. Klo 19:00

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Jaska Lukkarinen Trio

Kunnioitettavan 10 vuoden iän saavuttanut Jaska Lukkarinen Trio esittää tämän hetken suomalaisen rytmimusiikin kuuman nimen, säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä, jotka yhtye julkaisee myös kahden EP:n sarjana. Trion yhteiset kilometrit lavalla ja lavan ulkopuolella sekä luova ja ennakkoluuloton lähestyminen puhaltavat Pöyhösen aiemmin kuultuihin, jäsenneltyihin levytyksiin uusia värejä ja yllätyksellisyyttä.

”10-vuotiasta bändiä ei voi vielä pitää Suomi-jazzin vanhuksena, mutta nykyiselle lyhytjänteisyyden aikakaudelle harvinaisena ilmestyksenä kylläkin. Suomessa harvemmin samaa ikäpolvea edustavat muusikot tulkitsevat toistensa kappaleita omissa bändeissään. Levyllä ja livenä soitettavat kappaleet ovat itselleni niin tuttuja, että niitä voi lähestyä joka ilta tuoreella tavalla, ja jopa yllättää itsensä”, Lukkarinen sanoo.

Jussi Kannaste: saksofoni
Antti Lötjönen: basso
Jaska Lukkarinen: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

helsinki

Lauluyhtye Simnot (Ukraina): Maailman joulu,Malmitalo, helsinki2.12. Klo 19:00

keikka

Seitsenhenkinen ryhmä nuoria, energisiä muusikoita ja laulajia päätti kesällä 2012 luoda jotain aivan uutta a cappella -alalle – jotain kiintoisaa, tavatonta, ilmeikästä ja samalla kansainvälistä sekä omaleimaista. Näin syntyi lauluyhtye Simnot (”Seitsemän nuottia”).

Yhtyeen ohjelmisto on laaja ja monipuolinen. Se sisältää niin jazzia ja popmusiikkia kuin kansanmusiikkia ja klassistakin sekä omia sävellyksiä. Simnotin joulukonsertti on moniääninen laulumatka a cappella ja mukana on suomalaisillekin tuttuja joululauluja, mutta myös uusia, joita esitetään Ukrainassa, Ruotsissa, Suomessa, Puolassa, Serbiassa ja Filippiineillä asti.

Kesto noin 80 min, väliaika on.

Liput 10/7 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Panurama-klubi vierainaan Minna Pensola ja Jarmo Saari,Lavaklubi, helsinki2.12. Klo 21:00

keikka

Yleisön rakastamat Panurama-klubit marssittavat Lavaklubille jälleen suomalaisen musiikkielämän huippunimiä! Klubia isännöivä vibrafonisti Panu Savolainen loihtii vaihtuvien vieraiden kanssa monipuolisia konsertteja aina beatboxauksesta klassiseen musiikkiin, jazzia unohtamatta.

Panurama-klubin syyskauden päätöksessä on luvassa erittäin mielenkiintoinen ensiesiintymisensä tekevä kokoonpano. Savolaisen kanssa musisoimassa ovat mm. Suomen menestyneimmästä jousikvartetista Meta4:sta sekä lukuisista solistitehtävistä tuttu viulisti Minna Pensola, sekä maamme omaleimaisimpiin jazzmuusikohin lukeutuva kitaristi Jarmo Saari. Konsertin ohjelmisto on yllätys, mutta kyseiset muusikot tietäen luvassa on jotain sellaista, mitä ei kannattaa jättää väliin!

Minna Pensola, viulu
Jarmo Saari, kitara
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 €

 

pori

Vapaat äänet & Validi Karkia -klubi: AMOK AMOR,Porin pääkirjasto, pori2.12. Klo 19:00

Amok Amor (www)

keikka
AMOK AMOR: Jazzin seikkailijat Berliinistä ja New Yorkista saapuvat Poriin perjantaina 2.12.

Amok Amor tuo yhteen ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion ja amerikkalaistrumpetisti Peter Evansin. Yhtyettä kuullaan nyt ensimmäisen kerran Suomessa Vapaat äänet -kiertueella, joka poikkeaa Poriin perjantaina  2.12.  Validi Karkia -Klubin konsertti  Porin pääkirjastossa lupaa kuumaa paahtoa ja yllättäviä käänteitä.

Berliiniläinen freejazz -trio Slavin-Eldh-Lillinger yhdistää voimansa amerikkalaisen trumpetistin ja musiikillisen uranuurtajan Peter Evansin kanssa ja saapuu konsertoimaan Suomeen mittavalle kiertueelle joulukuussa. Saksalaiset alttosaksofonisti Wanja Slavin ja rumpali Christian Lillinger sekä ruotsalaisbasisti Petter Eldh saivat maineikkaan amerikkalaisvahvistuksen seurakseen ensi kertaa elokuussa 2015 Itävallan Bezau Beatz -festivaalilla ja Amok Amor -nimeä kantava kokoonpano on sittemmin julkaissut debyyttialbumin ja kiertänyt esiintymässä ympäri Eurooppaa. Ruotsalais-saksalaisen Slavin-Eldh-Lillinger -trion nerokas soitto ihastutti suomalaisyleisöä vuonna 2013 yhtyeen esiintyessä Suomessa Pori Jazzin Ultra Music -konserttisarjassa, mutta Amok Amor nähdään nyt ensi kertaa Suomessa, kun
yhtye esiintyy Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla, Suomea ja Viroa kiertävällä kiertueella 1.–7.12. yhteensä 7 esiintymisen verran.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä  Goethe-Institut Finnlandin ja Vapaiden äänien kanssa.

AMOK AMOR
Peter Evans, trumpetti
Wanja Slavin, saksofoni
Petter Eldh, basso
Christian Lillinger, rummut

Liput 15 €  / ovet avataan klo 18:30

Porin Pääkirjasto, henkilöstön kokoustila
Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Lisätietoja: Jyrki Laiho
kukkesand@hotmail.com / 0445060773 (jyrki)

turku

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,Sigyn-sali, turku2.12. Klo 19:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€