Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Luomisen ilot 1 – Jouni Kesti Celebration,Malmitalo, helsinki13.10. Klo 19:00

keikka

Monialataiteilija Jouni Kestin (1946–2015) muistoa ja perintöä kunnioittavan tapahtumasarjan ensimmäinen tilaisuus koostuu taidenäyttelyn avajaisista, musiikillisista alku- ja loppusoitoista sekä luomisen iloja luotaavasta paneelikeskustelusta.

”Taideteos on sillä tavalla arvaamaton niinku metsäkissa tai joku... saattaa tehä semmosen asian mitä ei ollu sovittu.”

Kuvataiteilija Jouni Kesti debytoi Oulun läänin aluenäyttelyssä vuonna 1983. Taidemaalarina hän oli pääosin itseoppinut. Aihepiireiksi sopivat omakuvat, luonnonilmiöt ja levitoivat hoitolaitokset. Oulun taidemuseo esitteli Kestin tuotantoa laajasti Muukalaisooppera näyttelyssä vuonna 2011.

Jonnelle luominen oli iloinen asia eikä se edes etäisesti muistuttanut palkkatyötä. Julkisessa keskustelussamme on keskitytty joko taiteilijoiden kehnoon asemaan ja arvostuksen puutteeseen tai pyritty tekemään taiteesta urheilumenestykseen verrattava pyhä lehmä. Illan monitaiteellisessa paneelikeskustelussa avataan luomisen ilojen salaisuuksia.

Alku- ja loppusoitot: Sakari Kukko – saksofonit ja huilut

Keravan Kesti Trio: Pentti Lahti–Keijo Puumalainen–Markku Salo.

Paneelikeskustelu: radioäänitaiteilija Harri Huhtamäki, muusikko Sakari Kukko, elokuvaohjaaja ja kirjailija Rax Rinnekangas, tanssitaiteilija Minna Tervamäki ja säveltäjä Riikka Talvitie. Vetäjänä Jazzpastori Markku Salo.

Yhteistyössä työryhmä Kesti-Nikula-Salo ja Helsingin kulttuurikeskus

Vapaa pääsy

Luomisen ilot -tapahtumat: näyttely 14.10.–12.11., näyttelyn avajaistapahtuma 13.10. klo 19, konsertit 20.10., 27.10. ja 10.11. klo 19.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.