Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 30.9.

espoo

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast feat. Aili, Heini & Tuuli Ikonen,Sellosali, espoo30.9. Klo 19:00

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast

keikka

Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast konsertoi ensimmäistä kertaa Sellosalissa.

Konsertin keskiössä on Zappan vuonna 1973 julkaisema Over-nite Sensation levy, joka kuullaan kokonaisuudessaan. Levyllä kuultuja Tina Turner & Ikettes lauluosuuksia saapuu tulkitsemaan iki-ihana Ikosettes, eli Ikosen sisaret Aili, Heini ja Tuuli. Tämän lisäksi lavalla kuullaan tuttuun tapaan vaihteleva kattaus Zappan monipuolisesta tuotannosta.

Kesto 2 h, ei väliaikaa
Liput alkaen 14,50 €, Lippupiste. Ovelta 15 €
Naulakkomaksu 2 €

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast

Antti Koivula (laulu)
Janne Toivonen (trumpetti)
Petteri Hietamäki (saksofoni)
Heikki Tuhkanen (pasuuna)
Olli Kari (marimba, vibrafoni)
Iikka Kotaja (koskettimet, laulu)
Mikko Enqvist (kitara)
Antti Kivimäki (basso, laulu)
Joni Leino (rummut)

April Jazz Club: Vilkka Wahl Quartet feat. Jure Pukl,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo30.9. Klo 19:00

Vilkka Wahl Quartet

keikka
19:00 | Ebeli Show: Atte Aho Trio
20:00 | Vilkka Wahl Quartet feat. Jure Pukl

Vilkka Wahl Quartet on Itävallassa vaikuttavan suomalaiskitaristi Vilkka Wahlin musiikkia soittava uudenkarhea kokoonpano, jossa vaikuttavat Wahlin lisäksi suomalaisen jazzin legenda Severi Pyysalo ja nouseva komppipari Teemu Åkerblom ja Mikko Arlin. Lahjakkaaksi säveltäjäksi luonnehdittu Wahl tuo yhtyeensä vieraaksi suoraan New Yorkista palkitun slovenialaissaksofonisti Jure Puklin. April Jazz Clubin keikasta alkaa yhtyeen Suomen konsertti- ja levytyskiertue, jolla äänitetty materiaali julkaistaan keväällä 2017.

Vilkka Wahl: kitara
Severi Pyysalo: vibrafoni
Teemu Åkerblom: kontrabasso
Mikko Arlin: rummut
Jure Pukl: saksofoni (SLO)

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.
Ennakkoliput 12,50 € (sis. Lippupisteen palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

helsinki

Nordic Jazz Nights w/ Iiro Rantala: Ulf Wakenius & Viktoria Tolstoy (SE/FI),G Livelab, helsinki30.9. Klo 19:00

keikka

Pianisti Iiro Rantala esiintyy Livelabissa seuranaan kaksi staraluokan ruotsalaisartistia, kitaristi Ulf Wakenis ja laulaja Victoria Tolstoy. Arvostetun ACT Music -levymerkin rosteriin kuuluvat artistit saavat yhdessä aikaan jotain ainutlaatuista.

Iiro Rantala, p / Victoria Tolstoy, voc / Ulf Wakenius, g

Standard 29 € 
incl. cloakroom service

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Panurama-klubi vieraanaan Jukka Perko,Lavaklubi, helsinki30.9. Klo 21:00

Panu Savolainen & Jukka Perko

keikka

Yleisön rakastamat Panurama-klubit marssittavat Lavaklubille jälleen suomalaisen musiikkielämän huippunimiä!
 
Klubia isännöivä vibrafonisti Panu Savolainen loihtii vaihtuvien vieraiden kanssa monipuolisia konsertteja aina beatboxauksesta klassiseen musiikkiin, jazzia unohtamatta.
 
Syksyn toisella klubilla Savolainen taituroi kahdestaan saksofonisti Jukka Perkon kanssa. Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan Perkon sekä Panu Savolaisen jo muutamaan otteeseen esitetty yllätyksellinen duo-ohjelmisto koostuu mm. Savolaisen sekä Egberto Gismontin sävellyksistä.
 
Jukka Perko, saksofonit
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 €

kuopio

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Nina Mya,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio30.9. Klo 20:00

keikka

HUOM! Muuttunut paikka ja aika!! Keikka Musiikkikeskuksen Jazzklubilla!
Keikka klo 20.00. Liput 15/10. Alle 12-vuotiaat vanhemman mukana ilmaiseksi. Yksi ikärajaton setti.

Kolmannen albuminsa julkaissut Nina Mya Jazzliiton kiertueelle

Heinäkuussa intiimin Closure-albumin julkaissut laulaja Nina Mya kiertää Suomea 21. syyskuuta - 1. lokakuuta. Closure on rohkean henkilökohtainen albumi jatkuvasti ilmaisuaan kehittävältä laulajalta. Nina Myan uudessa yhtyeessä vaikuttavat kotimaiset huippunimet Jukka Eskola, Jori Huhtala, Henri Mäntylä, Petri Puolitaival ja Tuomas Timonen.

Merkittävimpiin nuoren polven laulajiimme kuuluva Nina Mya julkaisi kolmannen levynsä 1.7. Fredriksson Music -levymerkille. Gospelista ja soulista ammentavalla, tummasävyisellä Closure-levyllä Myan vahva ilmaisu pääsee oikeuksiinsa. Albumin julkaisukonsertti oli Pori Jazzissa ja lisäksi Mya esiintyi kesällä Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa ja Turku Jazz Festivalilla. Jazzliiton kiertueella henkilökohtaiset kappaleet soivat entistä syvemmin.  

"Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin", Nina Mya kertoo. "Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Näihin vaikuttajiini lukeutuvat esimerkiksi Dinah Washington, Nancy Wilson ja Gregory Porter." Levyn kappaleiden tekstit ovat Nina Myan käsialaa ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa Petri Puolitaival. Mukana kulkee myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale.

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myan tuoretta Closure-albumia edeltää kaksi julkaisua, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014). Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya

Nina Mya - laulu, Jukka Eskola - trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival - saksofoni ja alttohuilu, Henri Mäntylä - piano, Jori Huhtala - basso, Tuomas Timonen - rummut

Liput 15/10€. Keikka on ikärajaton. Alle 12-v vanhemman seurassa ilmaiseksi.

www.ninamya.com 

Jazzliiton kiertue

ke 21.9. Tornio, Musiikkitalo klo 19.00, liput 25/15€
to 22.9. Oulu, Kaupunginteatteri klo 20.00, liput 15/10€
pe 23.9. Raahe, Raahen Hovi klo 21.30, liput 10€
la 24.9. Flame Jazz Cruise, Turku klo 20.55
pe 30.9. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi. HUOM! Muuttunut paikka! Klo 20.00, liput 15/10€, ei ikärajaa!
la 1.10. Joensuu, Kerubin sali (Jazzkerho -76:n 40-vuotisjuhla) klo 19.00, liput 25/20/12€
la 29.10. Savoy–teatteri, Helsinki klo 19.00, liput alk. 36€

 

porvoo

Porvoo Jazz Festival: Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart,Kulttuuritalo Grand, porvoo30.9. Klo 18:30

Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FIN/SWE/USA)

keikka

Karl-Martin Almqvist (SWE) - ten sax
Jukkis Uotila - piano
Johnny Åman - bass
Billy Hart (USA) - drums

Jukkis Uotila tapasi idolinsa, legendaarisen rumpalin Billy Hartin vuonna 1977 hänen oltua keikalla Tavastia-klubilla Frank Fosterin yhtyeessä. Merkittävää uraa mm. Herbie Hancockin, Stand Getzin ja McCoy Tynerin kanssa tehnyt rumpali teki Uotilaan vaikutuksen myös ihmisenä ja Uotilan muutettua New Yorkiin muodostui parivaljakosta vähitelleen myös kollegiaaliset ystävät. Pitkän tauon jälkeen Uotila pyysi Billy Hartin vierailulle Sibelius-Akatemiaan vuonna 2012. Yhdessä Jussi Kannasteen ja Jori Huhtalan kanssa soitettu konsertti Musiikkitalon black boxissa ylitti kaikki odotukset.

Ryhmä pääsi studioon vihdoin keväällä 2014 Billy Hartin vieraillessa uudestaan Suomessa. Jukkis valitsi ohjelmiston Hancockin 1960-luvun levytyksiltä lähinnä niiden ajattomuuden ja monimuotoisten ilmaisullisien mahdollisuuksien takia. Sävellyksistä on jokaisen mahdollista löytää oma mielenkiintoinen ja erilainen näkökulmansa.

Porvoossa nähtävä Uotilan uusi kokoonpano esittelee myös kaksi pohjoismaista mestaria, jo konkariksi nousseen ruotsalaisen saksofonisti Karl-Martin Almqvistin ja taitavan suomalaissyntyisen basisti Johnny Åmanin, joka tekee Malmöstä käsin uraa lähinnä Tanskassa. Yhtye soittaa myös Uotilan omaa uutta sävellysmateriaalia.

“Jazzmusiikin saralla kaiken kokeneen Billyn nykyinen soittotyyli on avoin, yllätyksellinen ja haastava, mutta Karl-Martin ja Johnny kykenevät sopeutumaan maailmanluokan muusikon tavoin ja ovat valmiina heittämään vastahaasteita omilla aloitteillaan. On mielenkiintoista nähdä mitä tästä kombinaatiosta saadaan aikaan!”

Liput ennakkoon Tiketistä ja Lippu.fi:stä (sis.palvelumaksut)
22,50/16,50 € (Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)
Liput ovelta 25/20 €
Liput 7-18v. 10 €
Lapset alle 6 v. ilmaiseksi.

Porvoo Jazz Festival: Jazzillallinen à la Paleface & Chef Tsutsunen,Vanha Studio, Sali 3, porvoo30.9. Klo 18:30

Karri "Paleface" Miettinen

keikka

JAZZILLALLINEN Á LA PALEFACE & CHEF TSUTSUNEN

Jazztunnelmaan voi virittäytyä jo ennen varsinaisia konsertteja saapumalla klo 18.30 Vanhan Studion saliin 3. Porvoo Jazz Festival tarjoilee siellä ainutlaatuisen elämyksen, jossa rap-artisti Paleface on räätälöinyt DJ -settinsä ja tarinansa huippukokki Jyrki ”Hukkatila” Tsutsusen upeaan menuun. Illallinen toteutetaan yhteistyössä Cafe Rongon kanssa.

Hinta Jazzillalliselle ja kahdelle konsertille on 70 €, sisältäen konserttiliput ja menun. Konserttien jälkeen tunnelmaa pitävät yllä DJ Bunuel, sekä Sörkkä Steamin´ Jazz Club jamit.

Illallinen toteutetaan sekä perjantaina 30.9. sekä lauantaina 1.10. Vanhassa Studio 123:ssa, (Kaivokatu 37) klo 18.30. Illallisspektaakkeli toteutetaan ennen illan keikkoja jotka alkavat klo 20.30. Illallisen jälkeen on aika siirtyä nauttimaan ihanasta live-musiikista!

Huom! LAUANTAI TÄYNNÄ!

Porvoo Jazz Festival: Kari Ikonen Trio,Vanha Studio 123, porvoo30.9. Klo 20:00

Kari Ikonen Trio

Kallio-Rinnetmäki Impulsion

keikka

KARI IKONEN TRIO
Kari Ikonen – piano
Olli Rantala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

KALLIO-RINNETMÄKI IMPULSION
Mika Kallio – rummut, kellot, gongit
Satu Rinnetmäki – tanssi

Vanha Studio 123 HUOM! K-18!, Mannerheiminkatu 20, Porvoo
Liput ovelta 25/20 €, liput ennakkoon 20 €/15 € (opiskelijat, eläkeläiset)

Kari Ikonen Trio sekä Kallio-Rinnetmäki Impulsion esiintyvät Porvoo Jazz Festivaalin uunituoreella venuella. Ovet aukeavat jo klo 18 jolloin jazztunnelmaan voi virittäytyä ennen varsinaisia konsertteja saapumalla aulan pop up -baariin.

Kello 18.30 Vanhan Studion salissa 3 on tarjolla ainutlaatuinen elämys, jossa rap-artisti Paleface on räätälöinyt DJ settinsä ja tarinansa huippukokki Jyrki ”Hukkatila” Tsutsusen 6 ruokalajin menuun.  Hinta Jazzillalliselle ja kahdelle konsertille on 70 €, sisältäen konserttiliput ja menun. Kellon lyödessä 20.30 osa yleisöstä siirtyy saliin 1 ja osa saliin 2. Salien konsertit toistuvat kahteen kertaan, joten väliajan jälkeen on aika siirtyä seuraavaan konserttiin. Konsertteja ennen ja jälkeen sekä väliajalla on luvassa Cafe Rongon ravintolapalveluita ja muuta mukavaa ajanvietettä. Illan pimetessä saavat festareiden viralliset jatkot kulminoitua teatterin tiloissa valitsemaansa suuntaan luotseinaan DJ Bunuel, sekä Sörkkä Steamin´Jazz Club Jam

Kari Ikonen Trio on erilainen jazzpianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii menun, jossa yhdistyvät luontevasti Ikosen omat luomukset, kokkitiimin improvisoidut herkut sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista resepteistä. Yhtyeen kaksi levyä Bright (2013) sekä Beauteous Tales and Offbeat Stories (2015) ovat saaneet ylistäviä arvosteluja kaikilta mantereilta. Beauteous Tales and Offbeat Stories valittiin heti NDR:n (Pohjois-Saksan Radio) viikon jazzlevyksi. Brittiläinen marlbank.net valitsi KIT:n yhdeksi vuoden 2015  viidestä ”state of the art” -triosta, ja The Europe Jazz Media Chart listasi sen yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista yhtyeistä. Levy valittiin Emma-ehdokkaaksi ja se päätyi peräti kymmenelle vuoden 2015 parhaat levyt-listalle.

Kallio-Rinnetmäki IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin  maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Rinnetmäki on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa: mm Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali. Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash land ja POST POST NATURE.

salo

Salo Jazz Festival: Soul What? feat. Joonatan Rautio,Rikala Bar&Grill, salo30.9. Klo 21:00

Soul What?

keikka

Liput 15/10€, S-etu 13 €

Soul What? on basisti Eevalotta Matikaisen ideoima, kokoama ja johtama soul/jazz-kokoonpano. Yhtyeen ohjelmisto on omaa tuotantoa: englanninkielistä laulettua musiikkia ja instrumentaaleja. Kvartetin jokaisen muusikon persoonallisuus heijastuu kappaleiden sovituksissa. Soul What?:n ohjelmisto koostuu englanninkielisistä lauletuista kappaleista sekä instrumentaaleista. Nykyisin noin puolet ohjelmistosta on laulettua ja puolet instrumentaalista musiikkia. Soul What?:ssa jokaisen muusikon persoonallisuus on aina ollut keskeisessä osassa vaikuttamassa yhtyeen musiikkiin. Matikainen on pyytänyt yhtyeeseen muusikoita, joihin hän on tutustunut erilaisissa yhteyksissä ja joiden kanssa hän on halunnut tehdä musiikkia. Alusta asti basisti Eevalotta Matikaisen komppiparina on häärinyt räjähtävän energinen ja kekseliäs rumpali Toni Porthén.

Usein esiintymisiä varten Soul What?:n kokoonpano kasvaa kvintetiksi vierailevalla saksofonistilla. SaloJazz Festivalin konsertissa kvartetin vieraana on tenorisaksofonisti Joonatan Rautio, joka tunnetaan virtuoottisuudestaan ja solistisesta vahvuudesta ja eloisuudesta. Rautio on esiintynyt laajasti sekä kotimaisten että ulkomaisten huippumuusikoiden kanssa. Yhteistyökumppaneiden lista on vaikuttava: Jim Beard, Randy Brecker, Jukkis Uotila, Mike Stern, Peter Erskine, Jeff "Tain" Watts, Dave Liebmann, UMO Jazz Orchestra jne.  Rautio valittiin vuonna 2001 Pori Jazz Vuoden Taiteilijaksi ja Suomen Jazzliitto myönsi Rautiolle vuoden 2010 Yrjö-palkinnon.

Joonatan Rautio sax
Eevalotta Matikainen bass
Mikael Svarvarkeyb
Martin Söderbacka gtr, voc
Toni Porthén drs

turku

Flame Jazz: Tampere Special - Black Motor + Rakka,Jazzklubi Monk, turku30.9. Klo 21:00

keikka

Black Motor
Tane Kannisto – tenorisaksofoni, klarinetti, huilu
Ville Rauhala – basso
Simo Laihonen – rummut

Rakka
Masa Orpana – saksofonit, huilu
Tommi Kolunen – trumpetti
Kusti Vuorinen – haitari, kosketinsoittimet
Ville Rauhala – basso
Janne Tuomi – rummut, perkussiot

Jazzklubi Monkin yleisölle tarjoillaan kuuminta jazzia Tampereelta kahden hienon yhtyeen voimin. Kansainvälisesti menestynyt Black Motor on yksi aktiivisimpia kotimaisia trioja – yhtye julkaisi peräti yhdeksän albumia kymmenen ensimmäisen toimintavuotensa aikana. Turkulaissävyjä konserttiin tuo kokoonpanoon hiljattain liittynyt väkevä tulkitsija Tane Kannisto. Illan toinen yhtye Rakka yhdistelee luovasti vapaata improvisaatioita, bluesia ja kansanmusiikkia. Tanssillisia sävyjä musiikissaan käyttävä tamperelaisryhmä pistää jalan vipattamaan omalla persoonallisella tavallaan.

www.jazzcityturku.fi

Liput 15 €  / 10 €

8raita ja Tiketti (+ palvelumaksu)